Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
ahojda hlavně v noci po omytí mě strašně svědí nohy a břicho,je to v těhu normální ?Jsem v 38 týdnu,dík.
Mohla by to být těhotenská žloutenka, při ní hodně svědí tělo. Nežloutneš? Nemáš tmavou moč? Radši zavolej gynekologovi…
Mišáčku ahojík. Mě svědělo tělo než jsem otěhu. A šla jsem na krev protože to může být něco s játrama. Měla vyšši bilirubin. Zkus si dojít na krev. Nebo nevykoupala si se v nečem novém?
Urcite to nahlas v poradne, mela jsem to same, brali mi krev a vysly mi spatne jaterni testy, v teto fazi tehotenstvi je to celkem bezne, tebe to nijak neohrozuje, ale mimco uz by slo ven, ja sla na vyvolavacku. Samozrejme to tohle byt nemusi, ale pro svuj klid to radsi konzultuj s dr.
Ano, jak už psaly holky, může to být od jater. Já jsem měla jaterní testy v pořádku. Ale v těhotenství i za netěhotna mě vždy svědí celé tělo, když sním něco moc těžkého, mastného a ve větším množství - na co normálně nejsem zvyklá. Např. po grilovačce - vepřové maso..
Buď je to dietní chyba nebo horší jaterní testy.
A ještě mě napadlo že jednou jsem se mohla udrbat, ale teda fest, a nikde ani flíček. A bylo to tím že jsem měla moc vitamínu. Ovoce, zelenina denně na kg-dieta. To mi došlo teď.
dobre ranko,mne semtam svedi nohy ale fakt fest ze si je rozskrabu a udelaj se stroupky,myslite ze bych si mnela radeji udelat ty rozbory? ![]()
Petul radši bych zašla. Mě to právě taky tenkrát řekal kamarádka když jsem jí říkala že se drbu jak blbec a ona že se drbala a že měla vysoký jaterní testy
Taky se mi to stalo kolkem 34.týdne..drbala jsem se jak blázen pár dní..pak to ustalo..vše jsem měla v pořádku.Prý se to stává..
ja myslim ze je to jak se napina kuze…taky sem se mohla uskrabat
![]()
Tak podle toho,co jsem vyčetla,by to taky nemusel být vůbec žádný problém. Jen se pokožka hodně natahuje a to svědí jako ďas,hlavně břicho. Ale doktora se určo zeptej. Já mám momentálně úplně vysušenou kůži,hlavně stehna,ami se mi nechce nic vsáknout ![]()
Urcite to muze byt jen od toho, ze se kuze natahuje, ale po sve zkusenosti bych to fakt nahlasila doktorovi, jistota je jistota. Drzim palce at je to v poradku!
diky holky,kontrolu mam za 14dni,ale stejnak si musim zajit zitra pro dalsi davky horciku,tak se na to radeji poptam.hezkou nedeli preji ![]()
mně začli asi po 34 tt svědit nejdřív nohy, pak ruce a pak všechno.. nikam jsem tedy nešla, ale přestala jsem se nakonec mýt mýdlem kterým se myji poslední rok a přešlo to samo.. asi za týden jsem ho zkusila znovu a zase jsem se mohla udrbat.. takže ted se myji šamponem na jemné vlasy a ten mi nevadí ![]()