Tvrdnutí břicha - jsou to kontrakce?

604
25.4.12 19:15

tvrdnutí břicha jsou to kontrakce?

Chtěla jsem se zeptat na zkušenosti tvrdne mi břicho asi 2 hodiny co 10 minut. Mužou to být kontrakce? nebo poslíčci?
jak se pozna tvrdnuti břicha od kontrakci?
Jsem prvorodička děkuji moc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
25.4.12 19:23

zalez do teplý vany, ta poslíky rozežene, kontrakce zůstanou stejné nebo po výlezu ještě zesílí.
Pokud jsi míň jak 35tt, tak bych jela asi rovnou.
Pokud to neustoupí ani po vaně, ale nebolí to, tak jdi spát, já měla v předvečer porodu nějaké tvrdnutí, šla jsem spát, hezky jsem si pár hodin zchrupla, ve 4 ráno se vzbudila, prdla voda, za 2,5h byl malej na světě. Já pak dva dny nespala, jak jsem byla hormonálně zvejřená a byla jsem ráda, že jsem si před porodem aspoň pár hodin dáchla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
25.4.12 19:26
@Gladys píše:
zalez do teplý vany, ta poslíky rozežene, kontrakce zůstanou stejné nebo po výlezu ještě zesílí.
Pokud jsi míň jak 35tt, tak bych jela asi rovnou.
Pokud to neustoupí ani po vaně, ale nebolí to, tak jdi spát, já měla v předvečer porodu nějaké tvrdnutí, šla jsem spát, hezky jsem si pár hodin zchrupla, ve 4 ráno se vzbudila, prdla voda, za 2,5h byl malej na světě. Já pak dva dny nespala, jak jsem byla hormonálně zvejřená a byla jsem ráda, že jsem si před porodem aspoň pár hodin dáchla ;)

jsem 39tt a to tvrdnutí je takove, že když ztvrdne břicho jako by mi ztvrdla i vagina.. omlouvam se, ale nevim jakt o popsat.. ohřivam si vodu na sprchu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
25.4.12 19:31

Úplně živě si vybavuji, jak jsem jako prvorodička hysterčila při mírném tvrdnutí břicha, jestli už to náhodou nejsou porodní kontrakce, bála jsem se, že to nepoznám. Všichni mi říkali, že porodní bolesti poznám a taky že poznala :D
Zkus tu vanu, to je moc dobrý nápad.
Posuzuji to jen dle mých zkušeností a myslím, že by to mělo být jen tvrdnutí. Ale každá jsme jiná, těžko říct..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
604
25.4.12 20:02
@Cappy píše: Úplně živě si vybavuji, jak jsem jako prvorodička hysterčila při mírném tvrdnutí břicha, jestli už to náhodou nejsou porodní kontrakce, bála jsem se, že to nepoznám. Všichni mi říkali, že porodní bolesti poznám a taky že poznala :D
Zkus tu vanu, to je moc dobrý nápad.
Posuzuji to jen dle mých zkušeností a myslím, že by to mělo být jen tvrdnutí. Ale každá jsme jiná, těžko říct..

takže ty kontrakce před porodem jsi vnímala jinak než tvrdnutí? mě do toho trošku boli podbříšek a v zádech, ale nic hrozného.. spiš mě zarazily ty intervaly..
Sprchu jsem zkoušela.. a od te doby mi ztvrdlo břiško parkrat.. ale už to neni tak pravidelne.. spiš ted jako by mi tvrdnul spodek..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
111verunka111
25.4.12 20:32

Ahoj od 38 týdne mám pravidelné tvrdnutí bříška co 10 minut a ani vana je neodežene, ale ani nezesílí. To se děloha připravuje, to je vše :palec: . Zkus si lehnout, to mi většinou pomůže.

• Citovat
  • Upravit
25180
25.4.12 20:55

Kontrakce to je, ale je otázka, jeslti povedou k porodu. Mě tvrdlo břicho co 10minut s přestávkami týden před porodem - i s bolestma … ale nějak jsem věděla, že to ono asi nebude. Neboj, ty pravé kontrakce by si poznala. Takže sprchu a uvidíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2051
25.4.12 21:10

Co já si pamatuji, tak mi začal porod také tvrdnutím bříška a do toho mne bolely záda, bříško vůbec, proto jsem si myslela, že to jsou poslíčky, pak jsem si to stopovala na hodinkách a bylo to pravidelné, přesně po pěti minutách, jednou to bylo ztvrdnutí bříška a na podruhé bolest v zádech a takhle to šlo na střídačku pravidelně hodinu. Zkus vanu a uvidíš, no a pokud si nejsi jistá, není nic jednoduššího zajet si do nemocnice a uvidíš, je to lepší, než se nervovat. Hodně štěstí a hlavně zdravíčko :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
17.4.21 06:23

Ahoj, dnes jsem 39+4. Jsem těhotná potřetí, přesto si nejsem jistá. :lol: Při druhém porodu jsem jela do porodnice také s tím, že si nejsem jistá, protože jsem měla nepravidelné kontrakce po 2-5 minutách. A do hodiny porodila. :)

Od půlnoci mě probouzí tvrdnutí břicha s lehkou bolestí v podbřišku a nad zadkem. Nad zadkem to v leže bolí víc. :nevim: Křížové bolestí jsem ani u jednoho porodu neměla, nemůže to být ono? Je to celkem pravidelné, ale nemůžu stopovat čas, protože pobolívání a tvrdnutí pomalu přichází i odchází. Je to zatím jen asi 4× do hodiny, takže času dost. :lol:

Už si nepamatuji, jestli při kontrakcích tvrdne břicho? Poslíčky mám asi dva měsíce, ale nikdy netrvaly tolik hodin a celkem pravidelně… Co myslíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
17.4.21 06:52
@lll2220 píše:
Ahoj, dnes jsem 39+4. Jsem těhotná potřetí, přesto si nejsem jistá. :lol: Při druhém porodu jsem jela do porodnice také s tím, že si nejsem jistá, protože jsem měla nepravidelné kontrakce po 2-5 minutách. A do hodiny porodila. :)

Od půlnoci mě probouzí tvrdnutí břicha s lehkou bolestí v podbřišku a nad zadkem. Nad zadkem to v leže bolí víc. :nevim: Křížové bolestí jsem ani u jednoho porodu neměla, nemůže to být ono? Je to celkem pravidelné, ale nemůžu stopovat čas, protože pobolívání a tvrdnutí pomalu přichází i odchází. Je to zatím jen asi 4× do hodiny, takže času dost. :lol:

Už si nepamatuji, jestli při kontrakcích tvrdne břicho? Poslíčky mám asi dva měsíce, ale nikdy netrvaly tolik hodin a celkem pravidelně… Co myslíte?

Pri kontrakcich tvrdne bricho. Ty bolesti nad zadkem by mohly byt krizove.

Ja ted u 4. tehotenstvi mela bolestive poslicky cca 6 tydnu. Vzdycky nekolikrat denne 4 hodiny v kuse, pravidelne po 2 minutach. Horka sprcha je nerozehnala, ale ani nezhorsila. Vzdycky jsem mela pocit, ze to jeste neni ono. A spolehlivym ukazatelem pro me bylo, ze jsem je dokazala zaspat.

Naopak spolehlivym ukazatelem porodu pro me bylo to, ze me kontrakce probudily v 5 rano. Opet pravidelne po 2 minutach. Ani jsem si nedala sprchu a po 10 minutach jsem volala zachranku. Za 4 hodiny byla mala na svete.

Takze pokud vas to budi, tak bych radsi jela. Preji hladky porod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
17.4.21 07:01

Ted teda ctu, ze kontrakce zatim mate tak 4× do hodiny. Tak to bych jeste pockala. (Ja je mela vzdycky hned po 2 minutach, s vyjimkou druheho porodu, kdy byly zpocatku po 7 minutach, ale rychle se zkratily na ty 2 minuty.) Ale myslim, ze uz se porod hodne blizi - podle toho buzeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
17.4.21 08:17

@Janča6 @Janča6 Byl to planý poplach. Po napsání příspěvku jsem šla dělat snídaně, poklidit a najednou nic. :D Občas mě trochu zabolí podbříšek, ale mnohem méně než v noci. Vypadalo to tak slibně. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3055
17.4.21 10:00
@lll2220 píše:
@Janča6 @Janča6 Byl to planý poplach. Po napsání příspěvku jsem šla dělat snídaně, poklidit a najednou nic. :D Občas mě trochu zabolí podbříšek, ale mnohem méně než v noci. Vypadalo to tak slibně. :roll:

Třeba se to ještě rozjede ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
17.4.21 10:01
@lll2220 píše:
@Janča6 @Janča6 Byl to planý poplach. Po napsání příspěvku jsem šla dělat snídaně, poklidit a najednou nic. :D Občas mě trochu zabolí podbříšek, ale mnohem méně než v noci. Vypadalo to tak slibně. :roll:

Jooo, to jsem si rikala mnoho tydnu pred porodem :D (Ted je male 7 tydnu.) Ale ty prave kontrakce jsem fakt poznala :) V poradne se vzdycky divili: “Vy mate 4 hodiny kontrakce po 2 minutach a nejedete k nam?” Ja na to: “To bych tady byla tak 20× za tyden.” No a kdyz to opravdu zacalo, tak jsem po 10 minutach volala sanitku. Proste jsem vedela, ze to je ono. A pritom ti poslici byvali fakt vyzivni. Drzim palce, at uz to prijde. Ten konec je narocny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
18.4.21 18:27

@Janča6 Děkuji. :)

Ještě jsem neporodila a dnes i skoro bez poslíčků. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...