Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@St. Estephe Já bych taky byla ráda především, že je dítě v pořádku. Ale nenechala bych to tak. Stěžovala bych si u vedení na konkrétní osoby a určitě bych přidala i negativní reference ve svém okolí. Protože jinak se nic nezmění! Jde přece i o psychiku maminky.
@missmiri A prave naprosta vetsina lidi to necha tzv. vyhnit a nic z toho. Prvorodicky jsou casto vykulene, nejiste a uz to jede.
@St. Estephe nám slibovali na kurzu i v porodnici, že nechávají dotepat, tak jsem zvědavá, jaká bude realita…
@St. Estephe Ono je dobré mít dopředu dost informací o tom, co můžu chtít a na co mám nárok-a pak si zatím stát. Ale je mi jasné, že když budu mít bolesti, nebo mnou budou cloumat hormony, tak mi to bude třeba všechno jedno, ale doufám, že to tak nebude. Hlavně tam chci manžela, ten je dosti rázný a dokázal by je seřvat všechny na tři doby
Aniž bych to třeba požadovala já ![]()
@missmiri Ja mam pri porodu silne zostrene vnimani, nicmene pokud na tebe zacnou halekat uprostred nejake vyzivne kontrakce, nezmuzes se na nic. Akorat si rikas: Ted mi vypadne deloha, kus patere a cast tenkeho streva.
@missmiri A tady jsme u jadra pudla problemu naseho zdravotnictvi, naucit personal nezneuzivat slabych chvilek dospelych pacientu, rodicich zen, deti…
Holky, tak ja nevim, co blbnete…mozna fakt nahoda blba zkusenost. Mne se zda, ze dnes, uz se snazi vyhovet… jsem z toho prekvapena, co tu ctu ![]()
@Any83 A pak se diví, že ženské chtějí rodit doma.
S tím RČ si mě zaskočila, já ho nikam nehlásila
Ale oni si všichni dělají své dementní statistiky, já zase v papírech nevyplnila dosažené vzdělání mé a partnera, bylo tam napsáno, že jde o nepovinný údaj a pak mě na přípravně (ve chvíli, kdy jsem po klystýru seděla na hajzlu uprostřed kontrakcí po necelé minutě
) otravovali, že oni to prostě vědět MUSÍ a ať jim to laskavě prozradím, jako o co mi jde ![]()
@Fjodorka Melas na ne pres dvere zarvat: Ted zrovna mi jde o HOVNOOO! ![]()
@veberun píše:
Holky, tak ja nevim, co blbnete…mozna fakt nahoda blba zkusenost. Mne se zda, ze dnes, uz se snazi vyhovet… jsem z toho prekvapena, co tu ctu
Co blbneme my?
My za to nemůžeme, že oni s námi zacházeli jako kdyby se snažili dostat ven apendix, ne dítě ![]()
@St. Estephe píše:
@Fjodorka Melas na ne pres dvere zarvat: Ted zrovna mi jde o HOVNOOO!
Jo a pediatrička chtěla vědět naše zaměstnání, to jsem také moc nepochopila ![]()
@veberun Nahoda je, kdyz narazis na ustav, kde s nastavajici a cerstvou matkou hovori jako s myslici bytosti, kde se ji nesnazi vydirat stereotypy jako: Ale musime ho dat do inkubatoru, jinak prochladne… Nesmite kojit casteji nez po trech hodinach, bude ho bolet brisko… Ale maminko, musime vazit kolem kazdeho jidla, prece nechcete, aby miminko hladovelo…
A to popisuji jen ty poporodni praktiky.
@Fjodorka No kdybys byla treba uplne blba, nevymenila bys decku ani plenu, prece…
![]()
@Fjodorka A kdybys byla ucitelka, budou se na tebe chystat jako na nejvetsi hysterku. ![]()