Tvrdá hrčka kolem jizvy po CS

328
3.3.14 21:35

Tvrda hrcka kolem jizvy po cs

Ahojky. Mam 4 tydny po cs. Jizva vubec neboli, ale na jedne strane se me udelala v jizve takova tvrda hrcka-boule. Jako, neboli to, dnes jsem ji nahodne nahmatala. Velikost tak 1cm, mozna trochu vic. Jinak, posledni tri ctyri dny me dost poboliva bricho, i na omak. Jak pred menstruaci nebo kdyz jsou pretazene brisni svaly. Co by to mohlo byt? Muze to hnisat vevnitr? V brise? A co ta hrcka? Kyla? Jak to poznam. K dr zajdu, ale jsem z toho ted dost nervozni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4697
3.3.14 21:42

@maminkas mela sem to take na vice mistech jizvy. Pomohlo pravidelne masirovat a uz je to oki. Akorat obcas ta jizva svedi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9452
3.3.14 21:47
@Sonreir píše:
@maminkas mela sem to take na vice mistech jizvy. Pomohlo pravidelne masirovat a uz je to oki. Akorat obcas ta jizva svedi…

Souhlas mám to stejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
3.3.14 21:48

Taky jsem to mela, zmizelo to. Dr. rikal, ze je to uvolnena sliznice ci co..ze se to normalne po CS deje, ale ze vetsinou se to vyplavi a malo kdy to prilne k jizve. da se to otevrit a vycistit, ale neni zaruceno, ze dalsi mesic to nebude znova..ja uz jsem byla odhodlana na to jit, nemohla jsem se tyden pohnout, ale z niceho nic klidek a ani se to nevratilo. uz to mam v tom miste jen takove tmavsi (+- 3mm)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
3.3.14 21:53

Mně to teda doktor nějak vypouštěl, jen do toho rýpnul, vytekla lymfa (asi), a pak se to zavřelo. Poprvý jsem ten problém měla v porodnici, podruhý na stejným místě na konci šestinedělí. Pak už to bylo dobrý.

• Citovat
  • Upravit
67
3.3.14 22:15

Taky jsem u druhého císaře měla bouli a hrču na levé straně, hrozně jsem se bála, že mi to tam zůstane. Měla jsem to tam ještě i při prohlídce v šestinedělí, nějak jsem to neřešila, dr. nic neříkal. Ted jsem 3měsíce po porodu a nic tam nemám úplně v pohodě. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
657
3.3.14 22:21

Holky, já se teda zeptám asi blbě, ale nikdy jsem na operaci nebyla a jizvy mám jen ze své šikovnosti…jsem po císaři rok, nebudu hodnotit jizvu vizuálně, ale spíš bych chtěla vědět, jak ji vnímáte celkově…myslím to zhlediska pohyblivosti těch vrstev pod kůží…když vezmu špek na břiše, tak s ním můžu jezdit sem tam, prostě je to kůže, tuk, svaly, měkký, pohyblivý. Jizva tvrdá a cítím to sešití hluboko dovnitř břicha, dám na ni prst a nehnu s ní nikam. Když se hojila, tak jsem ji masírovala, mazala sádlem, ale přijde mi, že to prostě všechno srostlo do jedný linie a když se předkloním, tak je to prostě zářez, přes který se vyvalí břicho, je to jak hrana, nepohne se to ani o pár milimetrů…je to tak normální nebo mi to blbě srostlo? Já fakt nevím, jak to má být správně… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
4.3.14 20:49

Ahojky holky, za jak dlouho a čím se může mazat jizva po císaři? :nevim: Jsem dva týdny po operaci, stehy mi vyndali minulý týden..vím, že je ještě brzo, ale at vím jak se potom o to starat..děkuju moc ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
4.3.14 21:19

@Petule 1 me rikali teda mazat od prvniho dne nejakym mastnym kremem (hydratacni neni mastny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
4.3.14 21:25

@Petule 1 sem tam sem mazla uz v porodnici a denne sem mazala hned po prijezdu domu. Pouzivala sem Intisan od Atok kosmetiky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
4.3.14 21:33

Moc děkuju..ještě chvilku počkám než se to zahojí a potom budu mazat, ted se ještě bojím na to nějak moc sahat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11522
4.3.14 22:16

@Petule 1 prave ze se ma na to sahat hned-masirovat.. v porodnici ti nerikali cviky? nebyla u tebe PA? u nas chodi 10den po porodu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4697
4.3.14 22:22

@Petule 1 hledej na netu. Masirovat se ma hned. Masirovala sem tlakem na zatvrdla mista..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
444
10.3.14 01:39

Holky mě o tom neříkal nikdo, že bych to měla masírovat..nějaké cviky nám ukazovali, ale byla jsem ještě mimo..kouknu na net ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí