Tvrdá prsa, ale mléka málo?

967
6.12.15 06:51

Tvrdá prsa, ale mléka málo??

Prosím o radu, už asi týden bojuju s nedostatkem mléka. Malý se dost nenají, tak chce být u prsa po půl hodině až hodině, jinak jen řev. Navíc jak se vzpouzí dost to bolí, což já teda už nedávám…včera jsme ho přikrmili sunarem, spal 4 hodiny v kuse a já s ním, konečně. Jenže se mi nalili prsa nebo teda jen jedno, mléko mi odkapávalo samo, prso mě dost bolelo, tak jsem malého přiložila a za 10 min. se začal vztekat, odtahovat se, já prso úplně měkké, musela jsem mu dát druhé a tam to samé. Je možné, že se prsa sice nalejí, ale mléka je málo? Sunar jsem chtěla jen sem tam na příkrm, ale jelikož je malý pořád hladový, nevím, jestli mu ho dávat pokaždé nebo jak to vyřešit :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3224
6.12.15 07:26

Ahoj, prijde mi, ze mleka mas dost, ale neni moc vyzivne…zacala bych prsa stridat at maji cas se doplnit a asi tedy pokazde trosku maleho dokrmit :think: -pokud rve, tak hlad ma…kolik mu je?
jinak ja krmila max.6minut z kazdeho prsa…pozdeji uz jen jedno a za 3 hodky druhe-oni to vypijou hrozne rychle, tak se nediv ze je rychle prazdne- to tak je

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
6.12.15 07:39

Kolik je diteti? To muze byt i spurt. Navic prsa se casem tolik nenalevaji jak na zacatku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2852
6.12.15 08:09

Mléka málo nemusí být, prsa nemusí být extra nalité, aby se dítě napilo jak potřebuje. Pokud dítě přibírá, určitě mu mléko nechybí. Přikrmováním se tvorba mléka nevyřeší, spíš se dítko naučí být lenivější a začne dávat přednost UM. Ono hodně záleží na stravě maminky- podle toho je pak dítko spokojené. Já hodně poznala, když jsme si dala lehké jídlo, nebo když jsme měla třeba rýžovou kaši. Můžete zkusit probrat s dětskou lékařkou, či laktační poradkyní, třeba máte dítko špatně přiložené apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
6.12.15 08:34

Náš malej jedl po půl hodině, max po třičtvrtě hodině od narození v podstatě do zavedení tuhý stravy :nevim: na prsu byl zhruba 10-20 minut, pak vydržel tu půl hoďku a zas řev, kterej utišilo jen mlíko :nevim: podle doktorky to bylo normální, prostě jen míň jedl, tak musel častěji ;-) jinak přibíral krásně a spravilo se to časem samo, ale byly to nervy, já z toho na prášky, ale vydržela sem a sem za to ráda :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
6.12.15 08:37

Má 6 týdnů, u laktační jsem byla. Radila kojit max. 15 min., pak odstříkata dokrmit z flašky. Jenže ya hodinu odstříkávání se, i podařilo vytáhnout 40 ml mléka, a to z obou prsou. Problémy s kojením mám už od zyčátku, jsem z toho dost na nervi a asi to přenáším i na maléhi :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
6.12.15 08:50

V 6 týdnech bývá růstový spurt-trvá to zhruba týden a dítě chce častěji pít a může se u pití i vztekat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
6.12.15 09:31

@Ale85
me odstrikavani take moc neslo, ikdyz jsem mela prsa nalita a mlika hodne…
ale taky bych nekojila dele-on uz pak jen zuzla a ma to jako dudlik…
jen nevim co by jsi mela odstikat, kdyz se zrovna dokoji- to jsou prsa vycucla :think:
a pijes hodne? karo a tak…ja byla uplne vysusena, jsem musela pit i u kojeni
a i kdyz jsem mela mlika dost, tak nam to taky trvalo se sladit :hug: jsou to celkem nervy na zacatku no-ale lepsi se to, neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33132
6.12.15 09:42

@Ale85 Bude mít asi spurt. Koj, jak potřebuje, měl by tě po pár dnech rozkojit. Jinak nečekej, že kojené dítě vydrží 3 hodiny bez jídla. Časté kojení je normální.
Mlíka máš evidentně dost. Takže koj pokaždé z obou prsou a kdykoliv si dítě řekne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1364
6.12.15 10:10

@Ale85 mám to podobné, prcek 6 týdnů a vztek u prsa, vždy se horlivě přisaje a za chvíli se pustí a spustí řev, takhle dokola celý večer bojujeme cca od 19 do 22 hod, kdy usne. Prsa mám večer také úplně měkká, ale když je zmáčknu, mléko vytéká. Občas dám dokrm, třeba jen 30ml, aby se dojedl. Ale to neber jako radu, LP by to odsoudila. Ale já prostě nemám náturu na to nechat několik hodin brečet dítě hlady. Přes den a v noci pouze kojíme - někdy co hodinu, když spí, vydrží bez hídla 2 - 3 hod. přes den. Zkus homeopatika, mně to zabralo a mléka je víc, hodně pij, min. 3 litry čehokoli, hlavně ať to teče. Piju ještě kojící čaj litr denně, dobrý je od Lerosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
6.12.15 12:51
Tak to byla asi lakt. poradkyne z porodoice, vid. Neznam totiz zadnou, ktera by tak malemu miminu dala lahev a radila kojeni casove limitovat. Najdi si sbhnpnou LP, treba na mamila. sk[.Kdyz uz budes dokrmovat, tak alternativnimi metodami-kadinka, po prstu… Jinak malo vyzivne mleko je blud a kojit podle hodin je take nesmysl. koj na pozadani, strhdej prsa-doporucuji spolecne spani. Flasku zandej do supliku-ver mi, ze ji nepotrebujes. citace] @Ale85 píše:
Má 6 týdnů, u laktační jsem byla. Radila kojit max. 15 min., pak odstříkata dokrmit z flašky. Jenže ya hodinu odstříkávání se, i podařilo vytáhnout 40 ml mléka, a to z obou prsou. Problémy s kojením mám už od zyčátku, jsem z toho dost na nervi a asi to přenáším i na maléhi :-(
  • Citovat
  • Upravit
967
8.12.15 14:55

Spurt to není, piju hodně a i když mám nalitá a bolavá prsa, odstříkám prd. Takže když to nevytáhne odsávačka, nevytáhne to asi ani malý, proto se dle mého tak vzteká, že mu to neteče a má prostě hlad…nedávám to už hlavně psychicky, takže to vidím tak, že pomalu ale jistě stejně přejdem na sunar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3224
8.12.15 15:24

To je blbost-odasavackou mi to taky moc neslo, ale mimi si poradi-to se neboj-jemu to tece dobre :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33132
8.12.15 15:47
@Ale85 píše:
Spurt to není, piju hodně a i když mám nalitá a bolavá prsa, odstříkám prd. Takže když to nevytáhne odsávačka, nevytáhne to asi ani malý, proto se dle mého tak vzteká, že mu to neteče a má prostě hlad…nedávám to už hlavně psychicky, takže to vidím tak, že pomalu ale jistě stejně přejdem na sunar.

Blbost. Dítě vytáhne víc, než odsávačka. Jen musí umět dobře sát a chtít sát. Typuju, že tvoje dítě je líné a nechce se mu makat. Navíc už okusilo kouzlo flašky, ze které to teče v podstatě samo. Technika sání z prsu a sání z lahve je totiž diametrálně odlišná.
Laktační poradkyně, které poradila dokrmovat novorozence flaškou, asi nebude moc kvalitní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
967
8.12.15 16:00
@Svistice píše:
Blbost. Dítě vytáhne víc, než odsávačka. Jen musí umět dobře sát a chtít sát. Typuju, že tvoje dítě je líné a nechce se mu makat. Navíc už okusilo kouzlo flašky, ze které to teče v podstatě samo. Technika sání z prsu a sání z lahve je totiž diametrálně odlišná.
Laktační poradkyně, které poradila dokrmovat novorozence flaškou, asi nebude moc kvalitní.

Flašku jsem použila poprvé ve čtvrtek nebo pátek, nechtěl sát už předtím, zkoušela jsem střídat polohy, prsa, piju různé čaje, prsa nahřívám a už ani nevím co všechno…navíc já sama už vnímám kojení jako horor. Sice se ještě budu snažit přes den kojit a příkrm co nejmíň, ale jsem smířená a možná se mi i ulevilo, když vím, že můžem být na sunaru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová