Trvalý pobyt s malým ditetem

20.10.22 17:14

Trvalý pobyt s malým ditetem

Zdravím, jsem s malým v zahraničí a volali mi.Od minulého nájemníka, že tam mám trvalý pobyt a nemůžu ho tam už mít. Problem je ten, ze byt mam v zahraničí a v Česku chci být furr hlášena. Mam malého ale četla jsem že na radnici nemůže být registrovaný dítě, páč by to bylo jako že jsem bezdomovec. V zahraničí ještě nechci být nahlášena jsem tu přechodné. Co s tim prosím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35775
20.10.22 17:15

No musíš si nahlásit dítě tam kde je matka :nevim: a trvale někde můžeš mít i když jsi v zahraničí, to ničemu nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.10.22 17:18
@pikola píše:
No musíš si nahlásit dítě tam kde je matka :nevim: a trvale někde můžeš mít i když jsi v zahraničí, to ničemu nevadí.

@pikola já jsem četla v podobném příspěvku. Že můžou vzít malého, páč to tak bude vypadat že nemám zázemí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1699
20.10.22 17:22

Můžete se přihlásit třeba k rodičům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
20.10.22 17:22
@Marcela1905 píše:
@pikola já jsem četla v podobném příspěvku. Že můžou vzít malého, páč to tak bude vypadat že nemám zázemí.

trvalý pobyt je administrativní údaj, který nemusí mít nic společného s tím, kde skutečně bydlíš. trvalák na úřadě rozhodně není důvod k odebrání dítěte, pokud dítě má kde bydlet a je o něj přiměřeně postaráno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
20.10.22 17:24
@Marcela1905 píše:

Ale nemůžeš mít trvalé u někoho cizího v podnájmu, když tam už nebydlíš :nevim: musíš se k někomu nahlásit nebo na úřad. Nebo nebudeš mít žádný a dají ti op bez adresy, to ničemu nevadí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
20.10.22 17:54
@pikola píše:
Ale nemůžeš mít trvalé u někoho cizího v podnájmu, když tam už nebydlíš :nevim: musíš se k někomu nahlásit nebo na úřad. Nebo nebudeš mít žádný a dají ti op bez adresy, to ničemu nevadí :nevim:

Na úřad se nemůže přihlásit sama. Majitel bytu kde ho má teď zahájí řízení o zrušení trvalého pobytu. Nechá si potvrdit třeba od sousedů, že tam zakladatelka nebydlí. Ta se k tomu bude moci vyjádřit, ale když tam opravdu nebydlí, tak jí pobyt zruší a automaticky dostane trvalák na úřadě. Nemůžeš nemít žádný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tala20
20.10.22 17:59
@Marcela1905 píše: … volali mi. Od minulého nájemníka, že tam mám trvalý pobyt a nemůžu ho tam už mít. … v Česku chci být fur[t] hlášena.

Pochybuji že by se nájemník zajímal o Tvou adresu trvalého pobytu. Ostatně nájemník s tím nemůže vůbec nic dělat, jestliže na té adrese stále máš trvalý pobyt.

Zrušit adresu trvalého pobytu Ti může vlastník bytu (pronajímatel). Postačí když předloží úřadu Tvou nájemní smlouvu, která byla na dobu určitou, a ten nájem již skončil. Případně k tomu předloží i novou nájemní smlouvu, kterou na tentýž byt sjednal s novým nájemcem (a ten už v bytě bydlí).

Místem trvalého pobytu narozeného dítěte je místo trvalého pobytu matky v době jeho narození. Při zrušení Tvého trvalého pobytu bude dítě - stejně jako Ty - vedeno na adrese obecního úřadu, pokud si mezitím nezařídíš pobyt jinde v ČR.

• Citovat
  • Upravit
20.10.22 18:51

@Serpentini jenže majitel byt prodal a volala mi makléřka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101616
20.10.22 19:09
@pikola píše:
Ale nemůžeš mít trvalé u někoho cizího v podnájmu, když tam už nebydlíš :nevim: musíš se k někomu nahlásit nebo na úřad. Nebo nebudeš mít žádný a dají ti op bez adresy, to ničemu nevadí :nevim:

Op bez adresy ji nedaji, musi mit nekde trvaly pobyt. Resp. nemusi, ale pak nebude mit ceskou OP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
20.10.22 19:15
@j.a.n.i1 píše:
Op bez adresy ji nedaji, musi mit nekde trvaly pobyt. Resp. nemusi, ale pak nebude mit ceskou OP.

Bude :nevim: tohle řeší spousta lidí v zahraničí a jde to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35775
20.10.22 19:18

Ukončení trvalého pobytu na území České republiky nemá vliv na státní občanství ČR ani držení cestovního pasu ČR. Občan může požádat o vydání nového občanského průkazu, v němž nebude uvedena adresa trvalého pobytu. Vydání tohoto občanského průkazu podléhá správnímu poplatku ve výši 200Kč.

https://www.chrudim.eu/…bliky/d-1783

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
20.10.22 23:24

Můžeš si zaplatit virtuální sídlo, nabízí to spousta firem i jednotlivců. Stojí to myslím cca od stovky měsíčně na osobu. Pokud chceš dobrou adresu, tak o něco víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101616
21.10.22 06:09

@pikola Jojo, mas pravdu :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21.10.22 09:31

@pikola a zasáhne mi to nějak do doktorů?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí