Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, chci se zeptat na dovolenou v Turecku. Jakou doporučujete destinaci??? Asi aby to nebylo moc daleko od letiště (aby nebyl transfer moc dlouho). Kde jsou nejrásnější pláže atd???
Všechny CK tam lítají s Tailwind Airlines??? Nemusíme se toho bát???
![]()
Díky za info…
Ahojky, tak s tím letadlem jak píšeš jsme neletěli nikdy (lítáme z Brna), bud Ryanair nebo Holiday travel…
Jinak asi byl letěla do Side, je to asi 60km od letiště v Antalyi, moc pěkný město a služby výborný.
Alanya je asi 125km od letiště, sice je nádherná, ale je to už fakt delší cesta…
S touto společností jezdí snad ITS Billa. my byli vždycky s Travel Service.
Z destinací bych volila Belek, max Side (to je něco lehcepřes hodinu), a hotel třídy 4-5*.A pohlídala bych si, aby u hotelu byla písečná pláž. Ono i v Side jsou místa, kde jsou oblázky, ale slyšela jsem i o velikých kamenech v moři… ![]()
Omlouvám se za Ryan air- myslela jsem travel service ![]()
AA s těma hvězdičkama souhlas, ale ono v tom Turecku je málo tří hvězdičkových…možná bych volila nějaký větší hotel s bazénkama pro děti atd ![]()
Hezký den, do Turecka jezdíme s malým tak 2× do roka. Doporučovala bych ti rozhodně vzít oblast LARA 15 km od letiště nebo Belek cca 40 min cesty os letiště a vzít určitě min.4 hvězdičkovy hotel
Jé díky za odpovědi. Musím najít nějakou CK, která lítá z Brna nebo z Ostravy… a pokud možno travel servise nebo něco podobnýho. S tou tureckou se mi nějak nechce
![]()
@hankacani píše:
Hezký den, do Turecka jezdíme s malým tak 2× do roka. Doporučovala bych ti rozhodně vzít oblast LARA 15 km od letiště nebo Belek cca 40 min cesty os letiště a vzít určitě min.4 hvězdičkovy hotel
taky bych raději něco blízko letište, nejlépe Antalyi nebo tak něco…
ale prostě nemůžu nic výhodnýho najít. Jak píšeš letovisko LARA nebo BELEK. To jsou snad ty nejdražší letoviska
![]()
Nejlevněji je právě v oblasti Alanya atd.. tam výjde dovolená o 50% levněji ![]()
Hele jako z Brna, je toho hodně ale Turecko obecně má hlavně side a oblast alanye- což je v překladu resort uprostřed ničeho a do alanye třeba 25km…ale zase pro děti ideálka, protože v hotelu nic nechybí a krom toho je to levný. Mrkni na to side, je to 60km od ltiště ceny ok, a fakt je to tam moc hezký, jestli můžu tak mrkni na cestovky jako orange travel, alexandrii, aquilu atd… ![]()
Ahoj, my letěli loni s nějakýma Turkama (nevzpomenu si na jméno společnosti) a úplně v pohodě (přistál s náma jak do peřiny a letušky byly ochotné a milé
). Synovi ještě nebyly ani dva roky. A přežil úplně v pohodě i transfer z letiště do Alanye (přes 2 hoďky). A to je jinak zlobivej až hrůza. Ale na dovči byl hodnej.
EDIT: Ale jestli chceš blíž, tak doporučuju Side. Tam je to taky super.
@giraffe11 píše:
Ahoj, my letěli loni s nějakýma Turkama (nevzpomenu si na jméno společnosti) a úplně v pohodě (přistál s náma jak do peřiny a letušky byly ochotné a milé). Synovi ještě nebyly ani dva roky. A přežil úplně v pohodě i transfer z letiště do Alanye (přes 2 hoďky). A to je jinak zlobivej až hrůza. Ale na dovči byl hodnej.
já si právě říkám, jaké by to bylo s tureckou leteckou společností, ale tak asi stejný jako s naší ![]()
@Dice píše:
Hele jako z Brna, je toho hodně ale Turecko obecně má hlavně side a oblast alanye- což je v překladu resort uprostřed ničeho a do alanye třeba 25km…ale zase pro děti ideálka, protože v hotelu nic nechybí a krom toho je to levný. Mrkni na to side, je to 60km od ltiště ceny ok, a fakt je to tam moc hezký, jestli můžu tak mrkni na cestovky jako orange travel, alexandrii, aquilu atd…
já koukala, že jsou to různý „okrajový částti“ Alanye… ale zas do centra jezdí bus, kdybychom se tam chtěli mrknout. A taky ty hotelový rezorty jsou přímo na pláži. Lehátka a vše u moře v ceně. All inclusive a cena kolem 11tis, což je pohádka ![]()
Hold budeme muset asi transfer vydržet ![]()
@Marťulililinka Neboj, přežijete.
Já jsem se toho úplně děsila. Malýmu bylo rok a 8 měsíců. A v letadle i v autobuse to zvládnul ze všech dětí nejlíp (a to tam byl nejmladší).
Právě no, je fakt že ty hotely jsou nádherný, většinou nabízí i ultra all in, areály jsou obrovský a fakt tam člověku nic nechybí a jeden den se může zajet třeba do alanye
, s dětma by mě to vůbec nevadilo…ale asi bych volila někam co nejblíž, protože my do alanye jeli snad 2 hodiny ještě museli dělat pauzu tak se to natáhlo a byl to vopruz i pro nás bez dětí
, volila bych teda fakt nějakej ten resort, určitě budete spokojení ![]()
Co já můžu doporučit - byly jsme v Turecku před 6 lety ještě bez dětí - tak Sice nebo i Antalya - ale pokud možno ne Alanya - je to tak krásný ale šílený transfer - je to tužím 120 i více km od letiště - ale to není jako 120 km tady v čechách - já tuším že jedna jízda se nám protáhla i na 3,5 hod - jízda tam byla necelých 3 hod…jako s malým dítětem bych do toho nešla ani náhodou - měli jsme dost i jako dospělý - takže dívat se na rozumnou vzdálenost od letište - taky ještě Bodrum
V Bodrumu jsou pořád vlny ![]()
S tím transferem to není tak sílený, jako my jeli fakt ty dve hodky, ale zase na alanyi nedám dopustit.
V antalyi prímo moc cesky cestovky pobyty nenabizi…