Indukce porodu = programovaný porod

48
23.2.14 11:35

indukce porodu = programovaný porod

Dobrý den,

vím, že už je tu pár podobných témat, ale nenašla jsem nic aktuálního…
Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s indukcí porodu (programovaným porodem)?
Mamka má známého v porodnici a chtěla bych rodit u něj, a tudíž se budeme muset odmluvit na konkrétním dni, aby měl čas a neměla nějaké přednášky apod.
Což mě trochu vyděsilo, chtěla jsem vždy přirozený porod. Ale když už člověk má tu možnost, mít protekci v porodnici, tak si myslím, že by toho měl využít…
Vyděsilo mě to že si budeme muset rozhodnout kdy budeme chtít rodit, jak to vůbec probíhá a tak?

Máte někdo zkušenosti, zažila některá z vás programovaný porod?

Děkuji holky :)

Příspěvek upraven 23.02.14 v 15:31

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
23.2.14 11:36

Programovaný porod :lol: Indukce - vyvolání, ano byla jsem ve 41+6 - dle nejpřesnějšího 42+4. Dřív bych nešla ani náhodou.. Protekce? A kvůli tomu nutit nepřipravené dítě projít nepřipravenýma cestama? Děkuju, fakt ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27261
23.2.14 11:37

Než abych se několik hodit trápila bolestmi a pak mě fikly, protože porodní cesty nebudou připravený, tak to radši protekci oželím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Moňas.p
23.2.14 11:38

To ten porod jako vyvolavaji, nebo jak? Jestli ano, tak do toho bych nesla, ale zkusenosti nemam, jen vim, ze vyvolavany porod neprobiha vetsinou dle predstav

• Citovat
  • Upravit
101644
23.2.14 11:40

Upřímně, asi bych ani nechtěla protekci u někoho, kdo by mi byl ochoten vyvolávat porod bez důvodu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
23.2.14 11:41

@bhrozen nikdy bych dobrovolně nešla do vyvolávaného porodu. Raději rodit bez protekce, až si mimino samo řekne. Mně porod regulerně vyvolávali a to i přesto, že se mi rozjel sám, ale v papírech jsem měla na ten den vyvolávání, tak vyvolávali. Nakonec dítě uspíšili tak, že nestihlo dorotovat…
Ano může se to obejít bez komplikací, ale podle mých zkušeností a povídání kamarádek z okolí, je vždycky víc problémů při vyvolávání.

• Citovat
  • Upravit
myšák1187
23.2.14 11:42

@Sibyla0 souhlasím v žádném případě, já měla taky vyvolávaný porod kvůli tlaku, vyvolávali 5 dní, nakonec akutní sekce
nešla bych do toho dobrovolně ani omylem

• Citovat
  • Upravit
2889
23.2.14 11:44

Ja zazila indukci. Kvuli preeklampsii, tam to jinak neslo. Z jinych nez zdravotnich duvodu bych do toho nesla, za protekci by to nestalo. Zkusenost je to dost desna, byl to fakt masakr a to nepocitam bolest, spis ty nasledky.
Vyvolavali to 38+4, porodni cesty nepripravene. Treba by to pozdeji bylo lepsi. Ale i tak bych do toho nesla.
Mimochodem, druhy porod jsem mela cisarskym rezem a to byla mnohem vetsi pohoda, nez ten prvni, vyvolany. Pro srovnani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21902
23.2.14 11:46

@bhrozen dobre si to rozmysli..a kdyby jsi opravdu chtela prirozeny porod, tak do toho prece nejdes ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
23.2.14 11:47

@bhrozen
Upřímně dobrovolně si nechat vyvolat porod jenom kvůli protekci, kdy ještě nejsou připraveny porodní cesty a ani dítě do toho bych nešla. DOBROVOLNĚ nikdy. Pokud jsou k tomu zdravotní důvody pak je to jasný a neváhala bych ani vteřinu.

Pokud tě tam znají a vědí že ten a ten doktor je tvůj známý tak věř, že se k tobě tak budou i chovat. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
23.2.14 11:49

@bhrozen nešla bych do toho. Zlatý přirozený porod - z vyvolávaček jsou dost často akorát komplikace. :think: Lepší bez protekce a v pohodě, než nepřipravená k porodu a na sílu :think: ale každý dle svého ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
598
23.2.14 11:52

Souhlasim… o doktora, ktery je ochotny vyvolavat porod z jinych, nez zdravotnich duvodu, byck si ja dobrovolne neoprela kolo…NATOZ mu sverit svoje dite :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20513
23.2.14 11:53

Tak mě vyvolávali kvůli preeklampsii a dopadlo to naštěstí dobře, za 5,5 hodiny byla malá venku v 38+2tt. Jenže jsem tam na to vyvolání dorazila už na 1cm otevřená, takže jsem asi byla připravená…Ale dobrovolně kvůli protekci bych do toho určitě nešla!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
23.2.14 11:55

:lol: protekce. Na co si myslíš, že ti u porodu bude?
Navíc si porod „naprogramovat“. To je jedna hloupost vedle druhé.
Nech to na miminku, až se bude chtít narodit, do ničeho si nenech zasahovat a rada nakonec-do porodnice jed´,až to bude opravdu neúnosné. Ušetříš sebe i dítě zbytečných zásahů a urychlovacích metod porodu, které ho v důsledku mohou jen zkomplikovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17565
23.2.14 11:56

Jakou protekci? na šestinedělí těm protivným dětským sestrám bude úplně jedno, kdo tě rodil, a sprdnou tě za blbiny tak jako tak. A jestli máš pocit, že kromě toho známího by tě tam nikdo nodrodil dostatečně dobře, tak doporučuju jinou porodnici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí