Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
To se těžko dá takhle říct, záleží jak moc jde do oken světlo, neroste-li tam nějaký velký strom co stíní, jak bude vymalováno, jsou li nějaké obklady na zdech atd… Co mám teda postřeh tak v patře co mi okna velikostně bohatě stačí by mi v přízemí vůbec nestačila(dole je víc šero), taky záleží na velikosti místností, barvě nábytku atd…
@Uju Diky za postrehy
Je to rovny pozemek okolo vubec zadny porost. Mne osobne pripada ta vyska 1350 lepsi, ale uz to kazi hodne pak pohled na barak, kdyz jsem videla ty obrazky domu, s vyskou 1250 to vypada daleko lip /ma obe varianty/, ale samozrejme je dulezitejsi, jak to bude vypadat vevnitr. Ja v nasem okoli vidam domy, kde maji ta okna vylozene uzka a dlouha, a neni jich malo, tak si rikam, ze tam asi teda uplna tma nebude ![]()
@neonka K poměru šířky určitě ty vyšší, jestli to má být tedy moderní pojetí domu a ne malebná chaloupka.
Když vezmete okno s šířkou 2000 a výškou 600, tak dostanete do domu více světla než když ty samé rozměry otočíte.
Ahoj holky, vznasim dotaz kamaradce, ktera zde nema ucet, ale potrebovala by rychloradu, ja sama nevim. Jde o okna v novostavbe. Chtela by okna delsi a uzsi. V dome jsou okna o sirce 220cm,200cm, v jednom pokoji dve okna po 170cm vedle sebe oddelena zidkou. Myslite, ze vyska oken staci 125cm, aby byly „moderni“ uzka, ale bylo v pokojich porad dost svetla? Nebo ma dat radsi 135cm? To jsou miry pro „otvor ve zdi“ jeste se pak z kazde strany u vysky i sirky oken musi odecist cca 10cm vyzdeni a ram, cili ciste sklo by u 125cm delalo 105cm. Snad to dobre vysvetluju. Mate nekdo tato uzka okna? Pokud ano, jake sirky a jak jste spokojeny? Diky za pripadne rady!