Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
je mi jasné, že mi tu nikdo neporadí, ale chci se jen zeptat, zda jste některá měla podobnou zkušenost.
Snažíme se asi 8. měsíc. Co pamatuji, měla jsem pravidelnou MS, vždy 27 až 28 denní cyklus. Hned první měsíc snažení jsem 24.den cyklu měla TT se „//“. Test jsem pak zopakovala ještě asi 26. a 27. den, vždy byly // i když ani jednou nebyly úplně syté, jako ta kontrolní. Test jsem měla vždy Mamatest 10. Bohužel, 31.den přišla MS.
Od té doby se mi cyklus zbláznil. MS se zkrátila, většinou 24 až 26 dnů. Před 4 měsíci jsem byla na KO, MUDr. mi udělal z krve základní hormonální obraz a vše je prý OK.
Tento měsíc jsem si 24. den udělala test a byly tam //. Jásala jsem. Udělala jsem ho pak znova a znova a 26. den byla čárka najednou slaboulinká. Tak jsem to obulela. Ale stále příznaky - bolestivé píchání v prsou, únava, časté píchání v podbřišku. Včera jsem tedy běžela znovu do lékárny, byla jsem 28.den cyklu, z dopolední moči tam čárka byla (trošku slabší, než ta kontrolní). No a dneska dopoledne (tj. 29.den cyklu) mne napadlo, že tam mám vlastně ještě jeden nepoužitý test, tak že ho zkusím, jestli už bude čárka sitější a .....ona tam není skoro žádná
![]()
Volala jsem do místní nemocnice do laborky, že bych si zaplatila test z krve, ale řekli mi, že oni hormony nedělají. MUDr. je v Praze a dost vytížený, takže když se objednám, tak to bude až tak za 3 týdny
Takže mi nezbývá, než čekat, zda se MS dostaví a koupit další test a zase testovat… (už se tu stydím chodim do lékárny, mám na sebe vztek, že ty testy kupuji a pak furt stojím na záchodě a snažím se vykoukat čárku).
Měla jste to některá taky tak? A jak to dopadlo?
Díky.
A proč testuješ před příchodem MS? To se akorát zbytečně nervuješ a pokud sleduješ poradny na netu, jistě víš, že 8 z 10 těhotenství skončí opožděnou MS ![]()
Tak to taky záleží na citlivosti testu jaká je čárka ne?
A z odpolední moči je vždy slabší čárečka. A nejdůležitější je, že je, ne?
Vždyť se počítá jakákoli čárka. ![]()
Veverysek píše:
Tak to taky záleží na citlivosti testu jaká je čárka ne?A z odpolední moči je vždy slabší čárečka. A nejdůležitější je, že je, ne?
Vždyť se počítá jakákoli čárka.
To je sice hezký, že čárka je, ale pokud je před příchodem MS a ta pak přijde, tak je to akorát o nervy.
Spíš bych testovala pár dní po vynechání…
KPKristy píše:Veverysek píše:
Tak to taky záleží na citlivosti testu jaká je čárka ne?A z odpolední moči je vždy slabší čárečka. A nejdůležitější je, že je, ne?
To je sice hezký, že čárka je, ale pokud je před příchodem MS a ta pak přijde, tak je to akorát o nervy.
Spíš bych testovala pár dní po vynechání…
Nojo, to já vím, že lepší je testovat až při zpoždění MS. Ale jsem v tomhle fakt magor a nedokážu to vydržet
![]()
Fise, dr. by ti stejne nic nerekl.. primlouvam se k tomu, co radily holky, netestuj pred dnes MS!!! To pak prinasi jen zklamani… Ja vim, je to tezke, ale v konecnem dusledku urcite min bolestive… drzim palce!
Fise píše:KPKristy píše:Nojo, to já vím, že lepší je testovat až při zpoždění MS. Ale jsem v tomhle fakt magor a nedokážu to vydržetVeverysek píše:
Spíš bych testovala pár dní po vynechání…![]()
Jenže to jsi pak zbytečně zklamaná! Opravdu pročti poradny na netu porodníka Kouckého. Píše dobře!
A fakt vydrž, nervy ti k miminku rozhodně nepomůžou ![]()
Pak to opláčeš, já už jsem to tady psala xkrát, mě se 1 den po vynechání neukázalo vůbec nic, takže testování před nemá smysl vůbec ty hormony se ještě nevyplavují, nebo minimálně, navíc může přijít MS a je konec a Tobě to bude akorát hrozně líto
Jen počkej, at tak či tak, dopadne to stejně - a ty to NIJAK neovlivníš.
Ahojky, takle to měla známá, taky jsme jí říkali že je blbost testovat před neočekávanou MS. ale jí penízky netrápily a tak testovala několikrát před MS. No test měla několikrát pozitivní a vždy z toho nic nebylo. Nakonec se přišlo na to že má nízkou sliznici ve které se oplodněné vajíčko na chvíli uchytilo ale neudrželo. Další cyklus dostala nějaké prášky na tu sliznici a povedlo se hned. Takže se netrap jestli to nevyjde a promluv si o tom s dr. určitě se brzo zadaří. Držím palce
Já jsem úplně jinýho názaru a tohle co popisuješ znám, bohužel ne moc vesele… ale nakonec vyřešeno. Takže TT pozitivní vždy před MS ale pak nakonec MS dorazila a to se spožděním nebo i v termínu … čárka na testu slábla. Nechci tě strašit ale u mě se to ukázalo jako alegie na spermie a trofoblasty… brala jsem prednison a za teď jsem ve 20tt. Jen už mi to nedala a zašla jsem si na krev na HCG, vždy když jsem měla test pozitivní… Taky mi zjistily, že mám ovulku moc brzy a to máš možná taky a nemusla by být narostlá sliznice dostatečně vysoko aby se mimi zakouslo a už se nepustilo… vždy jsem měla test pozitivní tak týden před MS ale to se neřešilo, to je v pořádku. Jinak by to nikdo neřešil, pokud bych neměla ty výsledky krve.
Na druhou stranu, opravdu teď to může být jen chyba testu, jiná šarže, byla jsi víc napitá, tím pádem naředěná moč, testovala jsi odpoledne!
Díky Scharloto. U nás to alergie na spermie asi nebude, už máme s manželem dítka dvě
První bylo na první pokus, druhý na „nultý“ pokus (jsou 1,5 roku od sebe). Proto jsem taky tak hotová z toho, že se to teď nedaří, jak jsme plánovali… S termínem ovu moc nevím, někdy ji zaznamenám (takový hustý čirý výtok), někdy si nevšimnu.
Přeji ti pohodové těhu ![]()
Fise píše:
Ahoj holky,je mi jasné, že mi tu nikdo neporadí, ale chci se jen zeptat, zda jste některá měla podobnou zkušenost.
Snažíme se asi 8. měsíc. Co pamatuji, měla jsem pravidelnou MS, vždy 27 až 28 denní cyklus. Hned první měsíc snažení jsem 24.den cyklu měla TT se „//“. Test jsem pak zopakovala ještě asi 26. a 27. den, vždy byly // i když ani jednou nebyly úplně syté, jako ta kontrolní. Test jsem měla vždy Mamatest 10. Bohužel, 31.den přišla MS.
Od té doby se mi cyklus zbláznil. MS se zkrátila, většinou 24 až 26 dnů. Před 4 měsíci jsem byla na KO, MUDr. mi udělal z krve základní hormonální obraz a vše je prý OK.Tento měsíc jsem si 24. den udělala test a byly tam //. Jásala jsem. Udělala jsem ho pak znova a znova a 26. den byla čárka najednou slaboulinká. Tak jsem to obulela. Ale stále příznaky - bolestivé píchání v prsou, únava, časté píchání v podbřišku. Včera jsem tedy běžela znovu do lékárny, byla jsem 28.den cyklu, z dopolední moči tam čárka byla (trošku slabší, než ta kontrolní). No a dneska dopoledne (tj. 29.den cyklu) mne napadlo, že tam mám vlastně ještě jeden nepoužitý test, tak že ho zkusím, jestli už bude čárka sitější a .....ona tam není skoro žádná
![]()
Volala jsem do místní nemocnice do laborky, že bych si zaplatila test z krve, ale řekli mi, že oni hormony nedělají. MUDr. je v Praze a dost vytížený, takže když se objednám, tak to bude až tak za 3 týdny
Takže mi nezbývá, než čekat, zda se MS dostaví a koupit další test a zase testovat… (už se tu stydím chodim do lékárny, mám na sebe vztek, že ty testy kupuji a pak furt stojím na záchodě a snažím se vykoukat čárku).
Měla jste to některá taky tak? A jak to dopadlo?
Díky.
tak si udelej blueclear test, ten ti to detekuje na 99%.Ja mela slabsiho ducha na tt a s blueclearem jsem aspon vedela na cem jsem. http://www.prozdravi.cz/…s-203472.pdf
Monjie píše:
tak si udelej blueclear test, ten ti to detekuje na 99%.Ja mela slabsiho ducha na tt a s blueclearem jsem aspon vedela na cem jsem. http://www.prozdravi.cz/…s-203472.pdf
Mě teda zrovna tenhle test ukázal falešně pozitivní dva roky zpátky. Měla jsem vynechanou MS 2 týdny a chtěla jsem fakt dobrý test (stál mě i docela dost) a byl pozitivní, tak jsem byla v šoku (nechtěli jsme v tu dobu dítě) a nakonec se ukázalo, že jsem těhotná nebyla. ![]()
ahoj zakladatelka, priklanam sa k tomu, co pise scharlota. nemusi to byt alergiana spermie (to ze mate dve deti nic neznamena, ona sa moze vyvinut casom) ale vyzera to tak, ze je proste nejaky problem, ktory nedovoli tehotenstvu pokracovat. moze to byt nizka sliznica, zla morfologia spermii, malo progesteronu, problemy s hustotou krvy a x dalsich veci. urcite by som o tom povedala dok, mal by Ta vysetrit.
Pro případ, že by někdo tuto diskusi ještě někdy četl a zajímal ho výsledek, tak sděluji, že 32. den už byl test zcela bílý, 33. den přišla silná MS.
Prolezla jsem net a asi lze říct, že jakmile začne hladila HGC klesat (resp. neroste), tak je to bez šance…