Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
My byli v Tunisu (ostrov Djerba) 2× a žádné problémy jsme neměli. S 20-ti měsíčním dítětem bych tam klidně letěla, pokud budete mít AI a hotel aspon 4*. Mrkni se ještě na recenze toho hotelu a uvidíš. Jinak střevní problémy můžou děti dostat i v Evropě, např. změna vzduchu, jiné koření v jídle apod.
@Anonymní píše:
Ahojky holky. Řeším teď dilema a prosím o radu. Našli jsme na slevomatu http://www.slevomat.cz/…nebo-11-noci
super dovolenou do Tuniska. Kdybychom byli jen sami s manželem, tak neváháme, hned kupujeme a letíme. Jenže máme syna (v době dovolené mu bude skoro 20 měsíců). Hotel vypadá opravdu úžasně, ale nevím, zda tam se synem jet či ne. Prosím o příspěvky, kdo jste byli s takto malými dětmi v Tunisu.
Mám strach z průjmu, atd. Ale např. manželovo známí byli skoro se stejně starým dítětem v Tunisu i na Rhodosu. Tunis úplně v pohodě, ale na Rhodosu dostal jejich syn průjem. Manžel si myslím, že to zvládneme, ale já pořád váhám.
Kdyby jsme se rozhodli, že pojedeme, čeho se třeba vyvarovat - balená voda je samozřejmostí. Ale napadá mě třeba co jídlo - nejíst ovoce, jogurty, to co není tepelně upravené? Syn už jí naše jídlo…
Díky za jakékoliv příspěvky či rady!
My byli v Tunisku 4×, mě se tam moc líbilo. Tedy to jsem ještě neměla dceru, takže vždy jen s partnerem. Poprvé jsem měla taky střevní potíže, pak už jsem jezdila s becherem a pře večeří vždy dala panáka. A měla jsem klid. Což samozřejmě dětem dát nemůžeš. Vezmi si smectu a určo balenou vodu kupuj, ale jinak jogurtů bych se nebála a ovoce a zeleninu pořádně umýt. Vybírej spíš all inclusive, to se vyplatí a hotel, kde jsou pro děti animační programy, někde jsou i čeští animátoři. ![]()
http://www.holidaycheck.cz/…_103549.html
Tady jsou nějaké recenze k hotelu.
Ještě bych si taky raději nějak prověřila tu cestovku, jestli je solidní.
Jinak v monastiru je letiště, tak byste nemuseli dlouho cestovat budem z letiště, ale zas aby vás nějak nerušila letadla.
Ahoj, v Tunisku jsem byla jako těhotná a úplně v pohodě. Žádný průjem, záleží na hotelu a tento vypadá dost dobře. Navíc náš malý má dvacet měsíců a průjem má třeba teď už třetí den doma.
Rostou mu zuby.
Jela bych, my jedeme do Řecka. ![]()
Ahoj, byli jsme v tunisu když bylo starší dceři 13měs a uplně v pohodě, obědy jsme pro ni měla ale jinak ovoce, jogurty atp jedla místní a nebyl žádný problém. naše léky na průjem moc nezabíraj, jak tam budete tak zajdi do lékárny a chtěj antinal-můžou ho i novorozenci (je to napsáno v příbalvým letáku v angličtině) ten fakt funguje. cetsovku bych si určitě prověřila. a jinak sebou doporučuju zásobu léků na kašel, rýmu atp ale to sebou vozím vždycky ikdyž jedem na dovču po čr. a do letadla bonbony
přeju krásnou dovču pokud vyrazíte ![]()
Já byla s rok a půl dcerkou a jako těhule a za rok už s dvouapůlletou dcerkou a půlročním miminem. bylo to naprosto v pohodě, ani jeden zdravotní porblém. jen nepít vodu z kohotku., jinak i místní strava prod děti byla v pohodě, radím ale přečíst recenze na hotel.
Díky za příspěvky. Ještě se chci zeptat - jak je to s kočárkem v letadle? Máme Jané slalom pro. Golfky nemáme. Mám ho dát při odbavení spolu s kuframa?
Tak já tam žila
a už bych tam nejela, ale jako dovolená dobrý no. Každopádně je spoustu hezčích míst než je Tunis. Co se týče jídla, tak kromě vody v pohodě. Jsou tam švédské stoly, tak si vyberete podle chuti. Domácí strava je samozřejmě domácí
![]()
Nn, berou ti ho až anbráně-tzn těsně před letadlem. ale v tunisu nám ho dali až s kuframa. ale třeba na malorce ho i přistavili hned k výlezu z letadla
Mě ho vždycky brali až u vlezu do letadla a dávali nám je hnedka u schodů. když jsme vylezli z letadla…
Je to asi hotel ve kterém jsme před cca 6mi lety byli
teda jmenoval se jen Rosa Beach a viděli jsme z něj na odlety letadel z blízkého letiště, tak asi jen změnil majitele a barvu fasády, a bazén je jiný.
Je to tedy dávno ale byl to fajn hotel, jídlo výborné, asi by nám z něj nic nebylo, kdyby… jeli jsme na 2 denní výlet do pouště (samo o sobě nádhera) ale ubytování bylo jednu noc sice v 3 hvězdě v poušti, ale děsná úroveň. Špinavé skeničky, jídlo nic moc… dovezli jsme si z tama hrozné střevní potíže, řešila jsem to ještě půl roku po návratu (paraziti neprokázání) asi nehorší co se nám kdy stalo. Po návratu z výletu jsme měli oba šílený průjem, zaměstnávala jsem wc i blila součastně a ty následky byly na měsíce. Takže varuji jen před jídlem mimo hotel.
@Tamaris píše:
Je to asi hotel ve kterém jsme před cca 6mi lety byliteda jmenoval se jen Rosa Beach a viděli jsme z něj na odlety letadel z blízkého letiště, tak asi jen změnil majitele a barvu fasády, a bazén je jiný.
Je to tedy dávno ale byl to fajn hotel, jídlo výborné, asi by nám z něj nic nebylo, kdyby… jeli jsme na 2 denní výlet do pouště (samo o sobě nádhera) ale ubytování bylo jednu noc sice v 3 hvězdě v poušti, ale děsná úroveň. Špinavé skeničky, jídlo nic moc… dovezli jsme si z tama hrozné střevní potíže, řešila jsem to ještě půl roku po návratu (paraziti neprokázání) asi nehorší co se nám kdy stalo. Po návratu z výletu jsme měli oba šílený průjem, zaměstnávala jsem wc i blila součastně a ty následky byly na měsíce. Takže varuji jen před jídlem mimo hotel.
A taky bych zhodnotila úroveň ck, my jsme tehdy byli s Blue Style a ti co přijeli po nás se už do hotelu „nedostali“ ck jim hledala jiný. To solidní ck prostě nedělají ![]()
Anketa, mám 16-ti měsíční dceru, atopik a teď u ní propukla alergie na bůh ví co, vypadá to jak senná rýma, je úplně grogy, jestli na kvetoucí břízu
no každopádně krom fenistilu jí dát nemůžu nic, říkal doktor, není krom hexy vůbec na nic očkovaná a mám nemocnou maminku, od které se nemůžu hnout, brácha by si teď v květnu mohl vzít 14dnl volno a pohlídt jí, v červnu a o prázdninách už ne, tak bych s dětmi ráda vyjela k moři, jenže kam teď v květnu, aby mohly děti do moře? Tak mě napdlo Tunisko, ale mám z toho hrůzu, byli jsme tam s prvorozenou ve dvou letech a celý pobyt proprůjmovala, od té doby jsme tam nebyli, jenže jinde nebude teplo, ach jo, jeli/y byste s takhle malým prckem do Tuniska?
Tak já jsem v Tunisku průjem měla a nevím z čeho. Vodu z kohoutku jsem nepila, ale pravda je, že jsem párkrát zapomněla a čistila jsem si zuby právě vodou z kohoutku
Jinak jsme měli All Incl., jídlo super, hotel 4* taky. V čem umývají ovoce a zeleninu, těžko ale říct… Zvracení a průjem naštěstí zázračně vyléčil Ercefuryl. Bez něj bych už neletěla. Byli jsme v Monastiru hned u letiště a letadla nám vůbec nevadila. Bazény pro děti byly super, ale moře mě zklamalo. Bylo hodně špinavé, odpoledne už tam plavalo všechno možné. Byla jsem i v Řecku a Černé Hoře a už bych do Tuniska nejela.
Ahojky holky. Řeším teď dilema a prosím o radu. Našli jsme na slevomatu http://www.slevomat.cz/…nebo-11-noci
super dovolenou do Tuniska. Kdybychom byli jen sami s manželem, tak neváháme, hned kupujeme a letíme. Jenže máme syna (v době dovolené mu bude skoro 20 měsíců). Hotel vypadá opravdu úžasně, ale nevím, zda tam se synem jet či ne. Prosím o příspěvky, kdo jste byli s takto malými dětmi v Tunisu.
Mám strach z průjmu, atd. Ale např. manželovo známí byli skoro se stejně starým dítětem v Tunisu i na Rhodosu. Tunis úplně v pohodě, ale na Rhodosu dostal jejich syn průjem. Manžel si myslím, že to zvládneme, ale já pořád váhám.
Kdyby jsme se rozhodli, že pojedeme, čeho se třeba vyvarovat - balená voda je samozřejmostí. Ale napadá mě třeba co jídlo - nejíst ovoce, jogurty, to co není tepelně upravené? Syn už jí naše jídlo…
Díky za jakékoliv příspěvky či rady!