Tunisko s malými dětmi

Anonymní
27.6.12 11:23

Tunisko - poraďte

Ahojky holky. Řeším teď dilema a prosím o radu. Našli jsme na slevomatu http://www.slevomat.cz/…nebo-11-noci
super dovolenou do Tuniska. Kdybychom byli jen sami s manželem, tak neváháme, hned kupujeme a letíme. Jenže máme syna (v době dovolené mu bude skoro 20 měsíců). Hotel vypadá opravdu úžasně, ale nevím, zda tam se synem jet či ne. Prosím o příspěvky, kdo jste byli s takto malými dětmi v Tunisu.
Mám strach z průjmu, atd. Ale např. manželovo známí byli skoro se stejně starým dítětem v Tunisu i na Rhodosu. Tunis úplně v pohodě, ale na Rhodosu dostal jejich syn průjem. Manžel si myslím, že to zvládneme, ale já pořád váhám.
Kdyby jsme se rozhodli, že pojedeme, čeho se třeba vyvarovat - balená voda je samozřejmostí. Ale napadá mě třeba co jídlo - nejíst ovoce, jogurty, to co není tepelně upravené? Syn už jí naše jídlo…
Díky za jakékoliv příspěvky či rady!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
50174
27.6.12 11:31

My byli v Tunisu (ostrov Djerba) 2× a žádné problémy jsme neměli. S 20-ti měsíčním dítětem bych tam klidně letěla, pokud budete mít AI a hotel aspon 4*. Mrkni se ještě na recenze toho hotelu a uvidíš. Jinak střevní problémy můžou děti dostat i v Evropě, např. změna vzduchu, jiné koření v jídle apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
27.6.12 11:37
@Anonymní píše:
Ahojky holky. Řeším teď dilema a prosím o radu. Našli jsme na slevomatu http://www.slevomat.cz/…nebo-11-noci
super dovolenou do Tuniska. Kdybychom byli jen sami s manželem, tak neváháme, hned kupujeme a letíme. Jenže máme syna (v době dovolené mu bude skoro 20 měsíců). Hotel vypadá opravdu úžasně, ale nevím, zda tam se synem jet či ne. Prosím o příspěvky, kdo jste byli s takto malými dětmi v Tunisu.
Mám strach z průjmu, atd. Ale např. manželovo známí byli skoro se stejně starým dítětem v Tunisu i na Rhodosu. Tunis úplně v pohodě, ale na Rhodosu dostal jejich syn průjem. Manžel si myslím, že to zvládneme, ale já pořád váhám.
Kdyby jsme se rozhodli, že pojedeme, čeho se třeba vyvarovat - balená voda je samozřejmostí. Ale napadá mě třeba co jídlo - nejíst ovoce, jogurty, to co není tepelně upravené? Syn už jí naše jídlo…
Díky za jakékoliv příspěvky či rady!

My byli v Tunisku 4×, mě se tam moc líbilo. Tedy to jsem ještě neměla dceru, takže vždy jen s partnerem. Poprvé jsem měla taky střevní potíže, pak už jsem jezdila s becherem a pře večeří vždy dala panáka. A měla jsem klid. Což samozřejmě dětem dát nemůžeš. Vezmi si smectu a určo balenou vodu kupuj, ale jinak jogurtů bych se nebála a ovoce a zeleninu pořádně umýt. Vybírej spíš all inclusive, to se vyplatí a hotel, kde jsou pro děti animační programy, někde jsou i čeští animátoři. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
698
27.6.12 11:43

http://www.holidaycheck.cz/…_103549.html

Tady jsou nějaké recenze k hotelu.

Ještě bych si taky raději nějak prověřila tu cestovku, jestli je solidní.
Jinak v monastiru je letiště, tak byste nemuseli dlouho cestovat budem z letiště, ale zas aby vás nějak nerušila letadla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3394
27.6.12 11:49

Ahoj, v Tunisku jsem byla jako těhotná a úplně v pohodě. Žádný průjem, záleží na hotelu a tento vypadá dost dobře. Navíc náš malý má dvacet měsíců a průjem má třeba teď už třetí den doma. :nevim: Rostou mu zuby. ;) Jela bych, my jedeme do Řecka. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
27.6.12 11:57

Ahoj, byli jsme v tunisu když bylo starší dceři 13měs a uplně v pohodě, obědy jsme pro ni měla ale jinak ovoce, jogurty atp jedla místní a nebyl žádný problém. naše léky na průjem moc nezabíraj, jak tam budete tak zajdi do lékárny a chtěj antinal-můžou ho i novorozenci (je to napsáno v příbalvým letáku v angličtině) ten fakt funguje. cetsovku bych si určitě prověřila. a jinak sebou doporučuju zásobu léků na kašel, rýmu atp ale to sebou vozím vždycky ikdyž jedem na dovču po čr. a do letadla bonbony :-) přeju krásnou dovču pokud vyrazíte :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.6.12 12:34

Já byla s rok a půl dcerkou a jako těhule a za rok už s dvouapůlletou dcerkou a půlročním miminem. bylo to naprosto v pohodě, ani jeden zdravotní porblém. jen nepít vodu z kohotku., jinak i místní strava prod děti byla v pohodě, radím ale přečíst recenze na hotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.6.12 13:19

Díky za příspěvky. Ještě se chci zeptat - jak je to s kočárkem v letadle? Máme Jané slalom pro. Golfky nemáme. Mám ho dát při odbavení spolu s kuframa?

• Citovat
  • Upravit
4961
27.6.12 13:21

Tak já tam žila :lol: :lol: :lol: a už bych tam nejela, ale jako dovolená dobrý no. Každopádně je spoustu hezčích míst než je Tunis. Co se týče jídla, tak kromě vody v pohodě. Jsou tam švédské stoly, tak si vyberete podle chuti. Domácí strava je samozřejmě domácí :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
27.6.12 13:21

Nn, berou ti ho až anbráně-tzn těsně před letadlem. ale v tunisu nám ho dali až s kuframa. ale třeba na malorce ho i přistavili hned k výlezu z letadla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14110
27.6.12 13:27

Mě ho vždycky brali až u vlezu do letadla a dávali nám je hnedka u schodů. když jsme vylezli z letadla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
27.6.12 13:39

Je to asi hotel ve kterém jsme před cca 6mi lety byli :-) teda jmenoval se jen Rosa Beach a viděli jsme z něj na odlety letadel z blízkého letiště, tak asi jen změnil majitele a barvu fasády, a bazén je jiný.
Je to tedy dávno ale byl to fajn hotel, jídlo výborné, asi by nám z něj nic nebylo, kdyby… jeli jsme na 2 denní výlet do pouště (samo o sobě nádhera) ale ubytování bylo jednu noc sice v 3 hvězdě v poušti, ale děsná úroveň. Špinavé skeničky, jídlo nic moc… dovezli jsme si z tama hrozné střevní potíže, řešila jsem to ještě půl roku po návratu (paraziti neprokázání) asi nehorší co se nám kdy stalo. Po návratu z výletu jsme měli oba šílený průjem, zaměstnávala jsem wc i blila součastně a ty následky byly na měsíce. Takže varuji jen před jídlem mimo hotel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
620
27.6.12 14:06
@Tamaris píše:
Je to asi hotel ve kterém jsme před cca 6mi lety byli :-) teda jmenoval se jen Rosa Beach a viděli jsme z něj na odlety letadel z blízkého letiště, tak asi jen změnil majitele a barvu fasády, a bazén je jiný.
Je to tedy dávno ale byl to fajn hotel, jídlo výborné, asi by nám z něj nic nebylo, kdyby… jeli jsme na 2 denní výlet do pouště (samo o sobě nádhera) ale ubytování bylo jednu noc sice v 3 hvězdě v poušti, ale děsná úroveň. Špinavé skeničky, jídlo nic moc… dovezli jsme si z tama hrozné střevní potíže, řešila jsem to ještě půl roku po návratu (paraziti neprokázání) asi nehorší co se nám kdy stalo. Po návratu z výletu jsme měli oba šílený průjem, zaměstnávala jsem wc i blila součastně a ty následky byly na měsíce. Takže varuji jen před jídlem mimo hotel.

A taky bych zhodnotila úroveň ck, my jsme tehdy byli s Blue Style a ti co přijeli po nás se už do hotelu „nedostali“ ck jim hledala jiný. To solidní ck prostě nedělají :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
9.5.13 19:13

Anketa, mám 16-ti měsíční dceru, atopik a teď u ní propukla alergie na bůh ví co, vypadá to jak senná rýma, je úplně grogy, jestli na kvetoucí břízu :think: no každopádně krom fenistilu jí dát nemůžu nic, říkal doktor, není krom hexy vůbec na nic očkovaná a mám nemocnou maminku, od které se nemůžu hnout, brácha by si teď v květnu mohl vzít 14dnl volno a pohlídt jí, v červnu a o prázdninách už ne, tak bych s dětmi ráda vyjela k moři, jenže kam teď v květnu, aby mohly děti do moře? Tak mě napdlo Tunisko, ale mám z toho hrůzu, byli jsme tam s prvorozenou ve dvou letech a celý pobyt proprůjmovala, od té doby jsme tam nebyli, jenže jinde nebude teplo, ach jo, jeli/y byste s takhle malým prckem do Tuniska?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
161
9.5.13 19:38

Tak já jsem v Tunisku průjem měla a nevím z čeho. Vodu z kohoutku jsem nepila, ale pravda je, že jsem párkrát zapomněla a čistila jsem si zuby právě vodou z kohoutku :-( Jinak jsme měli All Incl., jídlo super, hotel 4* taky. V čem umývají ovoce a zeleninu, těžko ale říct… Zvracení a průjem naštěstí zázračně vyléčil Ercefuryl. Bez něj bych už neletěla. Byli jsme v Monastiru hned u letiště a letadla nám vůbec nevadila. Bazény pro děti byly super, ale moře mě zklamalo. Bylo hodně špinavé, odpoledne už tam plavalo všechno možné. Byla jsem i v Řecku a Černé Hoře a už bych do Tuniska nejela.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí