Podlahy kuchyň + obývací pokoj

4
3.11.14 12:13

podlahy kuchyň + obývací pokoj

Dobrý den,
za půl roku budeme mít postavený domeček, tak jsem se chtěl zeptat, jakou podlahu by jsme měli udělat když máme obývací stěnu v jádrovém ořechu a sedačku černošedou(sedáky takové pletené)viz foto. Kuchyň je malinko schovaná ale ne oddělená. Tak potřebujeme sladit barvy (oken, dveří, podlah v kuch. a obýváku, kuch. linky atd. Chtěli by jsme někde použít šedou. Děkuji za návrhy a fotky pro inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Bunny puella
3.11.14 12:15

.

Příspěvek upraven 03.11.14 v 12:30

• Citovat
  • Upravit
708
3.11.14 12:20

V obyváku dřevěnou, aby byla teplá a v kuchyni nejlépe dlažbu, je to nejpraktičtější. Asi bych volila světlejší odstín k tmavému nábytku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
3.11.14 12:25

@Shrek32 máme dubové parkety. Takže za mne dřevěné podlahy (dají se po letech přebrousit a znovu nalakovat), kdybys chtěla šedou, tak leštěný beton. Také máme nejlepší zkušenost s podlahovým topením. Nejen kvůli dětem k nezaplacení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2325
3.11.14 13:26

Taky bych byla pro motiv dřeva a světlejší barvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
3.11.14 13:28

Ahoj, pracuji v podlahovém studiu, tak Ti poradím i z praktického hlediska. Dnes je trendem mít po celém bytě stejnou podlahu. Co se materiálu týče, určitě bych volila vinyl (ať už v roli, nebo v dílcích). Dřevu nebo laminátovým plovoučkám bych se do kuchyně vyhnula. Vždy je tu totiž riziko, že vyteče dřez nebo myčka a tyto podlahy dlouhodobou větší vlhkost nesnesou. Vinyl jako materiál je ideální tedy tím, že mu nevadí voda, je poměrně odolný a vděčný na údržbu.

No a co se týká designu. Volila bych asi dekor běleného dubu. K té tmavé obývákové stěně bych další tmavou nedávala :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.11.14 13:29

My máme v obýváku parkety a v kuchyni dlažbu. Parkety jsou skvělé, ty bych neměnila, dlažba v kuchyni je taky dobrá, až na barvu. Je světlá, taková bílošedá a je na ní vidět každé smítko!!! :cert: :cert: :cert: :cert: Je to fakt příšerné, uklidím a do druhého dne vypadá podlaha nechutně, před každou návštěvou musím vytřít, abych nevypadala jako čuně. A to mám dítě jedno a teprve malé, takže to se na zasvinění podlahy ještě nepodílí. Dlažbu jsme do kuchyně nedávali my, já bych si bílou nebo světlou podlahu do kuchyně nikdy nedala a tohle mě v tom jedině utvrzuje. do té kuchyně bych určitě volila něco ne jednobarevného a ne světlého - bícebarevné, žíhané, vzorované…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
3.11.14 22:44

@LaEllaX pokud jde o osobní zkušenost s dřevěnou podlahou v kuchyni - parkety máme v celém spodním patře, pod nimi podlahové topení. A nevypadají hůře než jinde. Takže za mne - není potřeba se dřevěné podlahy v kuchyni bát.

Vinyl vypadá hezky. Je praktický. Ale není moc vyzkoušený. Nikdo neví, jak bude vypadat za 10 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
5.11.14 08:41

LaEllaX: Děkuji za doporučení :) A jaký odstín interierových dveřích by jste doporučila k té podlaze bělený dub? Vinyl by jsme taky volili asi po celém domě :D jelikož manželka chodí pořád bosa a pořád má rýmu :lol: Ještě jsem se chtěl zeptat na nášlapy na schodech, které budou v obývacím pokoji do patra. Jaký odstín k tomu bělenému dubu. Děkuji za odpovodi :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
522
5.11.14 10:16

K bělenému dubu na podlaze bych osobně volila tmavší dveře. Třeba v odstínu té obývákové stěny. Co se schodů týče, ty bych ladila buď do odstínu podlahy nebo dveří. :-)
Ale hlavně záleží na Vašem vkusu. Tak, aby se Vám doma hezky bydlelo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný