Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj, jsem 4. den po císařském řezu a před chvílí jsem si všimla, že uzlík, který mám na konci jizvy, je hodně vytažený, asi jsem si o něho zavadila při oblékání a povytáhnla jej, uzlík na druhé straně už ani není vidět. Myslíte, že je to důvod k panice? Vytahovat se to má nejdříve až 7. den. Nechci plašit, kdyby byl den, zavolám si pro jistotu své doktorce, ale takhle v noci…
Nemáte někdo prosím zkušenost? Děkuji.
Mě kázali ty uzlíky každý den trochu přetahovat ze strany na stranu, ať to nezaroste. Ten, co nevidíš, prostě klidně vytáhni.
@Shinky90 nevadí, jsou to rozpustné stehy?…ten povytaženy uzlík taky nevadí, aspoň se bude dobře stříhat
…stehy jsou buď samovstrebavaci (tam se akorát pak ustřihnout ty uzlíky, ty by se vstřebávaly dlouho) nebo se vyndávaji dle stavu zhojení rány mezi 5. A 20. Dnem po šití…u op ránny je lepší nechat aspoň 10 dní…
@Vladusxx Děkuji moc za uklidnění. Asi jsou to ty vstřebávací, u minulého cs vím, že doktorka jen zatáhla za uzlík a šmikla. Jako vím, že je to blbost, ale prostě mě to vyděsilo, že bych si omylem steh vytáhla tak brzy že by se něco mohlo stát. ![]()
Pokud jsou samovstřebávací, tak úplně v klidu. Pokud ne (malá pravděpodobnost) tak taky v klidu.
@Melounek0 moc děkuji za uklidnění. Během porodu mi hrozila ruptura, tak jsem teď ze všeho taková asi zbytečně vyplašená.
Určitě to budou ty samovstřebávací, jen ten uzlík se má střihnout.
Moc děkuji.