Tvoříme ze šustí

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
17865
9.11.09 21:44

tvoříme ze šustí

Hrozně se mi líbí panenky ze šustí, dá se začít nějak doma, nebo je potřeba kurz? A jak připravit šustí, dá se vzít cokoli, nebo existuje různé a co s ním pak? letos se do toho už asi nepustím, ale načerpám rady na příští rok :)

a ještě poraďte, jak připravit slámu na tvoření, díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
10.11.09 08:52

Nasbírej si kukuřičné klasy, šustí jsou ty obaly kolem. Tvoří se tak, že ho namočíš do teplé vody, je pak vláčné a poddajné jako látka :) Uděláš výrobek, necháš uschnout a ono to drží tvar.

Sláma musí být neplácená - pak se vyřezávají ty kousky mezi kolínky, ty se pak rozříznou po délce na jedné straně a vyrovnají, nebo se jen uhladí - nebo se pracuje s celým stonkem :)

Teď už materiál asi nenajdeš - ale zkus natrénovat třeba na papírovém pletení… S tím se dá taky dobře vyblbnout… A celoročně ;)

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17865
10.11.09 12:38

díky! co je šustí, jsem věděla, ale jinak jsem nedotčená :wink: Takže tvořit za mokra, aha. Čím se to svazuje, taky jen šustím?
A co je neplácená sláma? Sorry, dítě města 8-) Celý stonek asi na trubičkové ozdoby, že, jinak na ploché se teda vyrovnávají. Sláma se namáčet nemusí?
plést z papíru jsem zkoušela, na stole mám jeden košíček, ale nejdou mi uzavírky, jsem na ně nějak levá :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9865
10.11.09 20:02

Já jsem letos byla natrhat šustí a teď se chystám na panenku dle tohoto návodu.
Tak snad k něčemu bude. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17865
11.11.09 14:31

určitě dej pak fotku, popis vypadá schůdně :) Kdy jsi listy sbírala?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
EvF
27.8.12 12:36

http://www.ceskatelevize.cz/…-susti-susti

• je tam postup a vše co je potřeba vědět:) snad to pomůže…hodně zdaru při tvoření;)
  • Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat