Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, v jednom seznamu základní výbavičky pro novorozence na netu jsem se setkala i s „trubicí do konečníku“. Je potřeba něco takového mít? A jak se to vlastně používá? Předem díky za rady.
Trubička se jmenuje rektální rourka, pokud mimčo hodně ze začátku trpí na prdíky, dokáže rychle a účinně ulevit. Určitě to není nezbytná výbava, ne každé dítko ji potřebuje a dokoupit ji můžeš vždycky, v lékárně nebo zdravotnických potřebách.
Ahoj, jak píše Jazzi, není to nutnost, ale my jsme koupit museli, protože malá trpěla na prdíky dost dlouho (než začala chodit). Doktorka (nebo doktor) Ti určitě poradí, jak se používá, ale nic složitého to není: hoooodně namazat olejíčkem a opatrně zasunout do zadečku. Ale ne moc, ať mimi neublížíš. Ony se ty prdíky tou rourečkou proderou ven a bude dobře. Ale jak říkám, to není nutné mít doma, někdo si poradí s prdíkama i pomocí teploměru, ale to je prý nebezpečné, protože teploměr praskne a je to v …
. Já nezkoušela, tak nevím.
tak ja bych na ni mohla pet oslavne ody, nam strasne pomohla
, nez se Bara zacala vic hybat, tak trpela na prdiky i zacpu a diky rource, jsme byli v pohode a jeste nam pomohl Sabik a masazni olejik od Sebamedu.
Tak rource zdar!!
Ada rourku potřebovala fest, Pepi míň a Elča jen malinko - přesto na ni mohu pět oslavné ódy.
Setkala jsem se i s názorem na návykovost, ale podle mých zkušeností je to blbost…
L.
Také na ni nedám dopustit. Je to rychlé a účinné ulevení od bolesti. Akorát si dej pozor, kolikrát ty prdíky letí ven s takovou sílou, že jsem byla pokakaná od hlavy až k patě. ![]()
U nas to byla opravdu nutna vybava. Holky trpely na prdy skoro 5 mesicu a bez rourky by jsme neprezili! Stoji to snad 12 Kc, takze za to nic nedas, kdyz si ji koupis, at ji mas v pripade potreby doma. A navykovost? podle me taky blbost, pouzivali jsme opravdu denne, nekdy i vickrat a kakame bez normalne.:)
My ji nikdy nepotřebovali, ve výbavičce jsem ji neměla a ani nevím jak vypadá
![]()
Ani my ji nikdy nepotřebovali, ve výbavičce jsem ji neměla a ani nevím jak vypadá ![]()
Ja mam mimco 3 mesice a bez trubicky by se snad ani nevyspal…kroutil se tlacil az vzdycky vyblinkal to co vypil…ale pravdou je, ze ted se bez trubicky ani nevykaka…