Oblečení na miminko

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
686
23.8.07 20:11

Obleceni na miminko

Ahoj holky,
Jenom tak ze zvedavosti. Kdy jste zacali nakupovat obleceni na miminko? Nakupovali jste toho hodne nebo jste spolehali na to ze neco podedite po kamaradkach?
Ja jsem ve 20 tydnu. Zatim jsem se drzela a nenakupovala i kdyz mne to strasne lakalo. Zatim mam jenom troje dupacky a 4 bodycka, ale vim ze az to s tim nakupem rozjedu tak ze asi nebudu schopna zastavit. :)
Prvni vec jsem koupila kdyz jsem byla v 17 tudnu tehotenstvi.
My bohuzel po zadnem miminku dedit nebudeme takze budeme kupovat vse nove, ale vubec nemam predstavu kolik obleceni bude potreba. Nechci nakupovat toho zbytecne moc ale zase toho nechci mit malo. Vim ze se da vzdycky prikupovat ale jedna se mi hlavne o ten zacatek kdy je clovek utahany a nema cas a silu chodit po nakupech.
Jak to resite vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2704
23.8.07 20:23

Ahoj Danuš!

Já jsem dost věcí nakupovala už v těhotenství - nové, v sekáčích i na mimibazaru. Ale příště bych to už neudělala, max. pár kousků, kterým neodoláš. A důvody?

• narodilo se mi hodně malé miminko - takže například kombinézky velikost 68, které jsem počítala na duben, jsou Rozárce právě teď.
  • spoustu věcí jsem dostala nebo by mi je půjčily kamarádky
  • v těhu se mi líbily dupačky, overálky a další typicky miminkovské věci. Většinu jsem nikdy nepoužila, protože jsem si mnohem víc oblíbila tepláčky atp.
  • dokud nemáš dítě, nevíš, co ti vyhovuje. Například úžasné overálky s kapuckami jsem Roze vůbec nemohla dávat, protože ji šimraly na tvářích a dráždily tak sací reflex a ona furt hledala prso…taky až s opravdovým miminkem jsem si uvědomila praktičnost a nepraktičnost některých oblečků (například oblékání overálků přes hlavu, zapínání vzadu, šatičky s patentky na zádech, které tlačily…)
  • po nějaké době na mateřské mi otrnulo, chtěla jsem obrážet sekáče, jenže jsem doma měla hromadu hadrů, které mi bylo líto nevyužít :oops:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2870
23.8.07 20:30

Tak, tak.
Souhlasím s Shari :wink: Já toho nakoupila v těhu mraky a většinu toho neměla holka vůbec na sobě :roll: Ze začátku jsem bála holku převlíkat, jak byla malá a já se bála, abych jí neublížila a pak jsem měla oblíbené a praktické kousky, které jsem střídala.

Takže můžu fakt jen doporučit- nakupovat s rozumem :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1268
23.8.07 20:43

Přesně tak, taky jsme spoustu věcí vůbec neunosili. Nevíš, jaké mimčo bude, náš chlapák začal po porodu rychle růst a nabírat, z vel. 56 jsme nepoužili skoro nic, vždycky jednou a než jsem to stačila vyprat, už nosil větší velikost. V těch menších velikostech stačí opravdu pár věcí - pár bodýček, milovala jsem ty s dlouhým rukávem se zapínáním na rameni, ty lodičkové výstřihy byly hlavně ze sekáče hodně vytahané, pár dupaček, overaly taky jenom ze začátku, pak už mu to začalo být všechno těsné. Větší velikosti už si dokupuješ postupně, podle potřeby. To pak byla radost objevovat nové sekáče :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1493
23.8.07 20:48

Já jsem začala nakupovat asi ve 3. trimestru … kupovala jsem několik málo věcí velikosti 56, když mu byl asi měsíc, dokoupila jsem o něco víc věcí velikosti 62. A v podstatě všechno, co jsem koupila, syn nosil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
23.8.07 21:36

Já jsem měla nejdřív samé velké věci a malej byl ve všem zapadlej, měl 3 kila destet když se narodil.Pak jsem si nakoupila nějaké 56 a malá měla 3540g a nějak rychleji roste, tak jsem spoustu věcí neužila. Radím hledět na praktičnost, žádné zapínání vzadu a taky mám přenádherný šatičky a malá je měla jen jednou, jsou strašně nepohodlné. Stejně jsem měla nakonec pár věcí které jsem používala pořád dokola.Bodýčka, dupačky a na spaní overálky, košilky mají pořád skrčený na zádech. Taky se podívej ať jsou stopro bavlna, některé jsou trochu umělé a nic moc, Honzík měl potničky. Zadej do vyhledávače výbavička pro miminko a tam se ti něco ukáže. A klidně obejdi bazárky, ty malý věci jsou zbytečně drahý a je to opravdu na chvilku.

• Citovat
  • Upravit
460
23.8.07 21:40

Jo tady Eva, zapoměla jsem se přihlásit. Přeji pohodové těhu a zdravé mimi. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
473
23.8.07 21:54

základní výbavička je tady např: http://www.ecipisek.cz/index.php?…

To úplně stačí, nejlépe neutrální barva. (i když např. žínky na koupání jsou zbytečné, omývá se nejlepé dlaní. )

Počítej s tím, že první měsíc (hlůavně když budeš rodit v zimě) ven stejně moc nevylezeš, takže není třeba mít reprezentativní hadříky. Spoustu věciček dostaneš od známých a babiček (většina koupí vel.62,68). Když si obhlídneš dopředu pár obchodů, můžeš pro něco poslat i manžela (zvládne to, nebo kámošky) . A v neposlední ředě jsou tu internetové obchody, které pošlou cokoli až domů…takže klid:o).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5846
23.8.07 22:08

Na první dítko jsem měla skoro všechno půjčené, a to jsem právě zjistila, co mi vyhovuje (bodíčka, overalky, kombinézy) či nevyhovuje (košilky, tepláčky bez šlapek, komplikovaná zapínání, umělé materiály) - pak jsem to vrátila, otěhotněla podruhé a vzhledem k tomu, že vím, že budu s dětmi většinou sama, jsem dokoupila s ohledem na minulé zkušenosti výbavičku do roka a pro syna do 3 let (ty malé věci opravdu nemá cenu kupovat všechny nové, v sekáčích a bazarech najdeš minimálně či zcela nenošené - děti rychle rostou a dokud nechodí samy po venku málo zničí). Představa, že budu s batoletem a kojencem obíhat oblíbené bazárky… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6149
24.8.07 07:46

já jsem začala nakupovat už před těhu a měla jsem toho nehorázně moc a většinu jsem zase musela poslat dál, protože přesně jak píšou holky, polovina věcí se ukázala nepraktických, takže skutečně, dokud nemáš mimčo, tak těžko odhadneš, co vám bude vyhovovat.
Já jsem zase po příchodu z porodnice neměla na Matese skoro nic narychlo jsem nakupovala alespoň 3 bodyčka ve velikosti 50, protože ačkoli měl 52 cm, veškeré oblečky velikosti 56 mu byly neskutečně velké.
Z padesátky sice vyrostl asi za tři týdny, nicméně na začátku jsem pro něj v této velikosti měla jen 2 overálky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20840
24.8.07 10:02

SHARI, velká škoda, že jsem tvůj příspěvek nečetla v těhotenství, mohla jsme ušetřit celkem dost penízků :lol: Hlavně nákupem nepraktických věcí, které teď malý ani nenosí, ale mě se tak moc líbily :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
siloenka
24.8.07 10:56

Tak já jsem už v těhu a potom postupně dostala výbavičku starší,něco jen tak pro radost jsem kupovala v sekáčku. Takže věciček bylo tak akorát malý unosil všechno,bylo by mi líto mu to nedat :? No a pak když už jsem ho měla,tak jsem dokupovala opravdu jenom pár věcí nových…jen tak pro radost.Takže můj názor je tento. V těhu jen věci půjčené či bazarové, když už se mimi narodí,tak nové :lol: :lol: protože pak už víš,co ti vyhovuje. Některé krásné věcičky mají třeba složité zapínání,nebo podivný střih,ale to zjistíš až v „akci“ jak už tady psaly holky :wink: Jinak věci jako vaničku /případně kyblík/ osušky,plíny…jsem kupovala asi měsích před porodem.To už jsem věděla,že to bude kluk,tak jsem ladila věci do zelena či modra.Kdybych to věděla dřív,kupovala bych modré věcičky samo už dříve :wink: Jinak plně tady souhlasím s Maxíkem,že všechny nové věcičky na maličké mimi opravdu nejsou potřeba. I v bazárku většinou koupíš malé věci „jako nové“ :wink: JO,a ještě jedna rada. Nenech se zblbnout od starších „zkušenějších“ na věty typu "dítě musí mít zavazovací peřinku,bavlněné košilky na šňůrky… :twisted: /…to byly věci,které jsem malému dávat nechtěla ale byly mi neustále vnucovány mou matkou,tak jsem je nakonec koupila,ovšem za její prašule :lol: :lol: :lol: ..jenže stejně jsem to malému dávala jenom zřídka..(když jsme šli k našim :D )

• Citovat
  • Upravit
7095
24.8.07 11:23

Ahoj,

platí vše, co tu napsaly holky :D
Jen chci dodat, že prozatím je vcelku zbytečné kupovat peřinku a hlavně polštář do postýlky, polštář se dětem nedoporučuje, tuším, až do 3 let věku, raději koupit spací pytel a nějakou teplou (španělskou) deku :wink:

A náš malý spával moc rád v zavinovačce, měla jsem dvě a plně je využila :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
24.8.07 11:52

já jsem ve 24 TT a zatím jsem koupila čepičku (vybírala jsem minimálně 35 minut a pak mi hodná paní prodavačka vysvětlila, že na novorozence jsou ty čepičky velké)…
Jinak pár drobností které jsme ještě ani nevybalili máme od známých jako dárky. A hodně toho nejspíš dostanu po kamarádce.

Spíše teď řešíme kočár (pro ten jedeme zítra), postýlku, autosedačku

fazole

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
24.8.07 15:15

Tak si to tady s úsměvem pročítám a vzpomínám, jak to bylo u nás…

Mates se narodil velkej, takže z čepiček, co jsme měli, mu nebyla dobře ani jedna. Velikost 56 jsme nosili asi 3 týdny, 62 asi další 3 týdny. Pak už tak rychle nerostl.

Hodně moc se mi osvědčily overálky z Tesca - v :,-(ě 3 kusy asi za 200 Kč. Naše sluníčko se každou chvíli poblindilo, pokakalo a z tohle se nejlépe převlíkalo. A taky jsem ze začátku neměla odvahu dávat bodýčka a přetahovat je přes hlavičku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí