Trvalé bydliště v pronajímaném bytě

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1746
16.5.13 13:40

trvalé bydliště v pronajímaném bytě

Moje kamarádka pronajímá svůj byt, v něm má stále trvalé bydliště, realitkou jí bylo řečeno, že to tak musí být, podle mě je to nesmysl. Bydlí tedy jinde a jedná se o to, že chce dát samozřejmě děti do školky tam kde bydlí a děti mají bydliště podle matky, s partnerem nejsou svoji.Co si o tom myslíte? nebo jakou máte zkušenost? Podle mě přece může mít bydliště kde chce, ikdyž pronajímá byt, který vlastní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6569
16.5.13 13:43

Samozřejmě, že je to nesmysl. Co ti chudáci, kteří mají bytů víc :) Je důležité, že je vlastníkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
16.5.13 13:43

@Verunka.T Tak já zrovna teď od července začnu pronajímat svůj byt…trvalé bydliště tam musím ještě chvilku nechat, ale tak v prosinci si ho odhlásím a nahlásím do nového baráčku. Jinak přeci můžu vlastnit 5 bytů a v každém nemůžu mít trvalé bydliště :) takže podle mě je to pěkný nesmysl co říká nějaká „realitka“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jemys
16.5.13 13:44

Ahoj, no nejsem teda odborník, ale taky mi to přijde jako nesmysl. Proč jako musí mít trvalý pobyt v bytě, který pronajímá? Jaký důvod realitka uvedla? Že by to jinak nemohla pronajímat nebo jak? Taky bydlíme v nájmu, ale majitel tu trvalý pobyt teda nemá

• Citovat
  • Upravit
31379
16.5.13 13:45

@Verunka.T jo, je to nesmysl. Někdy se stane, že nějaká instituce trvá na tom, aby v bytě měl (aspoň) jeden člen rodiny TP (např. SFRB), ale to je spíš fakt výjimka. Ať si přehlásí TP normálně tam, kde to potřebuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3429
16.5.13 13:46

@Verunka.T Jasně, že tam nemusí mít trvalé bydliště. Co kdyby si třeba nájemníci chtěli požádat o nějaký příspěvek, kde se dokládá příjem všech, kteří tam mají trvalé bydliště? Nebo co kdyby vlastnila byty dva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
16.5.13 15:14

Nesmysl. Pronajímám byt a rozhodně tam trvalé bydliště nemám. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
16.5.13 15:18

No já si to taky myslela, že je to pěknej nesmysl, tak díky za odpovědi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
4.6.15 13:40

Ahoj holky, v roce 2014 nám umřela babička a po ní zůstal prázdný barák. Začali jsme se zajímat o problematiku pronajímání, chtěli jsme někomu pronajmout jedno patro, aby barák nestál naprázdno, než se vyřeší dědictví atd.. Jenže v realitce nám řekli že pronajímateli vznikla ze zákona nová povinnost dát nájemci trvalé bydliště, což dřív nebylo :think: By mě zajímalo, jak já, jako pronajímatel jsem chráněná před problémem, že si nájemce udělá dluhy, nahlásí u mě určené trvalé bydliště a u mě zazvoní exekutor? Nebo jak to je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
4.6.15 13:48

@chipsa
dobry den, ano, je to povinnost, pokud o to ten najemnik bude stat. pokud to chtit nebude, tak se tam, samozrejme, hlasit nemusi. zakonik Vas, bohuzel, nechrani nijak. musite jen doufat, ze si vyberete vhodne najemniky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
4.6.15 13:51

No právě, tato skutečnost nás od pronajímání odradila. Zajímalo by mě jak to řeší druzí, nebo zda mají napsanou njakou ochrannou klauzuli ve smlouvě? V dnešním vychcaném světě nejde spoléhat na to, že zrovna já narazím na slušného nájemníka, musíme být připraveni na všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
4.6.15 13:53

Obrana je pronajímat dům nezařízený. Jinak žádné novinky v oblasti trvalého bydliště nejsou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
4.6.15 13:56

@chipsa no, tak to není žádná novinka, to platí už roky, že nárok k trvalému stačí prokázat oprávněností byt užívat (tedy nájemní smlouvou)… akorát teď se o tom víc mluví :nevim: a s exekucemi to nemá nic společného, exekutor může jít všude tam, kde se domnívá, že má dlužník věci. takže kdykoli komukoli pronajmeš byt, tak teoreticky ta exekuce hrozí, ať už tam má nebo nemá trvalé bydliště.

co s tím nevím - buď pronajímat byt zcela nezařízený, aby případný exekutor zabavoval věci dlužníka, nebo mít ve smlouvě podrobně sepsané pronajímané vybavení bytu (televize ta a ta, lednička taková a maková…). nic lepšího mě nenapadá. jo, nebo mít od vlastních věcí uschované doklady o nabytí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13331
4.6.15 13:56

Já konkrétně barák nevlastním, patří mému otci. Ptám se jakoby za něho. Takže když pronajímateli zabouchá na dveře exekutor, nájemník už bude dávno v čudu, tak jak se má pronajímatel bránit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K82
2202
4.6.15 13:57

@chipsa
zadna obrana neni. muzete si to dat do smlouvy a pokud ji oni podepisi, pak jen doufat, ze nezmeni nazor a nebudou se s Vami soudit. pak by, s nejvetsi pravdepodobnosti, vyhrali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí