Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já to vyžadovala, říkala jsem to během porodu, i můj muž jim to připomínal a přesto ho hned šmikli
Rodila jsem v Praze ve Vinohradech.
Raději napiš porodnici, do které jdeš, protože takhle dozvíš možná to, jak to chodí na druhé straně republiky.
edit: ani psát to neumí ![]()
Příspěvek upraven 22.02.14 v 13:46
@Veronika444 U prvního nechali, u druhého ne - měla šňůru 2× kolem krku, takže stříhali hned jak to šlo.
@j.a.n.i1 píše:
@Veronika444 U prvního nechali, u druhého ne - měla šňůru 2× kolem krku, takže stříhali hned jak to šlo.
Moje také měla šnůru 2× omotanou, ihned ji odmatali a ona hned dostala barvu a dýchala, nebyl důvod ke stříhání ![]()
Tak to je neskutečné!!To by mě zajímalo jak se lze bránit stěžováním člověk moc nezmůže, dnešní přístup v porodicích hrůza. Budu rodit v Prostějově.
My nechali dotepat, ani nevim, jak dlouho, ale byla jsem překvapená, jak vše s PA bylo v pohodě. Porodila jsem nečekaně doma.
Takže pokud by vše probíhalo v pořádku neměl by být problém? Asi taky dost zaleží na porodnici. ![]()
@Veronika444 Určitě, šňůru pripadne odmotat, dat mimi na telo a přikryt se teplými měkkými dekami. Já měla malou pod teplými měkkými rucniky, po vychladnutí byly vyměněny za nove nahřaté v troube.
@Fjodorka píše:
Moje také měla šnůru 2× omotanou, ihned ji odmatali a ona hned dostala barvu a dýchala, nebyl důvod ke stříhání
U nás s ohledem na délku moc nešlo odmotávat… ona díky ní šla i relativně blbě ven.
U prvního nechali dotepat automaticky, u druhé taky, protože do poslední chvíle nevěřili, že rodím tak neměli připravené nůžky ani peány ![]()
@Veronika444 Taky budu rodit v Prostejove, v polovine dubna, ja neresim pupecnik, ale to aby mi dceru dali po porodu na bricho a nechali tam. Minule ji odnesli, ze ji musi dat do vyhrivaneho luzka, i kdyz si myslim, ze to nutne nebylo… Nebylas nahodou na prednasce Priprava k porodu? Tam to minule holky resili s PA, ja jsem chtela jit, ale ted ve ctvrtek jsem to nestihla, tak snad 20.3. a chci se na to prave zeptat. Jestli je lepsi sepsat aspon neco jako Porodni plan nebo mne bude nekdo poslouchat i pri porodu…
Ahoj maminky. Jaké máte zkušenosti z dotepáním pupečníku? Jak k tomu přistupují v porodnicích? Já osobně chci aby dítěti pupečník dotepat nechali jen mám obavy aby moje rozhodnutí bylo respektováno.