Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahoj holky, mam dotaz, při velké ultrazvukovém vyšetření mi bylo řečeno, že miminko je v dolní části dělohy, nožičkama kope do močového měchýře, vše je jinak v pořádku, délka čípku 4 cm, jsem zavřená, nemam žádné problémy, dr. neříkal, že by to byl problém, jen o tom ted stále přemýšlím, jestli to nějak nemůže vadit, jestli třeba nehrozí předčasný porod či tak, pohyby právě cítím převážně kolem močáku… Máte s tím některá zkušenosti?jsem těhotná po IVF, na počátku jsem krvácela, tak jsem na riziku a o všem moc přemýšlím, děkuju moc za vaše názory a zkušenosti
ahojky, já myslím,že to žádný problém není, že v té poloze bylo miminko právě zrovna při tom velkém ultrazvuku, v této fázi ještě miminko putuje po děloze, má tam ještě dost místa, někdy je dole, někdy nahoře, tak holt zrovna při tom ultrazvuku bylo dole.
![]()
Ahojky.
Když jsem čekla kluky tak všechni byli hodně nacvalkí hodně dole jen u toho prostředního jsem musela více odpočívat že jsem se ve 30.tt začala otvírat ale my to zvládly málem si mně nechaly v porodnici aby to z toho pak nebyl předčasnej porod a nebyl rodila jsem ve 39+2.tt takže to zvládly do konce.
MR-Moc držím palečky aby to dopadlo dobře neboj se toho zvládneš až do konce.
Stáni děkuju, je to mé první těhu ještě po Ivf, tak jsem ze všeho vyjukaná, ale jinak se cítím dobře, zatím se neotvírám, čípek dlouhý, na další KO jdu až v lednu, tak snad to bude dobrý, právě ty kopanečky cítím nejvíc dole, tak proto vyšiluju, děkuji moc za odpovědi
A jak je to se mnou, když mám čípek jen 2cm?? Mám víc odpočívat??díky
MR píše:
Stáni děkuju, je to mé první těhu ještě po Ivf, tak jsem ze všeho vyjukaná, ale jinak se cítím dobře, zatím se neotvírám, čípek dlouhý, na další KO jdu až v lednu, tak snad to bude dobrý, právě ty kopanečky cítím nejvíc dole, tak proto vyšiluju, děkuji moc za odpovědi
Já bych jen radila hodně odpočívat z nohama nahoře.
Já to tak taky cítila jak ty jen kopanečky dole nikde jinde
.
Hlavně si těhu užívej.
Já vím měla jsi hodně to začátek těžkej ale na konci bude hodné miminko a taky zdravé.
![]()
Evulec píše:
A jak je to se mnou, když mám čípek jen 2cm?? Mám víc odpočívat??díky
Nechci strašit,ale já když jsem měla čípek 2,5cm tak mě dr hnala do nemocnice
Je pravda že jsem u toho byla pootevřená na půl pstu
maminka189 píše:Evulec píše:Nechci strašit,ale já když jsem měla čípek 2,5cm tak mě dr hnala do nemocnice
A jak je to se mnou, když mám čípek jen 2cm?? Mám víc odpočívat??díkyJe pravda že jsem u toho byla pootevřená na půl pstu
No mě dr.nic neříkal
jen že je čípek na hranici 2cm, ale že se neotvírám
musím se šetřit… a co pak s tebou dělali v nemocnici? jen sledovali a pak tě pustili?
mně taky princezna sedí na močáku, je to velice příjemné, ano
.. nicméně pokud ti doktorka neřekla, že je to nějaké riziko, tak bych to naprosto vypustila z hlavy, člověk si často potom vsugeruje problém tak, kde není ![]()
Tak třeba poto nic neřilkal.V kolikátém si týdnů?Já tepve ve 23
.Jen jsem ležela jako netopýtr aby mi děložka netlačila na spodek a dostávala magnézko a jednou kapačku(když mi tvrdlo břicho)
díky, je pravda, že na tom močáku to opravdu není moc příjemné, taky hodně odpočívám…
Evu s tím čípkem neporadím, mě dr. říkal, že ho mam hodně dlouhý 4cm, ale kolik je norma to fakt nevím ![]()
Maminko a ty už jsi ok? pomohlo ti to nějak, nebo musíš už celé těhu jen ležet??
Jsem ve 25týdnu, ale jsem v pohodě, magnezko preventivně beru 2krát denně.. Ale věřím, že tu bude dobré ![]()
Ahoj Maminko 189, tak už jsi zpatky z nemocnice??? Psali jsme si nez jsi tam šla.
Jak jste do zvládli s malým??? co tam s Tebou vlastně dělali???
Jestli si vzpomínáš, já měla podobný problém, ted jsem byla po 14 dnech na kontrole a zlepšilo se to, tak mě nikam neposlala. Jen se nemůzu nikde dočíst, jaký by ten čípek měl být, já jsem 28+3 a v průkazce mám CS 1. neříkali Ti co můzes a nemůzes dělat???
Dík a šetři se
Ahojte, ja som bola prave vcera na 3D a lekar mi nemohol urobit ziadne fotky kedze mala je uplne dole hlavou az pri lonovej kosti, povedal ze mam sa setrit, neviem ci to znamena teraz cely cas lezat hore zadkom a nohami, lebo ja este pracujem a mam pred sebou este mesiac prace kym pojdem na matersku.som v 26 tyzdni, citim sa inac dobre len dufam ze to neznamena predcasny porod kedze nase dievcatko sklzlo az tak nizko? nehovoriac ze mi nasiel intramuralny myom na maternici
mal niekto z vas podobny pripad resp. skusenost? dakujem