Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Dobrý den,
vím, že už je tu pár podobných témat, ale nenašla jsem nic aktuálního…
Chci se zeptat jaké máte zkušenosti s indukcí porodu (programovaným porodem)?
Mamka má známého v porodnici a chtěla bych rodit u něj, a tudíž se budeme muset odmluvit na konkrétním dni, aby měl čas a neměla nějaké přednášky apod.
Což mě trochu vyděsilo, chtěla jsem vždy přirozený porod. Ale když už člověk má tu možnost, mít protekci v porodnici, tak si myslím, že by toho měl využít…
Vyděsilo mě to že si budeme muset rozhodnout kdy budeme chtít rodit, jak to vůbec probíhá a tak?
Máte někdo zkušenosti, zažila některá z vás programovaný porod?
Děkuji holky ![]()
Příspěvek upraven 23.02.14 v 15:31
Programovaný porod
Indukce - vyvolání, ano byla jsem ve 41+6 - dle nejpřesnějšího 42+4. Dřív bych nešla ani náhodou.. Protekce? A kvůli tomu nutit nepřipravené dítě projít nepřipravenýma cestama? Děkuju, fakt ne.
Než abych se několik hodit trápila bolestmi a pak mě fikly, protože porodní cesty nebudou připravený, tak to radši protekci oželím.
To ten porod jako vyvolavaji, nebo jak? Jestli ano, tak do toho bych nesla, ale zkusenosti nemam, jen vim, ze vyvolavany porod neprobiha vetsinou dle predstav
Upřímně, asi bych ani nechtěla protekci u někoho, kdo by mi byl ochoten vyvolávat porod bez důvodu ![]()
@bhrozen nikdy bych dobrovolně nešla do vyvolávaného porodu. Raději rodit bez protekce, až si mimino samo řekne. Mně porod regulerně vyvolávali a to i přesto, že se mi rozjel sám, ale v papírech jsem měla na ten den vyvolávání, tak vyvolávali. Nakonec dítě uspíšili tak, že nestihlo dorotovat…
Ano může se to obejít bez komplikací, ale podle mých zkušeností a povídání kamarádek z okolí, je vždycky víc problémů při vyvolávání.
@Sibyla0 souhlasím v žádném případě, já měla taky vyvolávaný porod kvůli tlaku, vyvolávali 5 dní, nakonec akutní sekce
nešla bych do toho dobrovolně ani omylem
Ja zazila indukci. Kvuli preeklampsii, tam to jinak neslo. Z jinych nez zdravotnich duvodu bych do toho nesla, za protekci by to nestalo. Zkusenost je to dost desna, byl to fakt masakr a to nepocitam bolest, spis ty nasledky.
Vyvolavali to 38+4, porodni cesty nepripravene. Treba by to pozdeji bylo lepsi. Ale i tak bych do toho nesla.
Mimochodem, druhy porod jsem mela cisarskym rezem a to byla mnohem vetsi pohoda, nez ten prvni, vyvolany. Pro srovnani.
@bhrozen dobre si to rozmysli..a kdyby jsi opravdu chtela prirozeny porod, tak do toho prece nejdes ![]()
@bhrozen
Upřímně dobrovolně si nechat vyvolat porod jenom kvůli protekci, kdy ještě nejsou připraveny porodní cesty a ani dítě do toho bych nešla. DOBROVOLNĚ nikdy. Pokud jsou k tomu zdravotní důvody pak je to jasný a neváhala bych ani vteřinu.
Pokud tě tam znají a vědí že ten a ten doktor je tvůj známý tak věř, že se k tobě tak budou i chovat. ![]()
@bhrozen nešla bych do toho. Zlatý přirozený porod - z vyvolávaček jsou dost často akorát komplikace.
Lepší bez protekce a v pohodě, než nepřipravená k porodu a na sílu
ale každý dle svého ![]()
Souhlasim… o doktora, ktery je ochotny vyvolavat porod z jinych, nez zdravotnich duvodu, byck si ja dobrovolne neoprela kolo…NATOZ mu sverit svoje dite ![]()
Tak mě vyvolávali kvůli preeklampsii a dopadlo to naštěstí dobře, za 5,5 hodiny byla malá venku v 38+2tt. Jenže jsem tam na to vyvolání dorazila už na 1cm otevřená, takže jsem asi byla připravená…Ale dobrovolně kvůli protekci bych do toho určitě nešla!!!
protekce. Na co si myslíš, že ti u porodu bude?
Navíc si porod „naprogramovat“. To je jedna hloupost vedle druhé.
Nech to na miminku, až se bude chtít narodit, do ničeho si nenech zasahovat a rada nakonec-do porodnice jed´,až to bude opravdu neúnosné. Ušetříš sebe i dítě zbytečných zásahů a urychlovacích metod porodu, které ho v důsledku mohou jen zkomplikovat.
Jakou protekci? na šestinedělí těm protivným dětským sestrám bude úplně jedno, kdo tě rodil, a sprdnou tě za blbiny tak jako tak. A jestli máš pocit, že kromě toho známího by tě tam nikdo nodrodil dostatečně dobře, tak doporučuju jinou porodnici…