Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
To magnesko rozhodne… Klidne i osm denne!
Ja takhle tvrdla v sedmem mesici (delala jsem sestnactky jako cisnice, nervy v kyblu) a pomohlo to…
Zakladatelko, já bych zase v tomto týdnu již mg nebrala sama od sebe, ale jen na doporučení lékaře. Normálně se ordinuje cca do konce 36TT, ale pak už ne vzhledem k porodu, aby vše normálně šlo a děloha se začala trénovat - poslíky.
Takže pokud je ti to nepříjemné zavolala bych na porodnici a domluvila se, potažmo tam jela na kontrolu.
Sama od sebe určitě ne.
Já měla magnezko od 36 tt „zakázaný“, dr. řekla, že ho už brát nemám, a to mě břicho tvrdlo několikrát za den a mělo to grády…
Takže myslíte, ze je to Ok? jsem i trochu nachcipana (rýma, kašel ) tak je to třeba k tomu
Ano, je možný zvětšení kontrakcí vzhledem k namoženému břichu z kašle, ale pokud to pociťuješ jako opravdu nepříjemný jela bych do porodnice se poradit. Přeci jen už jsi v termínu…
Sama bych si nic neordinovala, abys pak při přicházejícím porodu neměla potže s kontrakcemi dělohy aj.
Pokud je ti to vážně nepříjemný a máš třeba pocit, že je něco špatně, zavolej si pro jistotu do porodnice. Tam ti poradí ![]()
Já měla občas břicho taky dlouhodobě tvrdý, k tomu se přidala bolest v boku, jak píšeš, nemohla jsem se ani narovnat, vana ani sprcha nijak extra nepomohli, pomohl klid, ležení, po nějaké době to přešlo. A k porodu to u mě nevedlo.
A když o tom uvažuju, tak to bylo vždycky po nějaké námaze, kdy se napínali břišáky, takže to klidně může být i od toho kašle.
Mě doktor řekl ať si dávám deci červenýho vína, když mám tvrdý bříško ![]()
Příspěvek upraven 03.02.13 v 22:16
Díky moc, kdyby to teda v nějaký rozumný dobe nepreslo, tak radši pojedeme na kontrolu.
Píšu anonymně, protože si připadám jako trubka už
a bojím se, aby to neznamenalo nějaký průser. Nebo je to teď už normální? Myslela jsem, že by mělo třeba tvrdnout ve vlnách, ale tohle?
Jsem 38tt, na prst prostupná už týden, CS6. Nemám teď žádné poslíčky (ale měla jsem docela hrozné celý minulý týden, ani jsem moc nespala), ale mám už minimálně 3 hodiny strašně tvrdé břicho. V kuse. Mimčo se normálně hýbe, občas někam strčí nožku a reaguje hned. Je to nějaký problém? Nevím jestli si nemám vzít třeba magnesium, je to strašně nepříjemný, nemůžu se pomalu ani narovnat