Trvalé bydliště, exekuce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
3276
4.11.14 21:33

Trvalé bydliště, exekuce

Ahoj, chtěla bych se zeptat jestli někdo netušíte jak to je nebo nemáte podobnou zkušenost… Před lety jsme koupili dům od realitky bývalý majitel je alkoholik a momentálně žije v maringotce na kraji vesnice s ním jsme tenkrát vůbec nejednali, protože mu dům zabavili v exekuci. Dneska jsme se dozvěděli od pošťačky, že on tu má údajně ještě pořád trvalé bydliště. Tak mě to docela zarazilo. Můžeme my to nějak zjistit, zrušit? Nemůže nám se někdo přijít, že má třeba další exekuci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
323
4.11.14 21:39

Dojděte se zeptat na městský úřad, případně mu tam trvalý pobyt rovnou zrušte. Měla jsem to úplně stejně, jako vy, akorát jsem jim ten pobyt šla zrušit okamžitě po koupení baráku. Sami by to neudělali, dokonce jejich dcera zapsala dítě do školky a jako adresu uvedla naší adresu, na které už 3 roky nebydleli :cert: :cert: :cert: a pořád jim sem chodí nějaké dopisy :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
4.11.14 21:49

TP se ruší na obecním úřadě. Majitel domu dá návrh na zrušení TP, kde uvede, na základě čeho chce dotyčnému TP zrušit (dům mu byl zabaven v exekuci, x let tam nepobývá), případně dodá svědecká prohlášení sousedů, že tam ten člověk fakt nebydlí. Úřad to vezme a vydá rozhodnutí. Případné zamítnutí musí zdůvodnit a proti rozhodnutí se dá odvolat - podle popsaného se mi nezdá, že by to zamítli.
Popisuji, protože jsem zažila, jak mi paní úřednice důležitě tvrdila, že TP bez součinnosti dotyčného zrušit nemůžu (čistě formálně měla pravdu, já můžu dát ten návrh) - mám podezření, že se jí nechtělo řešit papírování navíc.
Nejlepší samozřejmě je se s úřednicí napřed domluvit, pokud je rozumná, tak řekne, co potřebuje, aby s tím bylo co nejmíň práce pro všechny strany a nemusela vás třeba vyzývat k doplnění.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3276
4.11.14 21:59

@kapuletka taky mu sem občas ještě něco přijde.
@Knihomyš děkuju to tam zítra hned naklušu. My jsme malá vesnice takže všichni ví jak to bylo a je tak se poptám a hned teda zrušim.
Ale musim se smát mě vůbec nenapadlo dojít si na obecní úřad :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
323
5.11.14 20:32

@Knihomyš taky mi připadalo, že na mě chtěla začít zkoušet, že se musí odhlásit sami-zeptala se-a to se nemůžou přijít odhlásit? :cert: Měla jsem s sebou kupní smlouvu, takže jsem ji vytáhla, řekla, že to chci řešit okamžitě a rozhodně se jich nehodlám doprošovat, takže bez dalších keců konala svou povinnost :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný