Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tak na lítání už to není, ale autem…proč ne.
Pro jistotu bych si pozjišťovala porodnice po cestě ![]()
no já osobně bych se na to už vybodla. I když je těhu v pohodě, v každém případě už je to dost nepříjemné sedět tak dlouho. Jasně, že byste asi udělali přestávky, ale za sebe říkám (zítra začínám 31.tt) - já jsem ráda, že lezu ven z auta po půl hodině. Ale taky záleží na autě-my máme Felicii a ta je dost nízká, takže jsem tam hodně skrčená.Udělej jak myslíš, ale já myslím, že v tomto týdnu už je možné všechno a aspoň bych si teda jak píše předchůdkyně pozjišťovala porodnice po cestě.
Hlavně je dle mě důležité zvážit rizika počasí a podmínek na cestování…
pokud se cítíš dobře a nic nenasvědčuje předčasnému porodu, tak klidně. jen ti to bude asi dost nepohodlné. ale fakt záleží na druhu auta. jo a nezapomeň s sebou zabalit i tašku s věcma do porodnice
lepší je vždycky počítat s tou horší variantou. mě osobně dělalo v pozdějším stádiu těhu (cca od 30tt) cestování dost špatně. ale u nás to bylo tím, že jsem se permanentně točila dozadu na dceru, která každou chvilku něco potřebovala ![]()
záleží na tom jak se cítíš, pášeš že tehu je ok, tak proč ne? já v 39tt trajdala po adršpachu..:o)
Pokud se cítíš v pohodě, tak proč ne… já courala do poslední chvíle, poslední měsíc těhu mi bylo úplně nejlépe za celých 9 měsíců ![]()
Ale ty porodnice bych si pro jistotu zjistila
i když mě strašili už od nějakého 37+0 že se otevírám a mimčo je úplně dole… no a je narozený 40+6 a ještě jsem se do porodnice odvezla sama, tedy já jela původně jen na kontrolu…
Proč ne? Já si auto k rodičům dokonce odřídila 14 dní před porodem, rodiče bydlí 200 km daleko…
ja jsem aji ridila v pohode v ty dobe co ty pojedes…bez problemu…zalezi na tom jak ti je a jak se citis a na co si troufnes…sou tehule co posledni mesic uz jen lezi a cekaji a nic „radej“ nedelaji…a jsou takovy co rodi za pochodu
co si vyberes je na tobe ![]()
já bych taky jela, ale jak psaly holky, zjisti si okolni porodnice kdyby něco. S prvnim jsem jela taky na vanoce k rodicum asi 500km, pak na Silvestra do hor na chatovacku a porodila jsem v terminu koncem ledna. S druhym jsem jela v 37.tt na tydenni tabor do hor (lepsi varianta nez byt sama doma), ale to uz jsem si poradne zkoukla tu cestu do nejblizsi porodnice
nakonec jsem rodila tyden po navratu, do porodnice jsem dobehla po svych
přeji hezke Vanoce i dobry porod!
Já v tom taky nevidím problém
Rodila jsem v půlce listopadu a ještě začátkem října jsem jela sama vlakem s batohem a kočárem s batoletem na týden k babičce
Nutno podotknout, že je to cesta na 3,5 hodiny s několika přestupy ![]()
Nebála bych se toho, jen dělejte pěkne přestávky, ať se můžeš protáhnout..
jinak ty věci do porodnice bych se s sebou ale opravdu radši taky vzala.. Když je člověk na něco připraven, tak se to nepřijde.. moje léty prověřená zkušenost
![]()
Ahoj, no já nevím jestli ti můžu radit, protože jsem stále aktivní, jsem ve 34.TT a jezdím autem normálně. Vlastně si nepřipadám ani úplně jako těhotná, pořád někde pobíhám, uklízím, peču cukroví. Dnes jsem se vydala přes celou Prahu na focení s bříškem:-)Rodiče mám přes 200km daleko a jezdím tam i sama autem a v pohodě. Nepřipadám si, že bych měla už rodit
, pojedeme tam ještě na silvestra, ale to už bude zřejmě naposled, jinak možná, že porodit bych tam pak už mohla
. Cítím se skvěle, ale je pravda, že nic se nemá přehánět ![]()
Ahojte potřebovala bych poradit jestli můžu řidit cestu z Nizozemska do Česka je to kolem 1200km a jsem 31+6 a cítím se cele těhotenství moc dobře
Ahoj, ráda bych znala Váš názor a zkušenosti. S manželem bychom rádi strávili Vánoce u rodičů, kterí žijí 300 km od nás. Jeli bychom autem - já jako spolujezdec. Tou dobou budu v 36. tt. Těhotenství jen bez problémů. Plánujeme se tam zdržet cca 3 dny. Co si o tom myslíte? Není už 36. tt na cestování pozdě? Děkuji za Vaše zkušenosti.