Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Maminky, chci se zeptat, zda vám Hamiltonův hmat vyvolal taky jenom zbytečné poslíčky, které jste před ním neměly a k porodu nevedl? Mimochodem, informoval vás před tím doktor, že to bude dělat? Což je jeho povinností…
Ano lékařka mi řekla, že mi provede hmat, který by mi měl pomoct… a 7 hod na to jsem porodila… ![]()
Mě dr udělal dopoledne Hamiltona, od té doby mě bolelo břicho. Večer poslíčci, ráno poslíčci a odpoledne už pravé kontrakce
Jinak já si o něj řekla sama.
@spinisek mi se dr ptal, jestli hamiltona chci udělat - takže jo, informoval. Porod to nevyvolalo, poslíčky taky ne.
@spinisek dělali mi ho u obou těhotenství na mojí žádost. První se synem 39+0 neudělal vůbec nic, ani jsem nešpinila. S dcerou 39+4 mi vyvolal bolesti co jsem si myslela, že jsou poslíčky, ale za 4 hodiny byla dcera venku
Ano, dr. se me ptala nebo spis oznamila, ze by ho zkusila a uvidime, tak jsem souhlasila a dva dny po Hamiltonu jsem porodila ![]()
@spinisek ano, mě se doktor ptal, zda ho chci provést. Vše bylo „připravené“,do třinácti hodin jsem porodila ![]()
Mě se doktorka zeptala jestli ho chci provést, udělala mi ho okolo dvanácté odpoledne a v půl dvanácté v noci mi začali kontrakce. Poslíčky sem neměla vůbec za celé těhotenství, nebo sem to aspon nezaregistrovala ![]()
Mě ho dělali jako jedinou možnou alternativu k vyvolání porodu před tp.
Poprvé se nepovedlo, měla jsem jeden den poslíčky a krvácela jsem, za týden se doktorka do toho opřela pořádně, zase den poslíčci a ktrvácení, druhý den klid, třetí se mi rozjel porod ![]()
Tak mě se doktorka ptala, jestli ho chci provést. Udělala mi ho ve
13h od té doby mirné pobolivaní v pobřišku, večer to začalo nabírát na sile a ráno v 6.30 byl prcek venku
![]()
@spinisek mě ho kdysi dělali, ale je to už 12 let.Bylo to u Apolináře a nic mi neřekl. Že mi dělal tehdy hamiltona jsem si uvědomila až loni, kdy jsem rodila své druhé dítě a ptali se mě, jestli ho chci udělat
Jo a jinak tehdy jsem začala přesně za 24 h po hamiltonu rodit. ![]()
Mě ho dělal dr. 4× a prd z toho, jen sem špinila, malý vylezl stejně až po termínu ![]()