Výška oken

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
neonka
20.7.16 18:20

Výška oken

Ahoj holky, vznasim dotaz kamaradce, ktera zde nema ucet, ale potrebovala by rychloradu, ja sama nevim. Jde o okna v novostavbe. Chtela by okna delsi a uzsi. V dome jsou okna o sirce 220cm,200cm, v jednom pokoji dve okna po 170cm vedle sebe oddelena zidkou. Myslite, ze vyska oken staci 125cm, aby byly „moderni“ uzka, ale bylo v pokojich porad dost svetla? Nebo ma dat radsi 135cm? To jsou miry pro „otvor ve zdi“ jeste se pak z kazde strany u vysky i sirky oken musi odecist cca 10cm vyzdeni a ram, cili ciste sklo by u 125cm delalo 105cm. Snad to dobre vysvetluju. Mate nekdo tato uzka okna? Pokud ano, jake sirky a jak jste spokojeny? Diky za pripadne rady!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Uju
6750
20.7.16 19:18

To se těžko dá takhle říct, záleží jak moc jde do oken světlo, neroste-li tam nějaký velký strom co stíní, jak bude vymalováno, jsou li nějaké obklady na zdech atd… Co mám teda postřeh tak v patře co mi okna velikostně bohatě stačí by mi v přízemí vůbec nestačila(dole je víc šero), taky záleží na velikosti místností, barvě nábytku atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neonka
20.7.16 19:22

@Uju Diky za postrehy :-D Je to rovny pozemek okolo vubec zadny porost. Mne osobne pripada ta vyska 1350 lepsi, ale uz to kazi hodne pak pohled na barak, kdyz jsem videla ty obrazky domu, s vyskou 1250 to vypada daleko lip /ma obe varianty/, ale samozrejme je dulezitejsi, jak to bude vypadat vevnitr. Ja v nasem okoli vidam domy, kde maji ta okna vylozene uzka a dlouha, a neni jich malo, tak si rikam, ze tam asi teda uplna tma nebude :lol:

• Citovat
  • Upravit
2740
20.7.16 22:52

@neonka K poměru šířky určitě ty vyšší, jestli to má být tedy moderní pojetí domu a ne malebná chaloupka.
Když vezmete okno s šířkou 2000 a výškou 600, tak dostanete do domu více světla než když ty samé rozměry otočíte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí