Turecko s dvouletým dítětem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
93
9.7.12 10:01

My se před týdnem vrátili z Alanye. Ten dvouhodinový transfer byl šílený, ale malá to snad zvládala ještě ze všech nejlíp…to my už byli z té cesty otrávení:-) Jinak Alanya nádherná, proti této destinaci nemůžu říci půl slova…až teda na tu nekonečnou cestu z letiště do hotelu…Byli jsme se podívat autem i v Side, a tam se chystáme vydat příští rok…okouzlila mě nádherná pláž s jemným pískem pro děti a pozůstatky antického města, kde bych byla schopna strávit mládí:-) Do Side je to z Antalye tak hodina…
Jo a letěli jsme s tureckou společností Freebird airlines a bez problémů…mlácení letadlem o ranvej se nekonalo:-) Akorát měli děsný časy letů, ale to si člověk nevybere…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.12 10:26

A jak to s tím svozem z letiště probíhá??? To vysazují postupně v různých letoviskách klienty??? Nebo proč to trvá tak dlouho?? Mají špatné silnice nebo jak?? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10048
9.7.12 10:31

Hele u nás to trvalo fakt max dvě hodky, cesta je uplně v pohodě jedete po pobřeží, po rovince, projíždíte side a proste cesta pěkná. my zastavovali jednou v side pak zastavka u beznzinky, a pak v tech letoviscich pred alanyi ale to je minutka. No do Alanye nas jelo asi 5 coz bylo super, byl to mikrobusek a s klimou, jako já z té cesty nemám žádný negativa jen to bylo trochu prostě dýl cesty ale v poho :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
9.7.12 10:35

Ono je to třeba do té Alanye skoro 130 km (nebo tak nějak) a autobus taky nejede dvakrát rychle…ještě záleží, v jaké části dne cestuješ…ve špičce cesta trvala přes dvě hodiny a brzy ráno necelou hodinu a půl…Jinak my jeli z letiště autobusem přímo do Alanye, kam mířilo celé osazenstvo toho autobusu, takže žádné zastavování po cestě, až v té cílové destinaci. Na letišti bylo těch busů víc, každý jel s turisty té dané cestovky do jiné destinace…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
9.7.12 10:49
@Marťulililinka píše:
taky bych raději něco blízko letište, nejlépe Antalyi nebo tak něco… :think: ale prostě nemůžu nic výhodnýho najít. Jak píšeš letovisko LARA nebo BELEK. To jsou snad ty nejdražší letoviska :think: :nevim:
Nejlevněji je právě v oblasti Alanya atd.. tam výjde dovolená o 50% levněji :think:

Ano, jsou to opravdu nejdražší oblasti. Lara je předražená, ale v Beleku by se možná něco levnějšího sehnat dalo. My letos byli v Side, a ten transfer byl pro nás na hranici (s 3,5letým dítětem).
Alanya je fakt šíleně daleko, do toho bych já nikdy nešla..
Hlavně ony CK píšou transfer do toho městečka, ale je pak min. ještě o půlhodinu delší jak vyklopujou postupně klienty do hotelů. My třeba letos vystupovali poslední :lol:

Jako osobně, kdybych neměla peníze na nějaký kvalitní hotel v Turecku, tak tam ani radši nejedu, a volila bych třeba Bulharsko :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.7.12 10:59
@befana píše:
Ano, jsou to opravdu nejdražší oblasti. Lara je předražená, ale v Beleku by se možná něco levnějšího sehnat dalo. My letos byli v Side, a ten transfer byl pro nás na hranici (s 3,5letým dítětem).
Alanya je fakt šíleně daleko, do toho bych já nikdy nešla..
Hlavně ony CK píšou transfer do toho městečka, ale je pak min. ještě o půlhodinu delší jak vyklopujou postupně klienty do hotelů. My třeba letos vystupovali poslední :lol:Jako osobně, kdybych neměla peníze na nějaký kvalitní hotel v Turecku, tak tam ani radši nejedu, a volila bych třeba Bulharsko :nevim:

tak ty hotely v Beleku stojí tak 20tis na osobu, to se nám dát nechce. :think: To už můžu rovnou Mallorcu, Kanáry nebo něco takovýho (letos jsme byli na Ibize)… chtěli jsme Turecko právě kvůli dobré ceně. To v oblasti Side a Alanye je klidně za all inclusive i 11tis :palec: :palec:
Vybrala jsem buď Side - Colakli (píšou sice Side, ale stejně je od města Side vzdáleno 9km a od Antalye 65km - od letiště tedy asi míň) nebo Alanya - Okurcalar (opět řadí k Alanyi a přitom je 30 km před Alanyí a 30 km za Sidem) :think:
Víc se mi zamlouvá ten Okurcalar. Je hned na pláži. Plážový servis v ceně. Vnitřní venkovní bazény, skluzavky atd atd… a od letiště je tedy vzdálen 90 KM.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
9.7.12 12:14

Holky ono opravdu záleží i na řidiči…tu jednu cestu to možná bylo taky 2,5 hodky ale návrat jsme jeli jak šneci…všude jsme nabírali další a další lidi a bylo to opravdu 3,5 nebo i dýl…

a ono bych ani dotaz nedefinovala na stáří dítěte - jestli 1 rok nebo 2 roky - já bych spíše definovala povahu dítěte…znám dětičky co sedí v klidu, vidím to i v naší rodině - jedno díte má leporelo nebo nějakou knížku nebo hračku a bude si v klidu sedět hodinu i dvě a jen tak si tiše hraje - a bude dítě (žel to mám doma ve dvou provedeních :mrgreen: ) které aby sedělo 30 minut tak je téměř nadlidský výkon :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
S dcerku v jejich 16 měsících jsme letěli do Bulharska - let jen 1hod a 50 minut a trasnfer asi 20 min od letiště a upřímně jsem byla hodně ráda že jsem to přežili :mrgreen: :mrgreen:
Ted máme ročního klučíka a taky v jeho 16 nebo 17 měsících bychom chtěli někam letět - no bude to zase fuška a asi budu opět koukat na kratší lety - Korfu, Zakyntos, Malorku a opět i relativně kratší transfery. Takže je důležité jaké máte dítě, jestli je to klidas a nebo malý dáblík - to je rozhodující.

zažila jsem jako bezdětná let asi 3 hod a za námi sedělo šílený dítě - můžu říct že mi vřela krev v žilách abych tý mamině něco neřekla. Dnes jako matka už to taky chápu a chápu i mojí sestřenku, která v letadle dokonce brečela při letu na kanáry (4hod) se svojí roční dcerou která přímo šílela a dokonce letušky už lehce taky zuřily, ale prostě malá se nedala zklidnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
10.7.12 09:53

A během toho transferu sedí dítě normálně na sedačce, žádná dětská sedačka..? I v tom mikrobusu???
Přemýšlíme o moři s půlročním prckem, Turecko je jedna z variant, ale pořád si nejsme jistí, jestli fakt jet nebo ne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.12 10:07
@Lucie_Sx píše:
A během toho transferu sedí dítě normálně na sedačce, žádná dětská sedačka..? I v tom mikrobusu???
Přemýšlíme o moři s půlročním prckem, Turecko je jedna z variant, ale pořád si nejsme jistí, jestli fakt jet nebo ne…

určitě na klíně. Stejně jako v letadle. Je prostě bez nároku na sedadlo. My byli teď v červnu letecky na Ibize a taky transfer neměl autosedačky. Takže celou dobu musí být na klíně.

Nevím tedy, zda bych s půlročním prckem letěla „až“ do Turecka :think: Přece jen už let je i dlouhý… a pak ty transfery…
My byli s 13ti měsíční na Ibize. Vybrali jsme to kvůli výhodám pro malé děti. Dětské koutky, mikrovlnka na pokoji, jídelní židličky, dětské hřiště, bazény atd.. byl to takový celý „rodinný hotel“ dětí tam bylo strašně moc. Letěli tam taky jedni s 5ti měsíčním chlapečkem a v pohodě vše zvládli :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.12 10:09

Jsou v Turecku v hotelových restauracích vůbec jídelní židličky??? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
10.7.12 10:18
@Marťulililinka píše:
určitě na klíně. Stejně jako v letadle. Je prostě bez nároku na sedadlo. My byli teď v červnu letecky na Ibize a taky transfer neměl autosedačky. Takže celou dobu musí být na klíně.Nevím tedy, zda bych s půlročním prckem letěla „až“ do Turecka :think: Přece jen už let je i dlouhý… a pak ty transfery…
My byli s 13ti měsíční na Ibize. Vybrali jsme to kvůli výhodám pro malé děti. Dětské koutky, mikrovlnka na pokoji, jídelní židličky, dětské hřiště, bazény atd.. byl to takový celý „rodinný hotel“ dětí tam bylo strašně moc. Letěli tam taky jedni s 5ti měsíčním chlapečkem a v pohodě vše zvládli :palec:

prosím tě kde jste přesně na Ibize byly? písni mi i hotel prosím.
Nám je to relativně jedno - tak nějak budeme vybírat Malorca, Ibiza, Korfu, Zakyntos, eventuelně i to Turecko nebo Kréta - záleží jak budou zajímavé nabídky. Malýmu bude už 16 měsíců ale zatím pořád i v noci pije Bebu, takže bych skoro taky uvítala hotel, kde na pokoji bude k dispozici něco - mikrovlnka nebo konvice. S tou první to bylo jednodušší, ta umělko totálně utnula ve 13 měsících - prostě jak viděla flašku zatla rty a nikdo to do ní nedostal, takže dovča u moře byla v pohodě, žádnou převařenou vodu jsem nepotřebovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
10.7.12 10:21
@Lucie_Sx píše:
Přemýšlíme o moři s půlročním prckem, Turecko je jedna z variant, ale pořád si nejsme jistí, jestli fakt jet nebo ne…

Lucí určitě je to vaše rozhodnutí, ale já osobně bych se s menším než ročním dítětem k moři nenhala - jako každý má svůj nároz, ale když se zeptáš i na nároz pediatra, tak do roka by se to nemělo moc přehánět. Vedro, slunce - ono to není jen tak a pak skončit s přehřátým půlročním miminkem někde v Turecku nebo i jinde po doktorech. Jako ono se to může stát i s 5 letým, že se něco stane, ale čím menší tím horší.
Jako kamarádka letí všichni k moři a má 3 měsíčního 8o 8o 8o 8o prý pohoda, je velký už mu bude v době odletu 3 měsíce - jsem trochu nechápala jestli není blázen :roll: :roll: :roll:
ale každý má právo se rozhodout jak chce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.12 12:12
@Renatka30 píše:
prosím tě kde jste přesně na Ibize byly? písni mi i hotel prosím.
Nám je to relativně jedno - tak nějak budeme vybírat Malorca, Ibiza, Korfu, Zakyntos, eventuelně i to Turecko nebo Kréta - záleží jak budou zajímavé nabídky. Malýmu bude už 16 měsíců ale zatím pořád i v noci pije Bebu, takže bych skoro taky uvítala hotel, kde na pokoji bude k dispozici něco - mikrovlnka nebo konvice. S tou první to bylo jednodušší, ta umělko totálně utnula ve 13 měsících - prostě jak viděla flašku zatla rty a nikdo to do ní nedostal, takže dovča u moře byla v pohodě, žádnou převařenou vodu jsem nepotřebovala.

my byli tady

http://www.itsbilla.cz/index.php?…

ale jsou tu i jiný letoviska, který jsou označený symbolem pro děti. Tam jsou taky mirkovlnky, židličky atd.. dokonce i na Krétě.. :palec:
Malá taky pije UM a v pohodě. Ráno jsem jí udělala z kupované obyč neperlivé vody, kterou jsem jen trošku ohřála v mikrovlnce.. a večer taky.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10.7.12 12:14
@Renatka30 píše:
Lucí určitě je to vaše rozhodnutí, ale já osobně bych se s menším než ročním dítětem k moři nenhala - jako každý má svůj nároz, ale když se zeptáš i na nároz pediatra, tak do roka by se to nemělo moc přehánět. Vedro, slunce - ono to není jen tak a pak skončit s přehřátým půlročním miminkem někde v Turecku nebo i jinde po doktorech. Jako ono se to může stát i s 5 letým, že se něco stane, ale čím menší tím horší.
Jako kamarádka letí všichni k moři a má 3 měsíčního 8o 8o 8o 8o prý pohoda, je velký už mu bude v době odletu 3 měsíce - jsem trochu nechápala jestli není blázen :roll: :roll: :roll:
ale každý má právo se rozhodout jak chce

no s tříměsíčním bych taky nikam neletěla… s pětiměsíčním asi taky ne.. to jsem byla ještě taková moc „opatrná“ přišlo mi to pořád, že mám doma malý miminko. Teď bylo cácorce 13 měs, od roku běhá, všude vyleze, neposedí, to je jiný kafe :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4441
10.7.12 15:03
@Marťulililinka píše:
Jsou v Turecku v hotelových restauracích vůbec jídelní židličky??? :think:

Tam kde jsme byli my měli těch židliček asi 5. A zrovna ty stejný, co máme doma. ;) Měli to přímo psaný u popisu hotelu (stejně jako dětské postýlky zdarma).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí