Indukce porodu = programovaný porod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
4.8.14 21:01

@Izabella mockrát děkuji za názor :kytka:

• Citovat
  • Upravit
6836
4.8.14 21:03
@u763 píše:
Predpokladam, ze jsi novacek a nic o vyvolavanych porodech sis tady neprecetla, jinak bys tohle fakt nechtela. Potize, ktere popisujes, ma kazda a chlap tam tak moc dulezity neni. Mne ten muj neustale zyval a pujcoval si mezi kontrakcemi kyslik.

Já měla vyvolávaný a byl krásný a bez bolesti. Ne vždy je to hrůza.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 21:06

@Tereza1986 aspoň jeden kladný názor :) můžu se zeptat na průběh?

• Citovat
  • Upravit
Taz
630
4.8.14 21:11

Já měla vyvolávaný, proběhl dobře, ale měla jsem již připravené cesty k porodu. Vlastně mi jen pustili vodu a porod se rozjel sám. Vyvolávaný porody v mém okolí, pokud nebyly připravené cesty, končily opravdu často sekcí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 21:12

@Taz já právě už cesty připravené mám, už proběhl Hamilton, zátka odešla, krvavý hlen… vše na jedničku… až na porod samotný..:(

• Citovat
  • Upravit
Taz
630
4.8.14 21:23

No, tak jako tak je to sázka do loterie. Vždy bude lepší spont. začátek porodu. Ale rozumím ti. Mně vyvolávaný porod vyřešil spoustu starostí, mimo jiné hlídání pro staršího syna a volno pro manžela… Měla jsem porod vyvolávaný ale ze zdr. důvodů. Kromě píchnutí vody proběhl spontánně. Ale za mě byl tento porod lepší a snazší, než první spontánní. Nicméně rozhodnutí je jen na tobě. Já jsem spíš pro spont. začátek, nicméně mně se to ted mluví, když mám odrozeno ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7009
4.8.14 21:28
@Anonymní píše:
@Taz já právě už cesty připravené mám, už proběhl Hamilton, zátka odešla, krvavý hlen… vše na jedničku… až na porod samotný..:(

Jestli to chceš trochu popohnat, doporučuju koupit zázvorový čaj, udělat si litr a popíjet přes den ;) Když k tomu přikoupíš ještě maliníkový čaj, taktéž litřík a budeš pít, tak je docela dost dobře možné, že během pár dnů porodíš přirozeně ;) Mám vyzkoušeno, že pokud už bylo miminko připravené, tak ho to vyhnalo 8) Pokud to neklapne napoprvé, pij dál (ten zázvorový může být klidně nějaký mix s citronem, pomerančem, chuťově je to dobré), někomu to zapůsobí až za dva tři dny.
Do vyvolávaného porodu jako takového bych nešla, termín porodu je pouze orientační datum, každá ženská dopéká děti jinak dlouho, jedna sotva donosí do 38.tt, jiná klidně opakovaně rodí po termínu, rizika jsou značná a získáš vlastně jen pár dnů bez bolavých zad a jiných problémů, když to vydržíš do termínu, vydržíš i třeba týden po něm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 21:29

@Taz právě, že jeden z hlavních důvodů je ten manžel.. kdybych ho aspoň do toho já nutila, ale je to přesně obráceně.. ví, že já sama s tím mám problémy, aby tam byl a když už na to kývnu, pak se bojím, že spont. porod nestihne.. nechci ho „okrást“ o ty první minuty s mimčem, to by mi bylo opravdu líto a přišla bych si sobecká, chtěla bych mu to dopřát, samozřejmě, že v případě, že bych neměla připravené porodní cesty a mimčo nebylo ještě donošené, bych nad tím ani neuvažovala, ale to vše splňuji..

• Citovat
  • Upravit
14110
4.8.14 21:31
@Anonymní píše:
@Tereza1986 aspoň jeden kladný názor :) můžu se zeptat na průběh?

hlavně, ta indukce může trvat klidně x dní, takže přesný termín ti tejně nikdo neřekne…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 21:33

@Bibi239 já zkusila snad už vše.. od tohoto čaje, po akupresuru i akupunkturu, přes vanu, sex, červené víno atd.. dle utz už jsem i 41.tt a nejspíše se ani nevyhnu opravdu vyvolávanému porodu jako takovému..:( tady mám jen možnost jít přímo ke kapacitě ve svém oboru (MUDr. Štěpán) a vyřešilo by to hodně.. ale váhám.. stále zvažuji pro a proti..

• Citovat
  • Upravit
Nicolink
4.8.14 21:34

Být tebou nechala bych to na přírodě… vyvolávané porody jak už se tu psalo, končí často sekcí a navíc jsou často o dost bolestivější…a to ne jen samotný porod ale taky to vyvolávání není žádný med :nevim: já osobně bych to nikdy nechtěla zažít…

• Citovat
  • Upravit
7631
4.8.14 21:35

Tak já měla vyvolávaný ze zdravotních důvodů v 37 týdnu. Porodní cesty na centimetr otevřené, hlavička naléhala…Vše bez problémů. Nechce se mi věřit, že by lékař vyvolal porod bez zdr. důvodu při nepřipravených porodních cestách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.8.14 21:36

@Nicolink teď jsem právě psala, že mi i hrozí ten „klasický“ vyvolávaný, rozdíl je vlastně jen ten, kdo by mě odrodil.. :roll:

• Citovat
  • Upravit
Taz
630

No, to jestli je mimčo donošené nevíš, termín porodu je orientační. Starší syn byl narozený na 37.tt a bylo to po porodu náročné, vůbec nechtěl pít a v porovnání s drhým synem-donošeným, je to veliký rozdíl…
Ta přítomnost partnera byla i pro mě důležitá. Neříkám, že mi nějak moc pomohl, klidně část porodu prospal, čímž mě fakt napejkal :-D ale pro můj pocit to důležité bylo. Navíc ty krásný 2hod po porodu-jen my 3, to bylo úžasné. Moc jsem to chtěla zažít i podruhé. A jako bonus fotky právě barozených synů… ;-)
Rozumím ti, ale neschvaluji. Ale jsem ráda, že před tímto rozhodnutím nestojím, také bych váhala ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@Kaczenka kdybych neměla připravené cesty a nekončila už 38.tt, ani bych o tom neuvažovala..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí

PureLan 100