Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
Dobry den, prosim vas potrebovala bych poradit, dostala jsem se do spatne situace a nevim jak z toho ven, vice nez pred rokem jsme se z pritelem rozesly a ja se odstehovala do ostravy kde jsem byla v podnajmu a resila jsem si tam trvali pobyt, na urade mi dali prozatimni listek zluty misto OP a strihli mi obcnaku, a ja si mela zajit jeste nekam kde si tu obcanku vyridim, jenze tam jsem uz nesla protoze jsem se odstehovala za novym vztahem, za mim pritelem s kterym bydlim, jenze si k nemu nechhci davat trvali pobyt skrs moje dluhy ktere jsem si nabrala po rozchodu jinak to bohuzel neslo, a ted jsem tak rok bez obcanky a nevim kam si mam dat trvali pobyt, tudiz neplatim popelnice nic, nevim jak z toho ven a byla bych moc rada a radu jestli jde nak udelat abych tu op mela ale trvali pobyt nemela u pritele, moc predem dekuji.
Neřeš. Jdi na úřad s tím prozatimním papírem, že chceš novou občanku. Buď ti tam napíší tu poslední adresu, nebo pokrč rameny, že k žádné další nemovitosti žádný vztah nemáš a oni ti napíší adresu na úřadě. Ale hned z toho úřadu mazej do dluhové poradny. Dnes se dá vše řešit, z pohledu dlužníka, luxusním oddlužením. Tak si přestaň ničit život. ![]()
@Yasmen jenze ja uz nemam ani ten prozatimni papirek byl propadlej nemam ani tu strihlou op, jinak dluhy uz zacinam resit z clovekem v tisni, ja se zachvilku z takovou zblaznim.
@Bubu835 píše: Více
Pas a řidičák nemáš? Tak pak zbývá jen rodný list. Počítej s tím, že ti můžou dát pokutu, ale to je ti, předpokládám, u prd. ![]()
pas, řidičák? Nemáš nic? Rodný list. Běž to hlavně řešit s jakýmkoliv dokladem.
@Yasmen mam jen rodny list, z pokutou pocitam, lepsi pokuta jak byt bez obcanky
a dekuji.
Vem rodny list a jdi si vyridit obcanku. To je zaklad. S obcankou pak muzes delat dalsi kroky. Hlavne uz si nedelej zadne dalsi dluhy. Zamer se na to, at se vyhrabes z tech soucasnych. Jinak se v tom definitivne utopis.
Ty nejsi v tísni ale mega nezodpovědná. Mazej na úřad, tam řekni pravdu a požádej si o vystavení OP. Co jiného bys chtěla dělat? TP nechceš mít u přítele, tak ale někde ho přece máš ne? Řešila a nedořešila jsi ho v té Ostravě, tak kde jsi ho měla před tím?
Jdi nejdřív na úřad kde máš teď trvalý pobyt a požádej o novou občanku, ale počítej s pokutou, ta po takové době může být až 15 tisíc. Bez občanky bohužel ale nevyřešíš nic dalšího, tu proste mít musíš, vubec nechápu jak někdo může být vic jak rok bez platné občanky, tos ji nikde za tu dobu nepotřebovala?
Rok bez občanky? ![]()
Srala nato… teď kňučí na emiminu, že se za chvilku zblázní.
Krok 1 - val na magistrát.
Krok 2 - okamžitě do homecreditu pro další půjčku.
Krok 3 - ještě více se zadlužit.
A přitom jsi v tom problému úplně zbytečně. Ty dluhy nesplácíš? A pokud ne, tak je to stejně jedno. Exekutorovi je TP jedno, ten jde tam, kde má důvod si myslet, že se nacházíš. ![]()
@Apolena05 píše: Více
Hele, toto jsou jednoduše myslící lidé, zadlužit se, nepřemýšlet dopředu.
Jediné, co ji drželo od dalších půjček je, že nemá platný občanský průkaz.
Pokud ho obnoví, první co bude, bude řešit, kde si půjčit. Vsaď se.
Proč jsi rok bez občanky a řešíš to až teď? Občanka je základní doklad.