Dovolená s prarodiči

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5635
25.6.12 13:36

Dovolená s prarodiči

Dobry den, chci se poptat na Vase nazory.
Nechali byste jet 3lete dite na dovolenou s prarodici k mori? Jde mi o to, ze dcerka by to zvladla, je s nima moc rada a spokojena. Nicmene mam takovy strach z me strany. Desim se toho, ze se tam treba neco stane a ja tam nemuzu byt behem chvile…
Nemam problem s dovolenou po Cechach, ale do zahranici se mi to moc nelibi, preci jen je jeste mala.
Co myslite vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
435
25.6.12 13:40

V mém okolí jezdí celkem dost dětí takhle na dovolenou i bez rodičů. Pokud víš, že to dcera zvládne, tak bych se nebála. Já bych 3-leté ještě nepustila za hranice, moje dcera bude mít tři roky na podzim a nedovedu si to představit, když ji něco bolí apod., tak se s ní ještě teda nedomluvím moc já, natožpak někdo jiný než rodiče. Ale třeba je to náš případ. V ČR bych byla asi úplně v klidu, dospupná péče, můžu se sebrat a přijet, je to pro mě větší jistota.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
25.6.12 13:44

Určite by som brala ohlad na vek prarodičov… ak sú relatívne mladý /tak cca do 50 rokov/ tak by som s tým problém nemala. No ak sú starší ročník, tak by som posudzovala aj ich zdravotný stav a podobne. Aby sa náhodou nedostali do situácie, že by sa o dieta nevedeli alebo nevládali postarat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.6.12 13:44
@novina píše:
V mém okolí jezdí celkem dost dětí takhle na dovolenou i bez rodičů. Pokud víš, že to dcera zvládne, tak bych se nebála. Já bych 3-leté ještě nepustila za hranice, moje dcera bude mít tři roky na podzim a nedovedu si to představit, když ji něco bolí apod., tak se s ní ještě teda nedomluvím moc já, natožpak někdo jiný než rodiče. Ale třeba je to náš případ. V ČR bych byla asi úplně v klidu, dospupná péče, můžu se sebrat a přijet, je to pro mě větší jistota.

To presne mluvis tak, jak jsem to myslela. Nemam problem ji pustit samotnou s prarodici, ale po Cechach. Kdyby se cokoliv stalo, jsem tam hned.
Tchyne mi vcera oznamila, ze by chtela vzit malou pristi rok do Chorvatska a desne se divila, ze se moc netvarim, ze ji chce vzit k mori. Kdyz jsem ji rekla, ze spis Cechy, tak rekla: No, to se jeste domluvime (V jeji reci to znamena, pristi rok ti to oznamim znovu a budu pocitat s tim, ze zmenis nazor ) :mrgreen:.
Ale nezmenim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.6.12 13:45

Ne, nepustila bych ho ;) Po ČR i možná na Slovensko bych ho pustila. K moři nee. Měla bych strach

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.6.12 13:46
@beruskalienka píše:
Určite by som brala ohlad na vek prarodičov… ak sú relatívne mladý /tak cca do 50 rokov/ tak by som s tým problém nemala. No ak sú starší ročník, tak by som posudzovala aj ich zdravotný stav a podobne. Aby sa náhodou nedostali do situácie, že by sa o dieta nevedeli alebo nevládali postarat…

Rodice jsou sice starsi, ale fyzicky zdatni. Nicmene treba neumeji jazyk a uz vidim, jak tam nekde neco resi v nemocnici.
Asi spise resim sebe, ze ja mam strach, ze bude v pripadne potreby dcera pro me nedostupna :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.6.12 13:47
@verenika píše:
Ne, nepustila bych ho ;) Po ČR i možná na Slovensko bych ho pustila. K moři nee. Měla bych strach

Dekuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9434
25.6.12 13:48

@sara1000 dcera se před týdnem vrátila od moře, kde byla s mými rodiči. Hrozil mi předčasný porod a měla nařízený klidový režim, tak mi to přišlo vhod. Bylo mi smutno, taky mě přepadaly černé myšlenky, co kdyby se něco stalo. Ale dcera byla spokojená a s prarodiči si to báječně užili. Jsem ale ráda, že už je zase u mě doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
435
25.6.12 13:48

@sara1000 Tak to máme hodně stejně. Já bych za hranice pustila dítě s prarodiči až bych si byla jistá, že to dítě se o sebe maximálně postará, 100% komunikuje a není potřeba za ním neustále běhat, protože vím, jak je to náročné pro rodiče, natož pak pro prarodiče, kteří už také z toho koloběhu, tak trochu vypadli. Já vím, že kdybych k něčemu takovému slevila, tak jsem týden jak na trní a je to o ničem. Navíc s tak malým dítětem si stejnou zábavu můžou užít i opravdu někde u nás. V tom bych tě chtěla popořit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2355
25.6.12 13:51
@sara1000 píše:
Rodice jsou sice starsi, ale fyzicky zdatni. Nicmene treba neumeji jazyk a uz vidim, jak tam nekde neco resi v nemocnici.
Asi spise resim sebe, ze ja mam strach, ze bude v pripadne potreby dcera pro me nedostupna :(

V chorvatsku sa ešte celkom dobre domluvit dá, ale ked si človek predstaví tú haváriu autobusu, čo sa nedávno stala…to sa človek naozaj musí bát. :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
25.6.12 13:53

@sara1000 Já bych ho nepustila ani dneska- a to mu bylo v únoru 5 :lol: :lol: Nejsem úzkostlivá matka, ale spíš mám „nemoc z povolání“ tak proto :) Vím že on by byl v pohodě, naštěstí mám rozumné tchánovce a k moři nejezdí :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44179
25.6.12 13:59

Nepustila bych, ani náhodou.
Z důvodů, které už tu byly popsány - dítěti se může něco stát nebo to nebude zvládat(což je možné, i když je na prarodiče zvyklá) a máma bude „nedostupná“. Myslím si, že na takové vylomeniny je času dost. Dcera si to stejně v dospělosti pravděpodobně nebude pamatovat, nebude mít zážitky. Ty budeš jako na trní. Takové akce mi připadají jen jako výmysl prarodičů, kteří se chtějí „zavděčit“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.6.12 14:02
@Jana206 píše:
Nepustila bych, ani náhodou.
Z důvodů, které už tu byly popsány - dítěti se může něco stát nebo to nebude zvládat(což je možné, i když je na prarodiče zvyklá) a máma bude „nedostupná“. Myslím si, že na takové vylomeniny je času dost. Dcera si to stejně v dospělosti pravděpodobně nebude pamatovat, nebude mít zážitky. Ty budeš jako na trní. Takové akce mi připadají jen jako výmysl prarodičů, kteří se chtějí „zavděčit“.

Presne tak, ona proste cce neco extra. Ale mam nazor, ze si spise uzije v nejakem peknem penzionu uzpusobenem pr deti tady v Cechach, nez u more. Podle me to more pro t male dite je na pohled stejne, jako Machac :).
Me prave zarazilo, ze k mori ji chce vzit, ale na moznost tu po Cechach se moc netvarila :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25.6.12 14:03

Tak to asi dost záleží na tom, jak jim věříš, jak jsou schopni se starat atd.. já bych v případě ža tam ta důvěra je a malá s nima být chce pustila.. mě tak letos pojede poprvé syn ale je mu šest.. tak člověk má vždy rád to své dítě na očích ale já svým rodičům opravdu věřím, vždy se přizpůsobili mé výchově a zvyklostem a to jsou opravdu už v pokročilejším věku.. taky asi záleží na dítku, jestli poslechne, jak je živé, já mám klučinu rozumnýho, tak mi to dost usnadní

podle mě to je dost faktorů, takže bych se rozhodla dle svých pocitů a ne názorů cizích lidí, kteří vaši rodinu vůbec neznají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5635
25.6.12 14:07
@AngelinaBalerina píše:
Tak to asi dost záleží na tom, jak jim věříš, jak jsou schopni se starat atd.. já bych v případě ža tam ta důvěra je a malá s nima být chce pustila.. mě tak letos pojede poprvé syn ale je mu šest.. tak člověk má vždy rád to své dítě na očích ale já svým rodičům opravdu věřím, vždy se přizpůsobili mé výchově a zvyklostem a to jsou opravdu už v pokročilejším věku.. taky asi záleží na dítku, jestli poslechne, jak je živé, já mám klučinu rozumnýho, tak mi to dost usnadnípodle mě to je dost faktorů, takže bych se rozhodla dle svých pocitů a ne názorů cizích lidí, kteří vaši rodinu vůbec neznají

Dekuji za nazor…Ja jsem v podstate rozhodnuta, spis me i zajimalo, zda jse hystricka, nebo spise rozumna :lol:
Me totiz zarazila ta reakce tchyne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario