Druhý porod po porodu kleštěmi

1653
25.2.14 18:10

druhý porod po porodu kleštěmi

Ahoj holky :mavam: můj první porod skončil pomocí kleští. Ted mě čeká druhý porod. dnes jsem 38+2 a příští týden v úterý mám nastoupit do nemocnice, doktor mi to zdůvodnil tak, že prý kvůli tomu že jsem měla první porod kleštěmi a mám tu pánev trošičku užší :nevim: na dotaz jestli budu mít tentokrát císařský řez mi odpověděl, že to nechá na rozhodnutí porodnice a tak by mě jen tak zajímali vaše zkušenosti s druhým porodem po porodu kleštěmi :kytka: jinak malá měla 3200g, druhá v bříšku dle dnešního odhadu 3100g

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22756
25.2.14 18:24

@MarDen Snad nevadí, když také přispěju, přestože můj první porod neskončil kleštěmi, ale po 11 hod porodu vexem. Myslím, že je to podobné.
Podruhé jsem rodila 20 měsíců poté- první jemná kontrakce v 5 ráno, příjem v 7, v 11 byla malá na světě. Naprosto v klidu a v pohodě, přestože se narodila se 4,5kg. Moc mi pomohla sprcha na změkčení por. cest.
Přeju hodně štěstí, ať to dopadne co nejlépe pro vás obě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11736
25.2.14 18:24

@MarDen já první rodila taky kleštěmi a druhý porod mi vyvolávali v 37+3(38+2), kvůli preeklampsii, ale nakonec to zkončilo akutním SC kvůli odloučení placenty :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
25.2.14 18:36

@Susanna děkuju :kytka: já ani nevím jestli bych byla radši za ten císařák nebo spíš rodit normálně :think:
@kotaska91 to je mi líto :hug: hlavně že jste všichni v pořádku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
25.2.14 19:21

@MarDen to,že jsi poprvé rodila kleštěmi neznamená, že podruhé budeš rodit stejně, nebo hůř. Tělo si už pamatuje, trubku máš protáhlou, hlavně nejezdi do porodnice hned po prvním píchnutí v podbřišku a nenech si porod nijak urychlovat. Ono to půjde, důležitá je psychika :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
25.2.14 19:24

Po klestovem porodu jsem rodila normalne… malem jsem nedosla na sal, rychly porod a bolest si skoro nepamatuju. bylo to rychle. cvicila jsem s epi-no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4618
25.2.14 19:27

První porod kleštěmi - malá měla 4250 g, druhá dcera po třech letech a porod bezproblémový - měla taktéž 4250 g :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
26.2.14 09:30

Doktor si taky myslí že tentokrát by to mělo jít bez problémů, ale pro jistotu že mě pošle do nemocnice už dřív :roll: tak si právě myslím že když se tam nerozhodnou pro císařák tak že mi akorát tak budou porod vyvolávat :roll:
@berry4 zrovna včera mi doktor říkal že kdyby něco tak mám hned jet :lol: ale nejsem právě taková že hned s píchnutím bych jela, radši vyčkám :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.2.14 17:10

@MarDen BERUŠKO JESTLI MOHU VZNÉST RADU-NENECH SI POROD VYVOLÁVAT. V případě, že por. cesty budou nepřipravené, můžeš si prožít pěkné peklíčko, dítě nebude sestupovat, jak má a skončíš pod kudlou. Oni rodit nebudou, povětšinou vše jen packají. A pak hovoří o tom, že dítě rozené násilným vyvoláním zachránili sekcí :roll:
Já měla taky první porod takový nic moc, měla jsem z druhého přirozeně strach, ale nakonec jsem to nechala konovi, přišlo to ráno, celý den jsem si doma užívala po svém- navařit, několikrát odmést sníh, s chlapem na dlouho procházku, to jsme počítali kontrakce a čekala jsem. Večer už mi začalo být tak nějak, tak jsme vyrazili, porodila jsem 50 minut po příjezdu úplně neskutečně lehce. Na 2 zatlačení,3 min. porod :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
26.2.14 18:51

@berry4 jéé tak to jsi měla opravdu krásný porod :palec: uvidim co mi v úterý v nemocnici řeknou jsem zvědavá, už mám strach :? snad to tentokrát půjde taky hladce :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.2.14 19:48

@MarDen hlavně si pamatuj-navrhnout můžou, přikázat ne. Máš právo jejich postupy odmítnout, je to jen na tobě :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11736
26.2.14 19:52

Tak tak, mě vyvolávali první porod a skončil těmi kleštěmi, tak jsem řekla, že prostě druhý si vyvolat nenechám, no a kvůli té preeklampsii museli a nakonec to nevydržela placenta a my můžeme být s malým rádi, že jsme oba tady a zdraví, vyvolávaný porod NE a císaře bych už taky nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1653
27.2.14 19:49

Děkuju moc za rady :kytka: pak se ozvu jak jsme dopadli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
70
17.3.14 23:25

Také jsem rodila kleštěmi. Bylo to pro mě obrovské zklamání a ohromný strach. Vzhledem k tomu, že v rodině byl už jeden „klešťák“ s trvalými následky. Naštěstí (ťuk, ťuk, ťuk) je maličkej v naprostém pořádku. Jen jsme sledovaný na neurologii, ale to je prý běžné..?
Také a do jakého věku jste docházeli na neurologii?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11736
18.3.14 07:53

@wercina.w dceři je 28 měsíců a docházíme stále, ale už méně často

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie