Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj maminky,jsem ve 38tt a strašně jsem otekla. mám s otoky problémy už od začátku těhotenství a nikdo mi nedokáže poradit co s tím. mám nahoře 26kg a myslím,že hodně je voda,jelikož jídlu jsem moc nepodlehla a at dělám co dělám ne a ne se odvodnit. největší problém ale vidím v tom,že mi pravá noha a ruka vždy otečou o dost víc,tak se chci zeptat ´jestli to něco nevykazuje..také se mi hodně často dělaly mžitky před očima a mám v nohách nepříjemné tiky a svědění. pokud máte někdo nějakou zkušenost moc děkuji za napsání. Podle doktorů je to normální. Dnes jsem si koupila časopis maminka a píše se tam o tromboze tak jsem dostala strach. A ještě jeden dotaz,můžu si v tomhle týdnu nechat porod vyvolat?
Ahoj,ja jsem byla taky hodne otekla,ale byla jsem teda tehotna pres leto,rodila jsem v pulce zari.Nohy jsem mela jak slonice a proste celkove jsem vypadala jak hroch ![]()
Pribrala jsem 25 kg a uz rano po porodu jsem mela zase nozky hubene jako pred tim.4 dny po porodu jsem mela 15 kg dole.Takze u me to byla urcite voda,co me nejvic tizilo ![]()
preju at mas rychly a pohodovy porod ![]()
Vím,že otoky jsou normální,jen nevím jestli je normální,že jedna půlka těla otéká víc ![]()
V tomto pripade bych se radeji jela ukazat do porodnice, zkontroluji tlak, moc. Radeji zbytecne nez neco zanedbat. Nebo tam aspon zavolej a porad se.
Ahoj me to zacalo pred par dny nenabrala jsem teda vahove nic moc ale zacli mi otekat ruce a nohy mamka mi radila chladit co to jen jde a nohy davat do vzduchu me teda ted trapi vic otoky rukou
jo jsem 34tt vyvolavacku bych ti nedoporucovala po tom vsem co jsem o ni slysela ![]()
ahoj.. já jsem teď 39 tt a asi před dvěma týdny jsem taky otekla jako blázen.. tedy otékají mi ruce už několik měsíců, ale vždy jen po ránu, takže asi od páteře.. nicméně jsem si odpoledne převlíkala ponožky a měla oteklý kotník na noze, vypadal jak zlomený, nic nebolelo. pomohl mi octový zábal a obvaz.. druhá noha nic.. minulý týden zase.. měla jsem nohu od kolene dolů šílenou.. druhá v pohodě.. když jsem to říkala doktorce, řekla, že to není časté, ale může se to stát, že mám víc odpočívat, protože už asi nestíhají ledviny, a že jsem trochu oteklá celá, což mně nepřišlo, ale i jsem vážila o 3 kila víc než týden předtím. každopádně určitě to ale řeš s doktorem, klidně pokaždé, nikdy není normální když ti něco postihne jen polovinu těla( já to mám prý v souvislosti i se zablokovanýma zádama, proto). veronika
Holky, otoky jsem mívala celé těhotenství, ale to, co vzniklo za poslední týden a půl, to je katastrofa!! Od 39tt jsem začala šíleně otékat. Teď jsem 40+6 a přibrala jsem 7kg během toho týdne a něco. Podle doktora je to normální, moč mám taky v pořádku. Mám oteklé prsty, vše mi díky toho padá z rukou, ve vaně si nedřepnu ani nic podobného, protože mám pocit, že mi praskne na nohách kůže. Takto jsem nebyla oteklá ani při zlomenině. Na nohách už ani nejde rozpoznat, že tam mám nějaký kotník, lýtko mám velké pomalu jako stehno.
Já už mám strach i pít, abych náhodou to neusadila v těle ![]()
Dá se nějak odvodnit? Myslím si, že takové otoky a příbytek na váze během takové chvilky je trošku zdraví ohrožující - je to pro tělo šok. A zdraví ohrožující nejen pro mě, ale i pro miminko, dle mého názoru. Ale když pan doktor tvrdí, že je to normální ![]()
Takle velke otoky nejsou normalni, na to jsem byla upozornena…byla jsi u jineho doktora??
@Sandra752 Právě že ne. Jen u gynekologa v porodnici včera, ten řekl, že je to normální a i moč mi vyšetřil. Řekl, ať se stavím v pondělí na kontrolu a domluvíme se na vyvolání porodu, jestli neporodím do té doby. Jenže jak přežiji tento víkend, nevím. Včera mi jen tak přibylo na váze skoro půl kila zase. A to moc ani nejím. Už jsem i uvažovala, že zajedu do jiné porodnice ještě dnes nebo zítra, ať mi řeknou, co s tím, pokud se mi nepodaří přijít na způsob, jak trošku polevit těm otokům. Podotýkám, že ani vynechání slaných věci, pití jen čisté vody a sprchovat studenou vodou oteklé místa absolutně nezabírá, ani nohy mít podložené ![]()
Já už se ani do svých bot svou „medvědí ťapou“ nenarvu a to jsem ještě před 14ti dny v nich chodila normálně ![]()
@Maculinka píše:
@Sandra752 Právě že ne. Jen u gynekologa v porodnici včera, ten řekl, že je to normální a i moč mi vyšetřil. Řekl, ať se stavím v pondělí na kontrolu a domluvíme se na vyvolání porodu, jestli neporodím do té doby. Jenže jak přežiji tento víkend, nevím. Včera mi jen tak přibylo na váze skoro půl kila zase. A to moc ani nejím. Už jsem i uvažovala, že zajedu do jiné porodnice ještě dnes nebo zítra, ať mi řeknou, co s tím, pokud se mi nepodaří přijít na způsob, jak trošku polevit těm otokům. Podotýkám, že ani vynechání slaných věci, pití jen čisté vody a sprchovat studenou vodou oteklé místa absolutně nezabírá, ani nohy mít podložené
Sledování otoků je prováděno vždy při každé návštěvě v těhotenské poradně a zapisuje se do těhotenské průkazky. Pokud dojde náhle k prudkému jedno- či oboustrannému zhoršení otoků, je vhodné navštívit lékaře i mimo tyto kontroly.
Já bych jela hned jinam na gynekologii(pohotovost)..nanic bych nečekala.. ![]()
Já jsem při prvním těhotenství taky takhle otékala, před porodem jsem měla nahoře 28kg, bylo to strašné, všechno mě svrbělo, protože to bylo napnuté k uzoufání. Neudělala jsem s tím absolutně nic. Prsty mě bolely tak, že jsem nemohla spát, brněly mě a píchaly. Posledních 10 dnů před porodem jsem zůstala v nemocnici, ale stejně tam se mnou nic neudělali. 7.den po porodu jsem během toho jednoho dne vyčůrala 8 kg. Do té doby se mě to drželo. Druhé těhotenství jsem držela dietu (těhotenská cukrovka) a otoky se mi docela vyhnuly. I tak jsem s přísnou dietou přibrala 23kg…