Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@CokeLady Tak to by mě taky zajímalo, stejný problém jako ty, já to vydržela dva měsíce, malá řvala hlady. Než jsem přišla kde je chyba bylo mlíko v čudu… Uvažuju že u druhého bych to zkusila nosit…
Taky mám vpáčené bradavky a dceru jsem kojila cca 14 měsíců bez kloboučků… ty děti se naučí si bradavku vytáhnout a po pár měsících kojení mi bradavky i vylezly ven… po ukončení kojení se jedna bradavka opět zatáhla zpátky a druhá je venku… používala jsem v těhotenství tvarovače od Medely + na začátku cca první 3 týdny než se to dcera naučila sama, tak jsem před kojením bradavku vytáhla manuální odsávačkou MM.
Nosila jsem tvarovače od Medely asi 4 měsíce, žádné zlepšení jsem nespozorovala, kojila jsem rok přes kloboučky bez problémů. Ted mě čeká porod za pár dnů a neřeším to, bud to půjde samo(trochu se mi bradavky po kojení zlepšily)nebo zase nasadím kloboučky…
@CokeLady píše:
kazíš nám průměryvšichni píší, že už po týdnu veliké zlepšení a ty ani po roce
Já už jsem je po porodu nenosila, jen ty 4 měsíce před porodem, a taky jsme to šidila, do práce se s tím nedalo, když jsem něco dělala a zohla se, tak mi těma dírkama vyteklo nashromážděný mlezivo ven
Mám je doma celkem zbytečný, nic jim není, jen silikon trošku zažloutl, kdyby někdo chtěl, tak je pošlu a přidám i sterilizační tabletu Milton…jsou to tyhle
http://www.lamimed.cz/…medela-i335/
Mě pomohly. jedna bradavka dost plochá, druhá vpáčená. nosila jsem od 6.měsíce. nejdřív jen hodinu denně a postupně jsem prodlužovala. asi po 14dnech už jsem je měla celý den. byla jsem ale na rizikovém a většinu času doma, takže jsem si to mohla dovolit - do práce nebo vůbec ven bych je taky asi nevzala, vypadalo to divně ![]()
malá se v pohodě chytla hned po porodu, problém neměla.
@maffi Zkusím u dalšího jestli bude… mě nešlo kojit ani s kloboučkama, bylo to maso
Mam ploche bradavky, dceru jsem kojila pres kloboucky. V druhym tehotenstvi jsem narazila na tvarovace a zkusila je. Nosila jsem je od 6 mes celkem peclive a syn byl bez klobouku
![]()
@Luisiana za zkoušku člověk nic nedá. hlavně jsem je koupila na bazaru za 90Kč a byly jak nové. na tom není co zničit. takže i za ty prachy se vyplatí to zkusit. akorát jsem je vyvařila, což bych ale před prvním použitím udělala stejně i s novými.