Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mě a mému příteli se povedl husarský kousek… Měli jsme za večer jeden nechráněný styk.
Antikoncepci beru pravidelně už tři měsíce, menstruaci mám pravidelnou a k této chybě, za kterou stojím i já, došlo tři dny před koncem platíčka.
Odedneška očekávám menstruaci. Můžete mi prosím poradit, zda mám být klidná v případě, že se menstruace dostaví? Nebo bych si po menstruaci měla pořídit pro sichr ještě těhotenský test?
Vím, že to byla hloupost, ale pochopitelně se bojím. Podle internetu se první příznaky shodují s PMR a to ve mě budí nejistotu. Jediné, čím ale teď trpím, je mírný občasný tlak v podbřišku, ale ten mívám i před menstuací. Nejedná se o žádné bodání a tak podobně.
Můžete mi s tím nějak poradit?
Nejseš těhotná - je to dost nepravděpodobný.
Pomohlo ti to? Myslím, že ne..běž si koupit test ![]()
J.
Chápu dobře, že jsi měla nechráněný styk tři dny před koncem platíčka, tedy menstruací?
Když bereš HA, tak jsi přece chráněná, nemusíte si ještě brát kondom ![]()
HA způsobuje, že k ovulaci vůbec nedochází,tudíž spermie jen bloudí a bezcílně hledají, leč nenajdou ![]()
Samo existuje určité procento selhání i u HA, většinou způsobené braním atb, průjmem, zvracením či vynecháním pilulky, ale jinak to ber tak, že tě chrání HA.
Obligátní rada, 14dnů po předpokládaném oplodňujícím styku počůrej test. Ale myslím, že do té doby bude vše dávno vyřešené ![]()
Tdy ti nikdo nepomuze, muzeme jen hadat a rikat, neeee.. takze budes klidna a pak zjistis, ze jsi tehotna…
Proste byt tebou tak si zajdu na krev nebo pro test..
ted je ovsem otazka, kdy se vam to povedlo, jak je to dlouho?
Díky
Jen mě to hrozně vyděsilo,takže radši vyslechnu pár rad zkušenějších
jeste neco.. ja byla 2mesice tehu a porad jsem menstruovala… opravdu, bych sla na krev.. nevim kolik ti je atp… tak abys stihla prip. interrupci… ![]()
Emilie píše:
Chápu dobře, že jsi měla nechráněný styk tři dny před koncem platíčka, tedy menstruací?
no tři dny před koncem platíčka nejsou tři dny před ms, ms většinou přichází tak 2-3dny po začátku pauzy braní. Přestane přísun hormonů, tak tělo pak zareaguje a spustí ms.
Doriana píše:
6.12
Takže dneska je první den, co ti běží „mezera“ mezi platíčky? Proboha počkej aspoň celou tu pauza, zda dojde ms.
Moc nechápu, co se stalo za chybu, vynechala jsi pilulku?
Jinak 30,–Kč za těhotenský test tě snad nezabije a budeš klidnější. Doporučuji GS mamatest - levný a spolehlivý - funguje prý již 1. den po vynechání MS ale když si jej uděláš ještě tak po 10 dnech znovu, budeš mít jistotu téměř 100%.
Gladys píše:Emilie píše:no tři dny před koncem platíčka nejsou tři dny před ms, ms většinou přichází tak 2-3dny po začátku pauzy braní. Přestane přísun hormonů, tak tělo pak zareaguje a spustí ms.
Gladis, ze ja te potkavam u kazde diskuze ![]()
No, podle toho, co jsme si nastudovala, jednak HA zabraňuje početí. Tudíž když zapomeneš jeden prášek, nepatrně se zvýší šance, že se tahle hráz probourá. A teď jse taky dost o to kdy ten prášek zapomeneš. Protože ovulace bývá většinou cca 10 . - 14. den cyklu, je průser nevzít prášek první a druhý týden. Tam se to může stát. Ale nemusí. Jen se ta pravděpodobnost mírně zvýší. (Obě moje děti byly plánované, a těch zapomenutých pilul bylo … ) Jde o to, že nepatrně povolí bariréra, aby tělo mohlo ovulovat. Aby s euvolnilo vajíčko. Nepatrně se zvýší koncemtrace homronů a látek, které to umožňují, a které HA blokuje. Pokud těch látek vůbec se stačí utvořit dost, aby se to všechno spustilo! No a když to furt nestačí, tak prostě tělo neovoluje, tudíž nezle otěhotnět. ke konci cyklu je to skoro až nemonžý. Už jen proto, že kdyby se to fakt náhodou povedlo, ej tu další zbraň - děloha. Začne brzy zemětřesení, menstruace, výstelka se uvolňuje, a to vajíčko by toho mělo plný kecky se v tom zmatku tam udržet. Ne že by to nebylo monžý, ale to z biologického hlediska zázrak. ![]()
tamichita píše:Gladys píše:Gladis, ze ja te potkavam u kazde diskuzeEmilie píše:no tři dny před koncem platíčka nejsou tři dny před ms, ms většinou přichází tak 2-3dny po začátku pauzy braní. Přestane přísun hormonů, tak tělo pak zareaguje a spustí ms.
Já totiž musím okomentovat úúúúplně všechno
Jsem chytrá jak Cvrčkovo rádio ![]()