Vyvolání porodu na konci 42. týdne

324
25.2.14 11:16

Vyvolání porodu na konci 42. týdne

Ahoj maminky, jsem právě 41+3 tt a miminku se nechce stále na svět. Zkoušela jsem všechny možné i nemožné babské rady, jak porod vyvolat, ale nezabírá nic. :| Ani ricinový koktejl, po které jsem dokonce nebyla na WC, natož aby mě prohnal a způsobil kontrakce. :roll: Pozítří jsem pozvána do porodnice na příjem. Dle vyšetření mi budou porod vyvolávat buď ten den (41+5) nebo den následující (41+6), abych do soboty, kdy mi končí 42.týden, porodila. Ozvy miminka na křivce vycházely dobře, pohyby cítím stále stejně intenzivně. Termín porodu jsem měla odvozený pouze podle ultrazvuku ve 13+1, kdy mi byl o 3 dny posunut na 13+4. Podle menstruace termín nemám, cykly jsem měla hrozně nepravidelné a dlouhé. Vím ale, kdy jsem ovulovala a kdy proběhly soulože, při kterých jsem mohla otěhotnět. Podle nich jsem teď ve 40+6, ale na to nikdo neklade důraz, samozřejmě. :nevim:
Chtěla jsem se zeptat na pár otázek těch, které mají podobnou zkušenost s porodem ve 42.týdnu: 1) Přibralo vaše miminko od odhadu váhy v TP? Kolik vážilo? 2) Jak dlouho trval váš porod, byl-li vyvolán na konci 42.týdne? 3) Jaké postupy na vás praktikovali?
Jsem už vážně zoufalá. Celé těhotenství jsem se připravovala na přirozený, spontánní porod, těšila jsem se na něj a teď tohle… :,(
Prosím, aby odpovídaly ty z vás, které rodily takto dloho po termínu (42.týden), nebo případně ještě déle, i když to už asi ani nejde. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7376
25.2.14 11:20

To je hrozně individuální. Já měla stejně jako ty, mimo vysoko, neotevrena, dostala jsem jednu tabletu, za dvě hodiny druhou, to bylo v 7 a 9 ráno, ve 4 jsem pocítila znatelně kontrakxe, v 5 byl na světě, ale myslela jsem, že mi někdo skube pánev z těla:-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
25.2.14 11:25

@MarieOVMUC Au, au… :roll: Toho se právě bojím… Mně bylo řečeno, že hlavička je připravená dole, branka částečně spotřebovaná, ale neotvírám se. :( Tak nevím, co čekat… Ale to asi dopředu nemůže vědět nikdo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
25.2.14 11:25

41+5 porod vyvolavali. Druhy den rano odtekla plodova voda, nastoupily silne kontrakce. Po dvanacti hodinach otevrena na dva prsty a akutni CS. Nechci te strasit, ale i takto to muze dopadnout. Na druhou stranu se mnou prijimali pani, ktere lorod vyvolali o hodinu driv nez mne a za ctyri hodiny mela prcka u sebe. Neboj, at prirozene nebo vyvolane, to zvladnes :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
25.2.14 11:32

@jakuve Jejda… 8o A jaktože jsi skončila sekcí? Ztrácely se ozvy miminka? Bylo velké?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jaaaaaana
25.2.14 11:40

Ahoj, ja byla podobny pripad. mela jsem dokonce tri terminy porodu a to v rozmezi 14 dni. take jsem touzila porodit normalne. ja uz byla podle prvniho terminu asi 43+6, ale podle toho terminu, kterem jsem si myslela, ze je to spravne jsem byla 41+…$sla jsem na oxytocynovy zatezovy test s tim, ze za dva dny nejpozdeji mam jit na vyvolavani. s tim jsem uz se v hlave smirila a myslim, ze to pomohlo, druhy den po tom zatezaku jsem odpoledne dostala lehci kontrakce, vecer uz castejsi, nicmene jsem jeste usnula a jelo se do porodnice az rano, tam mi to teda prikrmili nejakou tabletou, ale asi za 4 a pul hodiny jsem mela porozeno. u mne krome casu asi pomohlo to, ze jsem si sama rekla, ze uz jo, ze moc chci.ja teda mela jeste dva dny pred porodem dite vyosko, porodni cesty nepripravene.

• Citovat
  • Upravit
jaaaaaana
25.2.14 11:42

Jo a syn nevim jestli pribral, ale dle utz mel pribrat za tri tydny asi 700 g. spis si myslim, ze ten prvni utz delal takovej spis neumetel, nemohl dlouho najit stehenni kost :-).takze syn nakonec vazil opravdu podle druheho odhadu.

• Citovat
  • Upravit
myšák1187
25.2.14 11:46

Ahoj, 41+3, hlavička krásně naléhala, ale neotvírala jsem se, několik zátěžových testů(píchnou ti zkušební dávku oxytocinu a napojí tě na monitor aby sledovali ozvy miminka, no někomu to pomůže rozjet porod, já byla imunní,
po 4 dnu kdy mi dávali tablety se to rozjelo, měla jsem teda velké křížové bolesti(ale to mi PA řekla že to mívaj ženský který maj i normálně bolesti v kříži) pořád otevřená na 2 prsty, najednou po 4 hodinách otevřená na 7 během chvilky na 8, pak mi vylít tlak a akutní císař.
Jinak se mnou šla paní okolo 9 na sál a ve 2 už měla miminko. Je to individuální, pokud bude mimi připravené a ty taky tak to půjde, jinak se ti může taky stát sekce díky nepostupujícímu porodu či špatným ozvám. To je nevýhoda vyvolávání

• Citovat
  • Upravit
3175
25.2.14 11:59
@evapraga píše:
@jakuve Jejda… 8o A jaktože jsi skončila sekcí? Ztrácely se ozvy miminka? Bylo velké?

Mela jsem dlouho kontrakce po minute, nemohli mi dat epidural a byla jsem uplne vyrizena. Mimco melo ozvy tak na hrane, jeste by tam vydrzelo, kdyby porod postupoval, ale nezabiralo nic. A vzhledem k celkovemu stavu mne pak kuchli. Je fakt, ze v posledni hodine jsem o cisare uz skemrala, ale urcite to nebylo kvuki memu prani :mrgreen: Pro mne byl cisar vysvobozenim
Edit…jeste dodam, ze hned po zavedeni jsem dostala silne krizove bolesti, ktere sem tam ustoupili ve sprse, takze ja jsem byla hotova uz ve chvili, kdy mi praskla voda. Takze celkove vycerpani bylo i z toho, ze jsem nespala a trpela bolesti jak pes, proto mne taky uz dal asi netrapili.

Příspěvek upraven 25.02.14 v 12:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
25.2.14 12:06

Ahoj, já měla oba porody vyvolané. První porod - 41+2 - zavřená, nic nepřipraveno. Ve 13h zavedli tabletku, nic se nedělo. Ve dvě další, začaly ještě celkem slabé kontrakce. Pak injekce - asi za dvě hodinky a to už se to rozjelo naplno a začla jsem se otvírat. V pět nebo nějak tak praskly vodu, v šest porozeno :)
Dcera - druhý porod. Porodní cesty nachystané, ale hlavička vysoko. Nástup v 7ráno na vyvolání, v osm po prohlídce a monitoru zavedli tabletu, v pul desaty jsem dostala sileny prujem + se pridaly kontrakce, udelali klystyr a ja se jim zacla otevirat pod rukama. V 11 jsem sla na sal, kde praskli vodu a v 11:30 malá vylezla.
Hlavne se neboj, ber to tak, ze proste u nas to tak chodi, ze te nenechaji dlouho prenaset ( ikdyz vlastne prenaset jeste ani nemusis), proste se uvolni, tes se na miminko a urcite to pujde bez komplikaci a porodis si prirozene. nema cenu se stresovat a zbytecne se bloknout, zavidim ti ten pocit, az porodis a daji ti mimco :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
564
25.2.14 12:07

Jo a dcera teda pribirala celkem rychle a nakonec mela 4250g, takze jsem byla rada, ze mi porod vyvolali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
25.2.14 12:12

Ahoj, já měla vyvolanou druhou dceru. Ráno v 8 mi zavedli první polovinu tablety, po hodině druhou, když se nic nedělo. V půl desáté jsem měla kontrakce po 5 minutách a po 11 byla maličká na světě. Musím říct, že ve srovnání s první, která se rvala na svět od 1 v noci do 12:30, to byla procházka růžovou zahradou, jak to bylo rychlý. A to jsem prve měla epidurál, podruhý mi ho ani nestačili dát. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
25.2.14 12:18

Přenášela jsem dlouho, rodila jsem KP - 3726g a 51cm, za 4 hoďky byl na světě, dostala jsem tabletku, kapačku a pak epidurál - ten ti to hodně popožene, pokud si ho necháš dát, nedostala jsem ho proti bolesti, ale na urychlení porodu - pak jsme ani nestíhali vylézt na porodní postel :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376
25.2.14 12:23

@dlouha vidíš, mi u prvního epidural kontrakce zpomalil a musela jsem dostat oxy. I v letáků od epiduralu je to napsané, že může zpomalit kontrakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2044
25.2.14 12:28

@MarieOVMUC mě u prvního porodu teda zase zpomalila kapačka :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: jak jí zastavili, tak to začalo, každý na to může reagovat jinak, mě epidurál všechno urychlil, od bolesti houby pomohl stejně, ale nástup porodu, to byla voda, manžel dosedl a už zase musel jít hlásit, že už mě to nutí a byl to prostě fofr, oproti prvnímu, který trval 12 nekonečných dlouhých hodin :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí