Černá hora - Ulcinj

Misuldy
26.6.12 11:50

Černá hora - Ulcinj

Ahoj všem. Chystám se začátkem září do Černé hory. Konkrétně na Ulcinjskou riviéru. Máte někdo zkušenost s Černou horou popřípadě přímo s tímhle letoviskem? Ještě jsem tam nebyla a co jsem našla na netu, tak někdo píše super, a někdo že už by tam nejel. Mám trochu strach s přeplněných pláží. Byli jste tam někdo mimo sezonu? odjíždíme 31. srpna a vracíme se 15. září… děkuju všem :-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1227
26.6.12 12:13

V Černé Hoře jsme byli asi před pěti lety, konkrétně u Budvy (to je na severu), v Ulcinju jsme byli na výlet, prošli jsme městečko, zašli na pláž, na hrad… v Černé hoře je velký rozdíl, jestli jedeš na pobřeží na severu, tam se to hodně podobá Chorvatsku, jih a středozemí je o něčem jiném, mě to přišlo, jak u nás před padesáti lety, takové neutěšené, konkrétně Ulcinj není špatný, známí tam jezdili snad 3 roky po sobě a nemohli si ho vynachválit, ale oni pracují s lidma a jezdí si odpočinout, vyhledávají klid, a klid tam je, neboj se, že by pláž byla přeplněná (a v září už vůbec ne), i se službama je to horší, kavárny, restaurace, s někým se domluvit (je to na hranicích s Albánií, manžel s nima louskal ruštinu),
hodně mi to připomínalo menší letoviska v Bulharsku před pár lety, když ještě neměli vybudované moderní ubytovací komlexy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
noren
26.6.12 12:21

Ahoj, byla jsem v Černé Hoře asi třikrát, konkrétně v Ulcinj ne, ale kousek odtamtud. Je to na hranicích s Albánií a dost je patrný islámský vliv, takže je to už trochu orient :) Černá Hora mi dost přiomíná Chorvatsko, ale Ulcinj už tolik ne, spíš tu Albánii. O bezpečnost se ale určitě bát nemusíš a v září přeplněných pláží už vůbec ne.

• Citovat
  • Upravit
24190
26.6.12 12:53

Ahoj, v Černé Hoře jsem byla tak před 7 lety a na poznávačce, déle jsme pak byli v Budvě. Ulcinj nebyl až tak přeplněný, ale na začátku sezony. Po sezoně si myslím že na pláži taky nebude narváno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
26.6.12 13:08

Jej holky děkuju.-) docela jste mě potěšily. s jazyky problém nebude. Jedem ve čtyřech a nějaké ovládáme :-) Jsem hlavně ráda, že už nebudou ty pláže přeplněné… podle fotek co jsem viděla, tak hlava na hlavě :(

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
26.6.12 13:09

Já bych radši právě až na ten jih… nechci na sever… jako podívat se na výlet určitě ano. Budeme tam celkem dlouho, a válet se celých 14 dní se mi určitě nechce :-)

• Citovat
  • Upravit
noren
26.6.12 13:11

V září už určitě přeplněné nebudou :) V sezoně je to hrůza snad všude, už jsem dlouho nezažila pláž, kde by nebyla hlava na hlavě :roll: Naposledy jenom v Albánii.

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
26.6.12 13:12

A jak bylo v Albánii? a jak je tam cenově? chtěla bych se tam zajet podívat, když už budu kousek od tama :-)))

• Citovat
  • Upravit
Misuldy
26.6.12 13:14

No třeba minulý rok v Kalábrii v půlce června jsem byla na pláži úplně sama :-) to byla pohoda :-)

• Citovat
  • Upravit
1227
26.6.12 13:14

Jak psala noren, počítej spíš s Albánskou (balkánskou) mentalitou a přístupem od místních (oni jazyky neovládají, nechtějí se moc bavit s cizíma…), my Černou horu docela projeli a je to spíš pro dobrodružnější povahy, které moc neřeší úroveň hotelu a služeb, ale jde jim o zážitky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
26.6.12 13:26

Já jsem si tu Černou horu vybrala, ptž do Chorvatska ani Itálie se mi jet nechce… Letadlem letět taky nechci, ale zase nechci jet 2000 km tam a to stejné zase zpět. Ta Černá hora je relativně blízko. A lákají mě některé ta fotky. Už jsem o tom přečetla dost názorů a diskuzí a jsou dost odlišné… Ale většinou jsou lidé co tam byli spokojení. A poslední dobou se to tam prý hodně zlepšuje, ale ty recenze co jsou psané už třeba před těmi 5ti lety jsou jiné, než ty co jsou teď poslední dva roky :-) a ty novější jsou už většinou super :-)

• Citovat
  • Upravit
1227
26.6.12 13:39

My taky byli spokojeni (moc), tak kvalitní ubytování za dobrou cenu jsme jinde nesehnali (byli jsme v Bečiči), máme rádi spíš klidnější místa, ne hlavu na hlavě, byli jsme od 7. do 19. září a ideální, dost teplo na koupání, ale ne vedro na padnutí, jeli jsme s cestovkou busem a na místě jsme si půjčovali auto, střídali jsme pár dní na pláži a výlety, pěkná je stará Budva, Bar (přístavní město, evropského stylu), starý Bar (Antibari - Pompeje Jadranu), Ratac, v Ulcinji palác Balšiča, Cetinje, a Boka Kotorská (s městy Kotor, Perast), hlavní město Podgorica je nic moc, samý beton

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Misuldy
26.6.12 14:10

My pojedeme autem a bez cestovky. Už se nejvíc těšíme :-) Holky kdyby Vás cokoli napadlo pište pište :-) budu ráda za každou informaci :-)

• Citovat
  • Upravit
21441
24.7.13 16:52

Ahoj,
chystám se tento rok do Černé hory a chtěla bych vědět, zda nemáte nějaké tipy na ubytování a na cestu. Pojedeme autem, ale cestou bychom chtěli někde přespat.
také bychom se rádi podívali do albánie, ale tam spíš vlakem nebo busem - auto bychom radši nechali v Černé hoře :)
jsme spíš dobrodruzi a romantici, co rádi poznávají cizí země, takže dáváme přednost ubytování v soukromí a tichým zátokám, než hotelovým komplexům a přeplněným plážím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3183
24.7.13 17:13

@PaníBovaryová Ahoj. Dobra volba. Mam projetou velkou cast Albanie, Kosova, Montenegra a snad cele Srbsko. V Albanii je strasne malo penzionku, spis ve vetsich mestech najdete ubytovani v hotelech, treba v Sarande - tam jsem byla. Nevim, co je „bezpecnejsi“, jestli jet autem nebo vlakem - mam zkusenost jak autem, tak i maly vylet vlakem. Vlaky tam nejsou zrovna echt :lol: Autem je to asi bezpecnejsi - i kdyz bych auto moc nikde neopoustela :lol: Jinak je to krasna zeme ;) V Montenegru je zase takovou tradici ubytovani u domacich, kteri pronajimaji treba pokoj nebo dva v domku. Jinak je tam hodne kempu - sama jsem nevyzkousela, ale v horach je jich habakuk :) Jinak urcite, kdyz si neco vygooglis, tak Ti vyjede hodne od kazdy zeme. Ja mam kamarada kosovo-albance, tak jsme byli pozvani na dovcu k nim a jeli jsme prave autem pres Albanii do Kosova (Istog) a potom se nam to zacalo libit - jine zeme, velmi krasne, tak jsme si delali „dovci“ casteji a rposmejdili jsme tam toho docela dost :) Tak si to uzijte, pokud jsi tam nikdy nebyla, myslim, ze budes prekvapena :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí