Tvaroh na zánět prsu

11750
11.4.13 17:56

Tvaroh na zánět prsu

Ahoj holky, uz jsem si tady k tomu hledala co to slo… mam asi zacinajici zanet v jednom prsu (po osmi mesicich kojeni poprve nejaky bolestivy problem). Ted jsem manzela poslala pro tvaroh a zajimalo by me jak to na to prso aplikovat :-)
Mam to zabalit do plinky a oblozit si bolestivy misto nebo primo na kuzi a az pak zabalit nebo je to uplne jedno a vubec mi to nepomuze? :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11117
11.4.13 18:04

Tak je to jedna z „babskych rad“. mi to ale nepomohlo :D nepomohla ani nastrouhana brambora, prisnitz a dalsi…
jinak tvaroh primo na prso, presto treba igelitovy sacek a pres to neco tepleho.
a hlidej! kdyby se to nelepsilo, tak ke gynekologovi - radim z vlastni zkusenosti - ja sla asi az pozde :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
11.4.13 18:05

@Ali-Ali Dekuju, no pokud to nepomuze, tak razim hned zitra, abych pres vikend nemusela litat po nemocnicich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
11.4.13 18:07

Jestli je to opravdu zánět, tak pomůžou jen antibiotika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
11.4.13 18:09

@Cuarentena a muze se pri nich kojit normalne? Ja doufam, ze je to jen prekazka v mlekovodu, jak jsem se docetla :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
11.4.13 18:11

Já se teda na tvaroh vyprdla…radš jsem ho snědla…a normálně jsem mezi kojením chladila takovym tim gelovym sáčkem…takže rada : chladit, masírovat a kojit!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.4.13 18:12

@Kaculatko
pokud je to spis blokly mlekovod (nemas teploty, neni to zarudle), tak koj co muzes, pri trose stesti to prcek vytahne.
ja jsem kojila jeste i kdyz se mi z ucpaneho uz udelal zanet a doktorka me potom sjela, ze jsem maleho krmila hnisem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
11.4.13 18:13
@Kaculatko píše:
@Cuarentena a muze se pri nich kojit normalne? Ja doufam, ze je to jen prekazka v mlekovodu, jak jsem se docetla :-D

Může se kojit, dokonce musí. Nevím, když už kojíš 8 měsíců, tak se mi nezdá ucpaný mlékovod pravděpodobný. Všecko je možné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
11.4.13 18:13

Ja chladim po kojeni, zahrivam pri kojeni… pak jsem se docetla, ze zahrivat se nesmi, tak jsem malem omdlela :-) Tvaroh je uz vykrik zoufalce… ale pokud se da u antibiotik kojit, tak jsem hned klidnejsi. Diky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
11.4.13 18:14
@Alyss1 píše:
Já se teda na tvaroh vyprdla…radš jsem ho snědla…a normálně jsem mezi kojením chladila takovym tim gelovym sáčkem…takže rada : chladit, masírovat a kojit!!!

no chladit po kojeni (aby se omezila tvorba mleka a necpalo se to vic a vic), pred kojenim naopak nahrat - at je sance, ze se ta ucpanina uvolni. aspon tak mi to bylo receno :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750

Teploty nemam a zarudnuti taky nepozoruju, proto porad doufam, ze to jeste zanet neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071

Bolí to opravdu hodně? Máš horečku, bolí tě hlava, cítíš se celkově jako při chřipce?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
11.4.13 18:15

Mela jsem ATB amoksiklav, kojit jsem mohla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
11.4.13 18:15

@Kaculatko Jestli nemáš horečky a není to zarudlé, možná to není zánět. Zkus změnit polohu při kojení, třeba se to uvolní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11750
11.4.13 18:20

Uvidim zitra, dekuju za reakce a za uklidneni, ze i pri lecich bych kojit mohla :-) Ted teda nevim co s tvarohem, jestli to fakt zkusit :-P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová