Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
Ahoj, naše holčičky každý večer pijí mléko z láhve a já přemýšlím, kde ty umyté lahve nechávat. Nechávala jsem je na odkapávací ploše u dřezu, ale přijde mi to nehygienické. Tak mě zajímá, jak to děláte vy. Díky za rady a postřehy.
Martina
Ahoj,
ja mam lahvicky se vsim co knim treba ve sterilizatoru. Mam jich akorat na celej den, vecer umeju, vysterilizuji a necham tam. Uz je mame jen na mleko, stavu,nebo caj pije z hrnecku.
já mám lahvičky položené na ubrousku na lince a přikryté utěrkou,každý večer vyvařím vyměním ubrousek a utěrku.
Lucie
Já vyvařím, položím na čistou utěrku, po uschnutí, zašrobuji a dám do igeliťáku(-nepoužívám denně
)
ahoja,
teď tu valím oči jako blázen
jaké že až čachry machry se dělají s lahvičkami. Není to už trochu přeháňka? Já teda nikdy nic až tak neřešila, lahvičky umeju a šoupnu normálně do skříňky k hrnečkům a dudlíky mám v misce na talířích taktéž ve skříňce. A nemyslím si že je to nehigienické
.
Tím vás ovšem nechci nijak popouzet, je to váš styl. Mmch, lahvičky by měli jít vysterilizovat i v mikrovlnce.
![]()
Ahoj - zatím mám všehcny lahvičky a savičky ve sterilizatoru - mam velky Avent…takze v poho - ale časem netuším… Jinak - od čtyř měsíců lahvičky pouze prolévám vřelou vodou před použitím…samozřejmě vymyté - sterilizuju tak jednou za dva,tři dny.. a zatím v pohodě.-)
Přepokládám, že až budeme víc na štávičkách a jídlech a méně na mlíčku - tak zakoupím nějaký větší uzaviratelný plast.box a tam budu umyté a suché lahvičky a další propriety - dávat.
Andelo, naprosto s Tebou souhlasím!!! Nemám k tomu co dodat…
Ahojky,
tak já mám, a měla jsem tak i za miminčecích dob, lahve, dudlíky, pítka a všechny nástroje k jídlu a pití na utěrce v rohu linky, kde si pěkně uschnou a čekají na použití… To co se dlouho nepoužívalo, tak má své místo v šuplíku… Na chalupě, kde se topí v kamnech a prachu je tak víc, jsem přikrejvala utěrkou… Převážím suché v igelitce…
Tož tak
Petra
no, já používám lahvičku jenom večer na přípravu mlíka do kaše. pak jí umyju v horké vodě a nechám do rána uschnout na odkapávači. a ráno uklidím do skříňky. cca 1× za týden až dva to hodím do sterilizátoru do mikrovlnky. myslím, že dětem škodí jak špína, tak i přehnaná a úskostlivá hygiena
všeho s mírou ![]()
Vzhledem k tomu, že jsem kojila 15 měsíců a lahvičky se savičkou i tvrdou násoskou začala užívat až kolem půl roku, tak jsem jako Anděla vždy normálně umyla horkou vodou, nechala okapat a uložil do poličky. Když byl Vítek menší cca do 1 roku, vyvařovala jsem tak 1×týdně,ted s bídou 1× za měsíc… Před děláním mléka nebo čaje či šťávy lahvičky znovu propláchnu. Toť vše. Nic se nemá přehánět.
Mám kámošku, co denně vyvařuje všechny věci včetně dudlíku své 18 měsíční dceři…
no každý má svůj systém:)
Dostali jsme jako dárek tento bezvadný stojánek
http://www.babyexpert.cz/…e-a-dudliky/#
do té doby se po vyvaření sušily na čisté utěrce.
taky nejak tu prehnanou peci nechapu (tim nechci nic rict), normalne lahvicku umyji a pak dam okapat na uterku ci odkapavace nez ji zase pouziji
a nevyvaruju vubec uz od pul roku ![]()
Před každým použitím proliju vařící vodou lahvičku a poliju i dudlík (vně i zevnitř), vyvařím občas - cca 1× za měsíc. Do půl roka jsem kojila a postupně začala dávat večer na příkrm UM. To jsem vyvařovala každý den. Postupně jsem to odbourala a teď hned po použití proliju horkou vodou (normálně z vodovodu) a nechám odkapat na talířku na lince. Myslím, že na odkapávačích - viz výše, se můžou držet mikroby, pokud se tedy denně nemyjí. Čím méně lahvička přijde do styku s jinými předměty, tím lépe ![]()
Když na to příjde, tak na utěrce se taky drží mikroby …
Ať si to každý dělá jak chce, ne? My všechny lahvičky, co máme, za den spotřebujeme, večer vyvaříme a hodíme zpátky na odkapávač.
Láhve umývám v myčce. Tudíž odpadá problém sušení na odkapávači nebo utěrce. Z myčky je vytáhnu už suché, takže je jenom schovám do skříňky. Dělám to tak víc než rok a dcera je zdravá jak řípa ![]()