Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den ženy, v říjnu mi končí platnost občanského průkazu a s nadsázkou netuším kde budu bydlet
.No a teď vážně, trvalé bydliště mám u rodičů ale už nějaký ten pátek bydlím s přítelem v jiném městě, to by nebyl problém ale rodiče původní dům prodávají a stěhují se na jiné č. p ve stejném městě. Když budu chtít nahlásit na občanku jiné č. p potřebuji k tomu souhlas majitele domu? K přítelovi to bude ještě složitější se nahlásit, na úřadě mi řekli že potřebují aby se majitel bytu dostavil semnou a dal souhlas, to půjde jen těžko protože dělá až do večera a to už mají úřady zavřeno. Omlouvám se předem za příp. zmatek ale děkuji za každou odpověď a radu
Potřebuješ buď nájemní smlouvu a nebo toho majitele. Jiná možnost není.
Řešila jsem to před dvěma týdny. Potřebuješ s sebou majitele nemovitosti, kam se chceš nahlásit. A ten s sebou ještě musí mít nabývací titul k tý nemovitosti (kupní smlouvu atd.)
D.
@DancaM pokud vim staci najemni smlouva, kde je uvedena jako najemnik. Majitele k tomu nepotrebuje.
@Madam-Owl Aha, asi ano, pokud je v tom bytě v nájmu (ofiko, tedy i v té nájemní smlouvě). Pochopila jsem, že byt je přítele, jen nemá čas tam s ní zajít.
@DancaM To jste asi chytli nějakou rýpavou úřdnici, protože dnes opravdu stačí jen platná nájemní smlouva ![]()
Jinak zakladatelko, já tohle řešila kdysi, zrovna jsem se stěhovala a neměla jsem se zatím kam napsat, takže jsem se prozatím přihlásila na úřad a mám TP na úřadě, bydlíme v nájmu, kde nám v říjnu 2017 končí smlouva a nejspíš se prodlužovat nebude, tak než to měnit každý rok, tak se budem přehlašovat s manželem až rovnou do našeho baráčku a prozatím hold máme každý jiné bydliště.
Holky děkuji za odpovědi a abych to ještě upřesnila, byt je přítele v osobním vlastnictví a z práce ho jen tak neuvolní aby tam semnou mohl zajít. Ta úřednice mě málem poslala do háje že bez majitele bytu tam nemám co dělat, tady na tom úřadě jsou všichni ochota sama že mám úplně po náladě tam vždycky jít ale nějak to budu muset vyřešit. @Kattynka000 Taky jsem přemýšlela že se tady nahlásím zatím na úřad ale slyšela jsem že se to prý už nemůže, kdyby rodiče neprodávali barák tak je to jednoduchý ale takhle ať žijou úřady ![]()
@tygrice Tak jsem to pochopila správně
V tom případě jedině s přítelem osobně. Já bydlím s manželem (už dlouho) a trvalý pobyt jsme řešioli právě až teď. Domeček je jeho, takže musel se mnou.
Nemáte možnost se objednat přes internet? U nás to jd - objednáš se na konkrétní hodinu a vezmou přesně. Tzn z práce je potřeba uvolnit jen na chvíli, žádný fronty ![]()
@DancaM Ano pochopila
,bohužel tady objednání přes internet neexistuje ale nějak to pořešit budeme muset, slyšela jsem že od roku asi 2020 má být za tohle pokuta pokud se nenahlásíš tam kd skutečně bydlíš. Tady na úřadě si vyjedu takový krásný lísteček s číslem, no a napřed vystojím frontu na bydliště a pak si vyjedu další lísteček a vystojím další frontu na občanku, pak mě čeká ještě řidičák…když nad tím teď tak přemýšlím tak abych si vzala 2 dny volna a přítel snad uprosí šéfa alespoň na pár hodin
![]()
@DancaM Jak to říkám, vydržím zubaře, doktora, frontu u kasy ale úřady to je fakt na hlavu
![]()