Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky
můj první porod skončil pomocí kleští. Ted mě čeká druhý porod. dnes jsem 38+2 a příští týden v úterý mám nastoupit do nemocnice, doktor mi to zdůvodnil tak, že prý kvůli tomu že jsem měla první porod kleštěmi a mám tu pánev trošičku užší
na dotaz jestli budu mít tentokrát císařský řez mi odpověděl, že to nechá na rozhodnutí porodnice a tak by mě jen tak zajímali vaše zkušenosti s druhým porodem po porodu kleštěmi
jinak malá měla 3200g, druhá v bříšku dle dnešního odhadu 3100g
@MarDen Snad nevadí, když také přispěju, přestože můj první porod neskončil kleštěmi, ale po 11 hod porodu vexem. Myslím, že je to podobné.
Podruhé jsem rodila 20 měsíců poté- první jemná kontrakce v 5 ráno, příjem v 7, v 11 byla malá na světě. Naprosto v klidu a v pohodě, přestože se narodila se 4,5kg. Moc mi pomohla sprcha na změkčení por. cest.
Přeju hodně štěstí, ať to dopadne co nejlépe pro vás obě ![]()
@MarDen já první rodila taky kleštěmi a druhý porod mi vyvolávali v 37+3(38+2), kvůli preeklampsii, ale nakonec to zkončilo akutním SC kvůli odloučení placenty ![]()
@Susanna děkuju
já ani nevím jestli bych byla radši za ten císařák nebo spíš rodit normálně ![]()
@kotaska91 to je mi líto
hlavně že jste všichni v pořádku
@MarDen to,že jsi poprvé rodila kleštěmi neznamená, že podruhé budeš rodit stejně, nebo hůř. Tělo si už pamatuje, trubku máš protáhlou, hlavně nejezdi do porodnice hned po prvním píchnutí v podbřišku a nenech si porod nijak urychlovat. Ono to půjde, důležitá je psychika ![]()
Po klestovem porodu jsem rodila normalne… malem jsem nedosla na sal, rychly porod a bolest si skoro nepamatuju. bylo to rychle. cvicila jsem s epi-no.
První porod kleštěmi - malá měla 4250 g, druhá dcera po třech letech a porod bezproblémový - měla taktéž 4250 g ![]()
Doktor si taky myslí že tentokrát by to mělo jít bez problémů, ale pro jistotu že mě pošle do nemocnice už dřív
tak si právě myslím že když se tam nerozhodnou pro císařák tak že mi akorát tak budou porod vyvolávat ![]()
@berry4 zrovna včera mi doktor říkal že kdyby něco tak mám hned jet
ale nejsem právě taková že hned s píchnutím bych jela, radši vyčkám ![]()
@MarDen BERUŠKO JESTLI MOHU VZNÉST RADU-NENECH SI POROD VYVOLÁVAT. V případě, že por. cesty budou nepřipravené, můžeš si prožít pěkné peklíčko, dítě nebude sestupovat, jak má a skončíš pod kudlou. Oni rodit nebudou, povětšinou vše jen packají. A pak hovoří o tom, že dítě rozené násilným vyvoláním zachránili sekcí ![]()
Já měla taky první porod takový nic moc, měla jsem z druhého přirozeně strach, ale nakonec jsem to nechala konovi, přišlo to ráno, celý den jsem si doma užívala po svém- navařit, několikrát odmést sníh, s chlapem na dlouho procházku, to jsme počítali kontrakce a čekala jsem. Večer už mi začalo být tak nějak, tak jsme vyrazili, porodila jsem 50 minut po příjezdu úplně neskutečně lehce. Na 2 zatlačení,3 min. porod ![]()
@berry4 jéé tak to jsi měla opravdu krásný porod
uvidim co mi v úterý v nemocnici řeknou jsem zvědavá, už mám strach
snad to tentokrát půjde taky hladce ![]()
@MarDen hlavně si pamatuj-navrhnout můžou, přikázat ne. Máš právo jejich postupy odmítnout, je to jen na tobě ![]()
Tak tak, mě vyvolávali první porod a skončil těmi kleštěmi, tak jsem řekla, že prostě druhý si vyvolat nenechám, no a kvůli té preeklampsii museli a nakonec to nevydržela placenta a my můžeme být s malým rádi, že jsme oba tady a zdraví, vyvolávaný porod NE a císaře bych už taky nechtěla
Také jsem rodila kleštěmi. Bylo to pro mě obrovské zklamání a ohromný strach. Vzhledem k tomu, že v rodině byl už jeden „klešťák“ s trvalými následky. Naštěstí (ťuk, ťuk, ťuk) je maličkej v naprostém pořádku. Jen jsme sledovaný na neurologii, ale to je prý běžné..?
Také a do jakého věku jste docházeli na neurologii?
@wercina.w dceři je 28 měsíců a docházíme stále, ale už méně často