Tvrda stolica

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
31
1.6.25 20:17

Tvrda stolica

Ahoj
Prosím vás o radu. Mam 1.5r synčeka. Posledné 2 týždne má stolivu len samé bobky. Raz za týžden normálnu. Pije dosť cez deň aj 800ml vody plus skúšam jablkovo hroznovú šťavu od Hipp. A tiež som skúsila slivky. No márne. A dnes ma skoro porazilo, ako som videla trochu krvi pri stolici. Zajtra samozrejme hneď volám doktorke. Máte nejaké rady, tip čo funguje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24540
1.6.25 20:24

Lactulosa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.6.25 20:54

Pokračuj v dostatočnom príjme tekutín: 800ml vody je super pre 1,5 ročné dieťa. Skúšaj mu ponúkať vodu pravidelne.
* Jablkovo-hroznová šťava vs. čisté ovocie/zelenina: Šťavy, aj keď sú „Hipp“, môžu byť niekedy dosť sladké a nemusia mať toľko vlákniny ako samotné ovocie. * Zameraj sa na vlákninu: * Slivky: Namiesto šťavy z HIPP (ak je z koncentrátu), skús čerstvé alebo sušené slivky (ak ich už vie jesť, namočené a rozmixované). Slivky sú výborné, ale treba ich jesť pravidelne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11771
1.6.25 22:27

No doktorka podle mě teda netřeba..při tuhé stolici mohla při tlačení prasknout žilka..to není nic závažného. Jinak doporučuji vyřadit nebo omezit některé potraviny které vyloženě staví:bílá rýže, banány, mrkev. Pozor na jablka - takové nastrouhané jablko taky staví…
Dodej více vlákniny a zeleninu obsahující hodně vody: cuketa, okurky, jemné ovesné vločky do jogurtu (super je aktivita třeba)
A probiotika.
A doporučila bych taky tu lactulosu, aby prostě byla stolice měkčí..dcera měla velký problém, zadržovala stolici, ta pak byla hodně tuhá a nesla ji vytlačit, bolelo to a o to víc dcera pak nechtěla tlačit a zadržovala…dbala jsem tedy na to aby stolice byla aspoň 1× za 2 dny..jakmile 2 dny nelákala tak jsem dá
Dala lactulosu…pokud ani ta nezabrala tak jsem použila mikroklystyr Laxik to byla jistota…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí