Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj maminky a šikulky. Prosím poraďte mi, co tvořit s dětmi, aby to nebylo moc složité, ale výsledek byl hmatatelný. Třebas na jarní výzdobu nebo velikonoce, přánířka k velikonocům, přáníčko pro tatinka k narozkám.. ja nevím, jak na to. Máme doma mnoho kartonu a hajzlových rurek a barevné papíry, barvy.. vsechno mozné a ja nejak nevím:) detem je 3 a 16 mesicu.. jsou nejake navody, napady nekde? Aby je to bavilo a zárověň to bylo jednoduché? - Samozřejmě, že budu tvořit s nimi, ale většinou naše tvoření vypadá tak, že dcera sedí a diriguje a já tvořím a malý krade věci.. nakonec je všechno ulepené, zkypané a flekaté, kuchyn zrala na polití benzínem a žádný výsledek
nejsem moc kreativní, ikdyž mě to baví ![]()
děkuji za rady a tipy ![]()
Je to pekné, urcite uz jsme meli domecky a kary a pod, jenze oni se v tom vetsinou vyvali a zbyde placata poskubana krabice ![]()
@Lenka512 Super
Diky za odkaz, uz vim co synovi udelam do pokojicku.
@MarieOVMUC píše:
Je to pekné, urcite uz jsme meli domecky a kary a pod, jenze oni se v tom vetsinou vyvali a zbyde placata poskubana krabice
@MarieOVMUC je tam toho více, projdi ty stránky…
Ale je fakt, že jsou ještě malí…u nás vede modelína - děláme zvířátka, písmena, čísla…
Většinou já válím kuličky či válečky, starší z toho něco dělá a mladší to jí
![]()
@MarieOVMUC
naše malá bude mít dva roky a u nás frčí modelování z plastelíny. Jsou ztoho různí paskvilové, ale malá to vždy nějak pojmenuje pes, strom atd a to jí moc baví
@Lenka512 mala miluje taky plastelinu, ale prave ze ten maly to nenecha na pokoji a pak je to vsude a ve vsem a beztak to uz i pojed…D
@kotýsek jako to modelovani je fajn, ale nic nezbyde.. asi koupim fimo nebo modurit a neco vyrobime:)
@MarieOVMUC s klukem jsem dělala na jaře ve 2 letech vosu - vyfouklé vajíčko - dítě pomaluje žlutou temperou, po zaschnuti s pomoci maminky černé pruhy a oči. Dírami protáhnout bavlnkou a pověsit.
Nechat natrhat barevný papír. Na bílý nakreslit duhu/ jablko prostě co tě nápadne. U menšího lepidlem namatlat část plochy a nechat lepit. Větší už lepidlo zvládne sám.
nakreslit na čtvrtku (ideálně oboustranně) květ kytky a nechat dítě pokreslit, pak vystřihnout a přilepit ke špejli. můžeš udělat ještě třeba kuře, vajíčko, co tě napadne.
@MarieOVMUC přiznám se, že ani jeden není z mojí hlavy
většinu nápadů na tvoření jsem čerpala z blogu jedný zdejší uživatelky http://zichisek.blog.cz/…rime-s-detmi