Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
No nejjistější na počasí na konci dubna z blízkých destinací je Egypt, ale nevím, co ta politická situace tam…
@Kikunka.kiki píše:
Ahoj, odletame 2.6 Kleopatrina plaz- Alanya, jak tak koukam na pocasi tak hlasi pouze kolem 23 stupnu a dokonce 4 dny bourky. Mate nekdo zkusenosti s dovolenou v tomto obdobi a jak moc se da cekat ze bude takto osklive? Dekuji za rady
V Turecku by mě asi trápili jiné věci, než počasí
… odpověď na tvou otázku: Nemám zkušenosti, ale je to prostě o náhodě. Příroda si nevybírá, takže sousedka v tuhle dobu mohla mít krásně a vy budete mít relativně ošklivo ![]()
Já mám osobní zkušenost s Alanyí. Byli jsme 6 dní, z toho 3 pršelo půlden. Turnus před náma měl nonstop déšť, tak se opíjeli pod slunečníkama.
@Kikunka.kiki píše:
Ahoj, odletame 2.6 Kleopatrina plaz- Alanya, jak tak koukam na pocasi tak hlasi pouze kolem 23 stupnu a dokonce 4 dny bourky. Mate nekdo zkusenosti s dovolenou v tomto obdobi a jak moc se da cekat ze bude takto osklive? Dekuji za rady
teď nekoukej na předpověď, přesná bude jen den dva před.. co chceš řešit, když stejně odletíš? Zkušenosti - jak kdy
zažila jsem týden zimy, nebo taky vedra jak sviňa..
Neboj, bude hezké počasí… Předloni jsme tam byli v květnu - od 22.5. - celou dobu modré nebe, moře asi 22 st., protože máme radši teplejší moře létáme spíše na podzim. Krásnou dovolenou přeju!!!
Sledovat počasí má fakt cenu, jen pár dní dopředu, vše ostatní je statistika..já hodně lítám a počasí v destinaci si zjišťuji na www.divoch.cz tam je to po dnech od roku 2005 a z toho už se něco /statisticky/ odhadnout dá, třeba ta Alanie tam přímo není, ale Antalie je kousek a skutečně pro toto období je nejčastěji kolem 25, ale třeba 1.6.2009 bylo 35 a většinou je sluníčko. Letos jsem tam byl v březnu a bylo krásně a všechno se chystalo na sezonu a i pár odvážlivců se koupalo v moři..určitě neděláš chybu, že letíš a nenech si to otrávit nějakým sýčkováním od různejch rozumprdů, že je tam nebezpečno atd..jsem přesvědčen, že o nic víc než v Praze…