Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Edita27 píše:
@martina.se Omlouvám se blbne připojení. Úplně tady z toho teču![]()
![]()
je mi to jasné, proto tam byl ten chechtavý smajlík.. naposledy se mi taky povedlo 8 odpovědí
byla jak diskuze jen pro mne
![]()
@Edita27 píše:
To už si raději nech udělat plánovaný císař.
Nj, nad tím jsem také uvažovala. Ale zase když už je to mimčo otočené, tak nač si plánovat takový chirurgický zákrok (vím, že tak může porod nakonec skončit… Všechny moje známé co rodily, tak rodily císařem, skore 5z5…)
Naprosto souhlasím se všemi maminkami co tu psaly…Měla jsem vyvolávaný porod a byl to 11ti hodinový děs, který skončil sekcí!!
čekáme druhé miminko a doslova se děsím toho aby nechtěli vyvolávat znovu ![]()
@Verunecka289 píše:
To nemyslíš vážně, že ne?
myslím nemyslím, já do včerejška ani nevěděla, že by takového něco šlo… Spíš se přikláním k NE, ale chtěla jsem vědět co si o tom myslí ostatní. O takovém tématu nemám s kým v okolí promluvit… ![]()
@bhrozen píše:
Děkuji za vaše reakce… Já se rozhodně do toho nutit nebudu, protože mě samotné to přijde prostě divný. Kdyby malé bylo zadečkem dolů, tak budiž… Ale jsem krásně otočené, takže bych chtěla aby se do toho minimálně zasahovalo, a řeklo si samo kdy chce přijít na svět…Jen mám prostě tlaky ze strany mamky…
A pak jsem narazila i na tyto stránky, kde to zase chválí, že si to člověk může doma zařídit, manžela zajistit u porodu (aby nebyl někde pracovně mimo třeba…) http://www.prirozeny-porod.eu/…ovany-porod/
A jak člověk víc přemýšlí nad tím, tak mám z toho hlavu jak balon. Ale máme ještě měsíc čas. Nejlepší bude se s tím doktorem setkat a neřešit to asi přes mamku
Jinak moc díky za vaše názory, některé teda mě zasáhly, ale díky i tak
já bych radši oželela chlapa u porodu a fakt tomu nechala přirozený průběh. Čím míň se zasahuje do porodu, tím lépe. Já vyvolávačku neměla (můj porod totální pohoda, 2 h se všim všudy, bolesti téměř žádné). Švagrová oba vyvolávaně, první 16 hodin fest bolestí, nakonec kleště, druhý vyvolávaný po 12cti hodinách ukončen akut císařem. Možná to nemá spojitost, možná jo ![]()
@bhrozen Mám vyvolávaný porod taky za sebou, vše proběhlo v pořádku, malej byl za dvě a půl hoďky od začátku kontrakcí venku, ale už bych do toho znovu dobrovolně nešla. Tady máš popis, který tu ještě nikdo nedal: zavedou ti tabletu na rozjetí porodu (u mě nezabrala), po hodině další (zase nic), půl hodiny na to mi PA praskla plodovou vodu manuálně (kleštěmi? radši jsem se nedívala, ale nebylo to ani trochu příjemné), rozjeli se brutální kontrakce co pár vteřin, rady jako běžte si zaskákat na balon naprosto nereálný, jen jsem ležela třepala se šílenou bolestí (šílený křeče v břichu i v zádech) a nevěřila, že přežiju.. tak jsem tam zdechala něco ke dvou hoďkám než se rozjel porod, následný tlačení, naříznutí a šití byla už procházka růžovým sadem… PA byla překvapená, že se to rozjelo tak rychle. Čekali, že tam budu ležet mnohem dýl.. při té představě mě polívá smrtelný pot i teď.. Příště bych to vzala jedině přes Hamiltona a následný normální porod, abych měla standardně přicházející kontrakce a ne to peklo.
Takže za mě taky ne! Upřímně v mém případě byla mnohem důležitější PA, která byla strašně fajn a já mimo tu dobu utrpení jsem se tam dost nasmála. Doktor ti dojde až na samotný porod, kdy ho nevnímáš a pak stejně rychle zmizí. Pokud by se vyskytly nějaké komplikace, tak věřím, že v té nemocnici máš i ostatní dr. velice šikovný a neměla bys problém ![]()
@bhrozen píše:
myslím nemyslím, já do včerejška ani nevěděla, že by takového něco šlo… Spíš se přikláním k NE, ale chtěla jsem vědět co si o tom myslí ostatní. O takovém tématu nemám s kým v okolí promluvit…
Hele to mimino i tělo si samo řekne, až se mu bude chtít. Neřeš takový kraviny, porod je přirozená věc, tak proč do něj zbytečně zasahovat ![]()
@bhrozen To byla jen navržená možnost než plánovat takto porod tak raději císaře když bys opravdu chtěla za každou cenu něco plánovat. Rozhodně nedoporučuju ani ten plánovaný císař. přeji to nejlepší rozhodnutí a neboj se. nějak to dopadne. Třeba začneš rodit tak rychle, že nebudeš vůbec řešit nějakýho dr. Já aspon když si něco plánovala tak při porodu mě bylo všechno úplne jedno hlavně at je to zamnou
.Císař jsem myslela proto, že je to menší riziko pro dítě pokud by bylo opravdu nepřipravené nebo tvoje porodní cesty.Ale dr. to pozná sám kdy do toho může jít a kdy by to fakt nešlo. Nejrozumnější bude se domluvit s doktorem a určitě do toho nenechej mluvit tvou mámu. Tohle je upřímně tvá věc a jdi do toho o čem jsi přesvědčená že je nejlepší. Já jsem např. u druhého porodu odmítla epidural a i kdybych měla 15 dětí už si ho nikdy dát nehodlám i když už žádné děti neplánuju ![]()
Jestli můžu, jen bych se tu taky ráda zeptala k těm vyvolávačkám…V porodnici kde jsem rodila vyvolávají porod kvuli odhadu vysoké porodní váhy (tzn. 4kg), u 1.ho syna jim odhad vycházel na 3,80,tudíž mě objednali za 3 dny na vyvolání (malý se narodil císařem s váhou 3,68). tak jsem se chtěla zeptat zda je to ve všech porodnicích normální postup??(mám z té vyvolávačky velký strach) děkuji moc!
@smada Máme to velmi podobné. U prvního porodu jsem to měla stejně jen jsem rodila 15 hod. Nakonec se ukázalo že mi epidural zastavil porod.
@kristin11 píše:
Jestli můžu, jen bych se tu taky ráda zeptala k těm vyvolávačkám…V porodnici kde jsem rodila vyvolávají porod kvuli odhadu vysoké porodní váhy (tzn. 4kg), u 1.ho syna jim odhad vycházel na 3,80,tudíž mě objednali za 3 dny na vyvolání (malý se narodil císařem s váhou 3,68). tak jsem se chtěla zeptat zda je to ve všech porodnicích normální postup??(mám z té vyvolávačky velký strach) děkuji moc!
určitě není - můj odhad mladého týden před termínem byl 4,2 kg. Dr říkal, že to prostě zvládneme, a vyvolávat nebude, protože to by bylo mnohem horší. Měla jsem fakt strach, nakonec to dopadlo tak, že to byla pohoda
A kluk měl 3,75 kg. On ten odhad je plus mínus 500 g.. takže vyvolávat jen proto, je celkem o ničem /minimálně můj dr to považoval za naprosto zbytečné/. Jen otázka, jestli nejsi hodně malá, drobná. Ale to taky není směrodatné.
@kristin11 Tam kde jsem rodila já tak vyvolávají jen kvůli zdrav. problémům nebo při přenášení jak jsem měla já 42+1.Syn měl 3900 a a i odhad měl 3900 a nevyvolávali kvůli váze. ale přenášení. u dcery mě odhadovali to samé. velké dítě-ale tam jsem si opravdu dupla já a narazila jsem na chápajíci dr. tak vyvolávali 2 dny před termínem. Dcera nakonec jen 3200.tam se s váhou netrefili. říkali mě že není rozhodující váha, ale velikost hlavičky.
Sama jsem měla vyvolávaný porod, hrůza, děs. Nic přirozeně, bolesti nesnesitelný. Nakonec akutní CS pro špatné ozvy. Pokud by měl můj druhý porod být opět vyvolávaný, to si raději domluvím CS rovnou. Tohle už nikdy..
@Edita27 píše:
@bhrozen To byla jen navržená možnost než plánovat takto porod tak raději císaře když bys opravdu chtěla za každou cenu něco plánovat. Rozhodně nedoporučuju ani ten plánovaný císař. přeji to nejlepší rozhodnutí a neboj se. nějak to dopadne. Třeba začneš rodit tak rychle, že nebudeš vůbec řešit nějakýho dr. Já aspon když si něco plánovala tak při porodu mě bylo všechno úplne jedno hlavně at je to zamnou.Císař jsem myslela proto, že je to menší riziko pro dítě pokud by bylo opravdu nepřipravené nebo tvoje porodní cesty.Ale dr. to pozná sám kdy do toho může jít a kdy by to fakt nešlo. Nejrozumnější bude se domluvit s doktorem a určitě do toho nenechej mluvit tvou mámu. Tohle je upřímně tvá věc a jdi do toho o čem jsi přesvědčená že je nejlepší. Já jsem např. u druhého porodu odmítla epidural a i kdybych měla 15 dětí už si ho nikdy dát nehodlám i když už žádné děti neplánuju
Děkuji!!! Já jsem třeba epidural nikdy neměla, a zatím vím, že bych ho zatím nechtěla… To prý pak nepoznám, kdy přesně zatlačit, když bych tu bolest necítila, nevím
Těžko se mi mluví, když jsem to nezažila…
@smada píše:
@bhrozen Mám vyvolávaný porod taky za sebou, vše proběhlo v pořádku, malej byl za dvě a půl hoďky od začátku kontrakcí venku, ale už bych do toho znovu dobrovolně nešla. Tady máš popis, který tu ještě nikdo nedal: zavedou ti tabletu na rozjetí porodu (u mě nezabrala), po hodině další (zase nic), půl hodiny na to mi PA praskla plodovou vodu manuálně (kleštěmi? radši jsem se nedívala, ale nebylo to ani trochu příjemné), rozjeli se brutální kontrakce co pár vteřin, rady jako běžte si zaskákat na balon naprosto nereálný, jen jsem ležela třepala se šílenou bolestí (šílený křeče v břichu i v zádech) a nevěřila, že přežiju.. tak jsem tam zdechala něco ke dvou hoďkám než se rozjel porod, následný tlačení, naříznutí a šití byla už procházka růžovým sadem… PA byla překvapená, že se to rozjelo tak rychle. Čekali, že tam budu ležet mnohem dýl.. při té představě mě polívá smrtelný pot i teď.. Příště bych to vzala jedině přes Hamiltona a následný normální porod, abych měla standardně přicházející kontrakce a ne to peklo.
Takže za mě taky ne! Upřímně v mém případě byla mnohem důležitější PA, která byla strašně fajn a já mimo tu dobu utrpení jsem se tam dost nasmála. Doktor ti dojde až na samotný porod, kdy ho nevnímáš a pak stejně rychle zmizí. Pokud by se vyskytly nějaké komplikace, tak věřím, že v té nemocnici máš i ostatní dr. velice šikovný a neměla bys problém
Díky za popis jak to zhruba vypadá, to jsem také potřebovala ![]()