Chci odmítnout praktikanty u porodu

338
20.2.14 15:08

Chci odmítnout praktikanty u porodu

Ahoj maminky,

chtěla bych se zeptat těch, které už rodily. Není blbé odmítnout praktikanty u porodu? Za pár týdnů mě čeká můj první porod a já mám hrůzu z toho, že si na mě nějaká praktikantka bude zkoušet svůj um 8o..Jak se na vás u porodu koukaly PA, když jste to některá odmítla? Nemají potom třeba horší přístup k vedení porodu? budu moc ráda, když mi napíšete své zkušenosti :kytka: děkuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1446
20.2.14 15:12

Dobra otazka…to me zajima budu s tebou cekat na odpoved jestli neva :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.14 15:13

Ve FN Ostrava se to dalo odmítnout už při vyplňovánívstupních papírů - byla na to speciální kolonka, tka se to jen zaškrtlo, že praktikanty nechci. Nikdo nic nekomentoval.

U mě to ale dopadlo tak, že mě sestřička přišla poprosit, jestli bych to nepřehodnotila, protože ta sestřička co se o mě starala byla učenka - ani jsem to nepoznala, velice úžasná, a popravdě jediná, co se kemě za celý porod a následný pobyt chovala hezky.

Bylo hodně rodiček a málo sestřiček…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
20.2.14 15:13

Můžeš si vybrat a ne nemusíš je mít, je to jenom na tobě, ale věř že v tu chvíli ti to bude úplně jedno. A většinou se to vyřizuje u příjímacích papírů :-)

Příspěvek upraven 20.02.14 v 15:15

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
20.2.14 15:14

Ahoj, chtěla jsem odmítnout, měla jsem stejné obavy jako ty, ale nakonec jsem to podepsala v bolestech a moc nepřemýšlela. Rodila mě studentka s PA, která koukala, kontrolovala a byla to moje nejlepší zkušenost. První porod mě rodila hlavní sestra a nedá se to srovnat, takže za mě zvažuj jestli je tvůj strach opodstatnělý… studentka na tebe bude mít mnohem víc času a bude se ti mnohem víc věnovat. Stejně má nad sebou dozor a kdyby něco ihned zasáhnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7376

U nejí porodu byly dvě, co se učily. Mezi nohama jsem měla zkušenou pa v pozadí stal dr. Pa jim akorat říkala co dělá a proč, kdy se či děje atd. Mi to nevadilo a uvítala jsem to, jsem zvedava. Po první zkušenosti, kdy jsem neuměla pořádně tlačit, jsem si to vynahradila a tlačila jak nejvíce a nejdéle jsem mohla, maly byl hned venku. :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837

@DiváBára Když nechceš, odmítneš, to je jednoduché 8)Řeší se to při příjmu podepsáním papírů :D Nemyslím si, že by se pak na tebe dívali nějak blbě, přece jen si můžeš vybrat, tak jaképak copak ;)

Já jen napíšu svůj postřeh - u druhého porodu jsem natrefila na praktikantky a musím říct, že ty holky byly úžasné a díky nim to byl nejkrásnější porod, který jsem zažila :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Roluda

V porodnici pri vyplnovani papiru jsem dostala dotaznik, kde byla moznost ANO nebo NE, tak jsem jen zakrouzkovala NE a nikdo se dal o nic nestaral, ani divne nekoukal :)

• Citovat
  • Upravit
585
20.2.14 15:15

Měla jsem úplně jiné starosti než řešit kdo je kdo :lol: Praktikantka byla přítomna a naopak byla velmi profesionální a příjemná. Takže za mně žádný problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21848
20.2.14 15:18

Já původně nechtěla vůbec a pak tam napsala že teda jo, ale jen baby. A mám zkušenost jako už tu padla - právě ta praktikantka to nebrala jako rutinu, ale byla milá, přátelská a hlavně na mě měla čas, PA v tom frmolu přišla asi 2×. Rodila mě taky praktikantka s Dr a PA a super, fakt dokázala podpořit, jsem za tu zkušenost velmi ráda :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81490
@DiváBára píše:
Ahoj maminky,chtěla bych se zeptat těch, které už rodily. Není blbé odmítnout praktikanty u porodu? Za pár týdnů mě čeká můj první porod a já mám hrůzu z toho, že si na mě nějaká praktikantka bude zkoušet svůj um 8o..Jak se na vás u porodu koukaly PA, když jste to některá odmítla? Nemají potom třeba horší přístup k vedení porodu? budu moc ráda, když mi napíšete své zkušenosti :kytka: děkuju.

Jako medičku mi pacientky odmítali. Nic se neřešilo a šli jsme o dům dál :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3893

Je na to kolonka v papírech, jak už tu padlo. já třeba taky nechci studentku u porodu ale pokud by se chtěla starat před porodem tak klidně-krev mi brát atd. to mi nevadí. A určitě to není blbé odmítnout. z vlastní zkušenosti vím, že maminek co u porodu souhlasí se studentkou je něco málo přes polovinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623

Jo a ještě jedna věc, tím že to jsou učenky tak jsou daleko milejší a příjemnější než ostřílená PA. Opravdu :) A v tu chvíli ti bude stejně jedno kdo tam je nebo není :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hr4sek22
20.2.14 15:19

Moje sestřenice byla právě jako praktikantka teď za poslední dva měsíce u čtyř porodů a s dalšíma co tam byli se mohli jen dívat, svůj um na nikom nezkoušeli.. :nevim: Jinak co jsem slyšela, rodičce je v tu chvíli úplně jedno jestli jsou tam dva lidi nebo deset. Já osobně bych tam taky nemusela mít nikoho navíc, ale je mi to vlastně vcelku jedno :)

• Citovat
  • Upravit
12743
20.2.14 15:19

@DiváBára odmítla jsem je při obou porodech. nikomu to nevadilo. respektive jsem řekla, že v první době porodní mi nevadí- točení monitoru, přítomnost při vyšetření, ale na samotný porod chci soukromí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí