Turecko Alanya, byl tu někdo?

2787
18.7.12 11:03

Turecko Alanya byl tu nekdo?

Ahoj holky, byly jste nektera v Turecku v mestecku Alanya? Nasla jsem super zajezd v zari, cenove super all inclusive no ja sem z toho nadsena, akorat nemuzu premluvit pritele :( ten se zarekl, ze letos k mori proste ne, ze ho nebavi jen tak lezet na plazi. Tak se chci zeptat co vsechno se tu da delat? Vim, ze je v mestecku nejaky hrad, pobliz je dalsi hezke mestecko Side, da se jet vyletni lodi. Tak bych prosila jeste nejake tipy, at ho premluvim :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2377
18.7.12 11:10

Byli jsme tam loni, zalezi jake misto presne, Kleopatrina plaz je krasna s piskem, jinak to jsou dost kameny a pristup do vody nic moc, zricenina hradu tam je, je tam i delfinarium, nocni zivot na prochazky mestem jsou uzasny,
muze jit na velblouda, jeli jsme kocarem, jsou tam vodni skutry.. jidlo jsme tam meli uzasne, hotel moc pekny..

ale za sebe musim rict ze me to neoslnilo z toho duvodu ze tam je hotel na hotelu, je to spise panelakoveho typu, me se spis libi Tunis treba - nebo Egypt - kde je obr hotel kolem bazeny, zahtada a projdes k mori, je to praktictejsi, takove „dovolenkovejsi“ hezci..
a plaze piskove, bez obr vln - coz byl v Turecku trosku problem… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
18.7.12 11:12

V Turecku jsem byla mockrát. Alanya je celkem velké město, velmi pěkné. V Side spoustu památek. Já jenom říkám, kdo nechce ležet na pláži, tak se vždy zabaví. Je tam spousty atrakcí, sportu, posiloven, výletů, turecké lázně atd. Jenom volíme hotel se 5 hvezdama. Tam je vše. A hlavně hotel u moře. Je jich tam vetšina. Večery bývají zábavné, od muzikálů, diskotéky až po soutěže atd. Rozhodující je výběr hotelu. Pokud jseš přímo v Alanyi, tak se dojíždí k moři, na to pozor.

• Citovat
  • Upravit
2787
18.7.12 11:14

@beruska2× deti nemame, takze na ty vlny by praveze mohl slyset :lol: to delfinarium je primo v tom mestecku nebo by se muselo nekam dojet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
18.7.12 11:15

@Jenika jaktoze se dojizdi k mori? jak je to daleko? pesky se to nedojde? :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika

Beruska: Obr hotely jsou stejné i v Turecku a je jich tam většina. Ve městě ale ne. Byla jsem jak v Tunisku, tak i několikrát v Egyptě, ale Turecko je lepší, nutné volit dobrý hotelový komplex, ale to je všude.

• Citovat
  • Upravit
6578

My jsme tam byly s kamarádkou a bylo to super. Byli jsme teda hned na začátku června, bylo teplo a pláže nebyly přeplněné, takže za mě paráda. :palec: Jenže s kámoškou to je jiné než s chlapem. :lol: Seznámily jsme se tam s místníma (kluci z restaurace na pláži a na hotelu) a ti nám už program zařídili. Byli jsme se podívat právě na ten hrad, jak říkáš, potápěli jsme se, výlet lodí, zadarmo na skútr, grilovali večer na pláži atd. Byla to snad nejlepší dovolená, na které jsme byly. A navíc nám každý den nosili růže. :lol:
Takže kašli na chlapa a vezmi kamarádku, když se mu nechce a uvidíš, jak si to užijete. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
@Cracky píše:
@beruska2× deti nemame, takze na ty vlny by praveze mohl slyset :lol: to delfinarium je primo v tom mestecku nebo by se muselo nekam dojet?

to ale byly vlny ze se v podstate nedalo koupat i dospelakum..

delfinarium je jakoby na zacatku, dojedes tam v klidu busem nebo taxikem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
18.7.12 11:16

Nesouhlasím s tím že se v alanyi odjíždí k moři, leží totiž na Kleopatřině pláži která lemuje celý město. Výletů je tam hrozně moc, dá se jet i na fakultativní, je tam milion moznosti zábavy atd…ale na památky je asi lepší Side.
My v Alanyi byli jednou a ted se tam vracíme, je to naprosto to co od dovči očekávám, luxusní hotel, báječný služby a velký živý město s obrovskou pláží :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
18.7.12 11:16
@Jenika píše:
Beruska: Obr hotely jsou stejné i v Turecku a je jich tam většina. Ve městě ale ne. Byla jsem jak v Tunisku, tak i několikrát v Egyptě, ale Turecko je lepší, nutné volit dobrý hotelový komplex, ale to je všude.

no.. pro me je Tunis lepsi :nevim: a to z vice duvodu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6578
18.7.12 11:18

Jooo, málem bych zapomněla na turecké lázně, luxus nad luxus. :mrgreen:

A my jsme měli moře cca 50 m od hotelu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2787
18.7.12 11:21

Holky moc dekuju jeste sem na fotkach videla nejak aquapark, je tam taky? A jak se to tam tak cenove pohybuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jenika
18.7.12 11:24

Pěšky se to možná taky dojde, ale záleží kde budete bydlet. Město je to velké. Malé autobusky vozí, já bych ale ubytování ve městě nevolila. Září je dobrá volba, také tam jezdíme v tuto dobu, nejsou už taková vedra a moře teplé. Jen dej pozor na výběr hotelu. To je rozhodující. My volíme ty velké hotelové komlexy, protože tam jezdíme s dětma a to je pro ně ráj - cena tomu odpovídá. Podívej se kolik je * u hotelu. Pokud ti nabízí alespoň 4*, tak to už se dá.

• Citovat
  • Upravit
10048
18.7.12 11:29

Tak já myslím že hotely v Alanyi jsou hlavně u pláže, uvnitř města určitě bude max. 3hvezdy a níž, takže neboj!
Aqupark tam je a dá se k němu dojít v poho je tak nějak uprostře kolonády, ale ta je naprosto úžasná plná obchodů takže člověk by tam chodil celej den klidně :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
18.7.12 11:30
@Jenika píše:
Pěšky se to možná taky dojde, ale záleží kde budete bydlet. Město je to velké. Malé autobusky vozí, já bych ale ubytování ve městě nevolila. Září je dobrá volba, také tam jezdíme v tuto dobu, nejsou už taková vedra a moře teplé. Jen dej pozor na výběr hotelu. To je rozhodující. My volíme ty velké hotelové komlexy, protože tam jezdíme s dětma a to je pro ně ráj - cena tomu odpovídá. Podívej se kolik je * u hotelu. Pokud ti nabízí alespoň 4*, tak to už se dá.

jepravda ze at s detma nebo bez bych pod 4* nesla - nikde, myslim ze to je pak hodne znat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí