Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky, máte některá střešní box od Thule? Chystáme se kupovat, ale stále se doma dohadujeme nad velikostí. Děkuji.
Teď taky budeme kupovat a rozhodující je, co tam chcete dávat, kam plánujete jezdit, jestli se jako rodina budete rozšiřovat, jaké máte auto (aby vám pak vyjelo s další zátěži do kopce).
My budeme jezdit pod stan hlavně, máme dvě děti do 3 let, takže jedno koloodrážedlo a jeden kočár (do terénu, ne žádné městské golfky). Máme ale rádi komfort, takže stolek, židle, samozřejmě pak stan, spacáky, oblečení a i když máme větší auto, nasčítá se to. Z těch všech věcí jsou nejširší židle a ty pravé půjdou nahoru (stan nemůže, protože je moc těžký), pak kočár. V zásadě vše, co je neforemné, ale lehké.
Takže se zamyslete nad výše zmíněným a pak se rozhodujte. A taky to chce vidět na vlastní oči.
Neporadím, jen taková poznámka - snad s nenaštveš…
Také jsme chtěli kupovat, nakonec jsme zjistili, že máme asi 4 kamarády, kteří využívají jen málo, tak půjčujeme
Krom výše zmíněného, bych možná taky zauvažovala, jestli nevyužijete 2× ročně a pak se vám bude válet doma další věc ![]()
Máme. Doporučuji nejdříve půjčit a vyzkoušet. Když jsme jezdili dál, měli jsme jeden náš a druhý vypůjčený. Pro mě bylo snažší se dostat do každého s nášlapem na autu. Do jednoho velkého bych nedosáhla. Půjčovna byla super, technik měl vše připravené, s mužem to nainstalovali rovnou na auto. Je dobré si pořádně nastudovat zásady používání a promyslet, kam a jaký box umístit. Občas potkávám auta, co kvůli boxu neotevřéu kufr.
Máme ten široký, jezdíme hlavně lyžovat. Vejdou se nám tam všechny lyže, přilby, boby, lehké věci.
Na léto ho nepoužíváme, to se snažíme jet s minimem věcí. Na střeše pak máme kola.
Obecně nechápu tu snahu převézt na dovolenou všechno, co mám doma. Znám rodinu, co bere fakt všechno, postýlku, vaničku, lehátko, velkou hrací kostku, chodítko, židličku,…
My jezdili tak, že miminko spalo u nás, když nebyla erární postýlka, sprchovali jsme se spolu ve sprše, místo lehátka a židličky jsme použili vajíčko…
My na dovolenou jezdíme tak, abychom využily všechny možnosti dovolené, tj. poznáváme okolí, využijeme případně hračky v penzionu, apartmánu, nebo jedeme s ostatními rodinami a děti si hrají spolu a ani k tomu hračky nepotřebují.
Je teda pravda, že nejezdíme pod stan.
Thule má brácha, jezdíme společně na hory, takže se tam vejdou všechny lyže plus ještě i nějaké lyžáky. Brácha teda uvažuje, že si dokoupí i druhý, protože i když má 7-místné auto, čili velký kufr při pěti lidech, tak ten kufr je narvaný, tak že to dá radši na střechu. Auto to zvládne. Thule vybral jako jakousi střední cestu, je to cca 3 roky, kdy to kupoval, a je s ním spokojený. Ještě takto jezdíme na dovču taky v létě, kola máme v držáku za autem. To se mi moc nelíbí, je problém do kufru, ale já se vezu jako host, tak nesmím remcat:) a hlavně to jinak nejde, když na střeše je truhla.
Jinak jak tu kdosi psal, že věc použijete 2× do roka a jinak doma leží další krám. Tak ano, brácha to tak má,,,jenže my máme neotravovací povahu a spíš se snažíme si prostě vystačit sami, nepamatuju si, kdy jsem si nějakou větší dražší věc půjčovala, zrovnatak nepůjčuju ty svoje,,,ale to už je na povaze. Samo půjčovny existují, takže mžnosti jsou. A má na to garáž. Chápu, že někdo z paneláku s malým sklepem bude přemýšlet o té půjčovně třeba.
My jsme kupovali dle délky auta. Chtěli jsme pohodlně otevřít kufr a aby box nečuměl velký kus před auto. Koupili thule - byl ve slevě a byl skladem. My v něm vozíme jen oblečení, takže jsme neřešili až tak moc ložnou plochu.
Mám také Thule, velikost jsem volil tak, aby se tam vešly lyže + krámy k lyžím - boty, helmy atp.
Původně jsme také chtěli Thule. V obchodě jsme ale zkoušeli dlouho a odešli s hapro trader 8.6. jezdíme s tím několikrát na lyže, v létě na dovolenou, má využití celý rok.
Vejdou se tam i dvě mibo Royal koloběžky. Kola vozime na kouli. Půjčovna se nám finančně nevyplatila. Když si to pujcite od známého, tak se bude sklebit, když tam bude skrbanec a ten je n atom hladkém hned. Proto jsme na doporučení radši vzali takový šedý hrbolatý. I když lesk byl nádherný. A Thule se krade víc než jiné značky. A máme byt a box stojí za dveřmi do koupelny.
@Anik a co má za nosič? My máme odklápěcí a bez problémů se do auta dostaneme!
Na ta kola myslíš? No ano, taky ten odklápěcí, 4-místný tuším, taky se dostane, ale už to není pohodička vytahovat kufry z kufru, když třeba vystupujem my, ale oni jedou s koly dál domů, čili když je u nás nesundavá a potřebujem jenom ty naše kufry:) ale jinak to nejde.
@KacenkaKKK píše:
@Anik a co má za nosič? My máme odklápěcí a bez problémů se do auta dostaneme!