Trvalá

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
28.12.22 18:41
@Sejmy26 píše:
Děkuji moc..
Já jsem se bála že když si umyju vlasy tak trvalá zmizí.
Já mám dlouhé vlasy a rovné..a chtěla jsem mít kadeře tak sem si dala trvalou.
Ale kadeřník mi o tom víc neřekl řekl mi že si mám umýt vlasy až po 3 dnech..ale o česání neříkal nic :( nechci si to za ty peníze co jsem toho dala jen skzazit tak proto se tak blbě ptám.

Trvalá je chémie. Rozhodně ji nevyčešeš. Musí odrůst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.3.23 17:14

Jdu sem s menším dotazem ohledně trvalé. Dneska jsem byla na trvalé ale docela mě překvapilo, když mi po umytí kadeřnice začala vlasy fénovat obyčejným fénem přes takový ten velký kulatý hřeben - výsledek byl takový že všechny vlny zmizely a poslala mě domů jen s vlasy s větším objemem. ( Jinak to vypadalo před fénováním opravdu pěkně - moc hezké vlnky) Objeví se tam znova ty vlny až za pár dní vlasy umeju a vysuším tak jak se kudrnaté vlasy mají? :(

Příspěvek upraven 24.03.23 v 17:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80403
24.3.23 17:19
@Dikitka píše:
Jdu sem s menším dotazem ohledně trvalé. Dneska jsem byla na trvalé ale docela mě překvapilo, když mi po umytí kadeřnice začala vlasy fénovat obyčejným fénem přes takový ten velký kulatý hřeben - výsledek byl takový že všechny vlny zmizely a poslala mě domů jen s vlasy s větším objemem. Objeví se tam znova ty vlny až za pár dní vlasy umeju a vysuším tak jak se kudrnaté vlasy mají? :(

a ty ses s kadeřnicí nedomluvila na tom, co chceš? že chceš mít kudrnaté vlasy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.3.23 17:21

@stinga domluvila, řekla jsem, že chci mít kudrnaté vlasy, pak se mě jen zeptala jestli je chci nechat modré aby měly plážový efekt a nebo vyfoukat. Nemyslela jsem, že je vyfouká takhle. Domů jsem s mokrou hlavou nechtěla jít

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
24.3.23 18:05

@Dikitka a tak si videla, kdyz to fouka, jak to fouka, proc si ji to nerekla? :D

Kazdopadne az to umejes, tak by tak vlny bejt mely

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.3.23 18:21

@DandátkoP Vám se to snadno řekne ale můj vnitřní introvert měl strach už jenom z toho tam jít… :lol: kdyby mi hlavu obarvila na zeleno tak bych poděkovala, zaplatila a za dveřmi se vybrečela :P nicméně děkuji za odpověď. Opravdu doufám, že tam pak něco bude..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13510
24.3.23 18:32

U trvalé se jedná o to, že disulfidove můstky S-S se rozpojí na SH…změní se tvar vlasu - natáčky a dojde opět ke vzniku S-S můstku…vlas je kudrnatý…
Dá se to opět narovnat, ale zase chemií… Záleží taky jak dlouho trvalá působila a na dalších faktorech…
Doporučuje se několik dní to nemýt a nečesat, aby došlo k lepšímu zafixování…ale nejsem kadeřnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.3.23 19:25

@Magical-eyes a mohu s tím teď doma něco ještě udělat? A nebo počkat až budu vlasy mýt. Jsou teď jak říkám víceméně úplně rovné tím, že byly fénem vyfoukané na rovno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13510
24.3.23 19:28

Ty jo nevím, ale možná zkusit navlhčit rozprašovačem :think:…vím že holky si vždy stěžovaly, že se jim v dešti a po dešti kudrnatí vlasy… šetrnější než to rovnou umýt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14379
24.3.23 19:32

@Dikitka nedělej s tím nic a počkej nejméně 48 hodin do dalšího mytí. Vlasy pak budou znovu vlnité. Jinak se trvalá fouká difuzérem a nebo nechá volně schnout. Já úpravu je nejlepší nějaký krém na vlnité vlasy a hlavně moc nečesat mezi každým mytím. Jinak budeš pořád jako ovce :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
24.3.23 19:37

@Aduš8 dobře tak já tedy počkám a dám pak vědět :srdce: Děkuji moc všem za rady. Hrozně jsem se bála aby peníze co jsem za to dala neletěli do koše… :lol: protože jsem odešla se snad ještě rovnějšími vlasy než předtím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10928
24.3.23 19:43

@Dikitka jako uprimne, nechapu co to je za kadernici. Kdyz jde clovek na trvalou, tak asi logicky s rovnejma vlasama odejit nechce no. Ja teda taky casto mlcim, ale asi bych delala blbou a kdyz by to zacala takhle foukat, tak bych se zeptala, jestli to pres tenhle kartac oak bude kudrnaty :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40801
25.3.23 06:29
@Dikitka píše:
@stinga domluvila, řekla jsem, že chci mít kudrnaté vlasy, pak se mě jen zeptala jestli je chci nechat modré aby měly plážový efekt a nebo vyfoukat. Nemyslela jsem, že je vyfouká takhle. Domů jsem s mokrou hlavou nechtěla jít

Pokud jsi chtěla odejít s kudrnama, měla jsi říct, že chceš ten tzv. „plážový efekt“ :)

Ale nic není ztraceno, kudrny budou.
Až si je umyješ (nezapomenout na kondicioner na konečky, konečky by se po trvalé měly zastřihnout, nevím, jestli to kadeřnice udělala), tak je nech uschnout v podstatě volně.
Důležité…nepoužívat hřeben, nejdřív nechat ručníky vysát vodu a až je budeš upravovat před zrcadlem, tak jen prsty.
Udělat si prstama pěšinku a jakoby načechrat.
Rozdělit jednotlivé vlnky a nechat uschnout na vzduchu, případně pokud bys spěchala, foukat jen pro vysušení zdálky.

Používal se gel na trvalou, koukni na net, určitě něco bude, tím se jednotlivé kudrny pěkně zvýraznily…

Další dny, když ráno vstaneš, nejdřív si prstama srovnat pěšinku a vlasy a pak si ruce navlhčit a navlhčit malinko vlasy.
A navlhčenýma rukama srovnat kudrny a tvar účesu.
Na závěr opět ten gel.
Hřeben se nedoporučoval, pokud jsi chtěla tu tzv. prstýnkovou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
28.10.23 23:27

Znovu otevírám diskuzi :-)
Kam (Praha nebo Pardubice) na dobře provedenou trvalou v tomhle stylu? Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1584
31.10.23 15:22