Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, je vubec mozne, aby mi tak brzy tvrdlo bricho? Jsem v devatem tydnu. Je pravda, ze uz jsem uz trochu opotrebovana (37 let/ 3. tehotenstvi) a v predchazejicich tehotenstvi jsem na tvrduti bricha dost trpela, ale takhle brzy? Diky za kazdou zkusenost.
@ngauruhoe
Já cítila poprvé náznaky tvrdnutí kolem 13tt… Těžko říct, jestli je to možné už takto brzy, ale těhotná už jsi byla, víš o co jde, řekla bych, že to člověk pozná. ![]()
@ngauruhoe píše:
Ahoj holky, je vubec mozne, aby mi tak brzy tvrdlo bricho? Jsem v devatem tydnu. Je pravda, ze uz jsem uz trochu opotrebovana (37 let/ 3. tehotenstvi) a v predchazejicich tehotenstvi jsem na tvrduti bricha dost trpela, ale takhle brzy? Diky za kazdou zkusenost.
Ahoj, já jsem to měla naopak v prvním těhotenství snad taky od 9. týdne, ve 2. - 4. těhotenství už moc ne. Ono určitě záleží na tom, jestli tvrdnutí má vliv na otevírání a zkracování čípku, pokud ne, tak bych to neřešila, mně právě takto u prvního tvrdlo břicho třeba 30× denně, bolestivě a nakonec jsem měla před porodem čípek skoro 5 cm dlouhý a CS 2
.
@anairda
No byt to treba v 18. tt, tak nepochybuji. Trochu jsem doufala, ze na ty hromady magnezka dojde, az prestanou nevolnosti. Chjo. ![]()
@ngauruhoe
Já si pamatuji, že jsem si ze začátku myslela, že už jsou to pohyby, byla to vždycky taková ztvrdlá boule na břichu, ale někdy mi to šlo jakoby až do konečníku… Jestli ti magnézko na tohle pomáhá, tak to je jedině dobře, mě to nikdy nezabíralo.
Hrozný, ty dělohy, co blázní? ![]()
Prave, ze nepomaha. Akorat zpusobuje prujem. ![]()
Doufam, ze me zase necekaji kapacky. Si ti milacci vymysli vzdy uz tak brzy!
@ngauruhoe
Tak ti držím palce, ať je to v pořádku a nemá to hlavně vliv na čípek. Asi bych si preventivně nasadila klidnější režim, pokud máš tu možnost.
Já mám taky 37 a jsem těhotná poprvé. V prvním trimestru jsem měla velké křeče v břiše, zůstala jsem doma s hrozícím potratem. Ale je fakt, že jsem otěhotněla 7 dní po zákroku v děloze v narkóze, kdy mi doktoři řekli, že nemám šanci otěhotnět
Ležela jsem skoro celý den. Pak to od druhého trimestru začalo odeznívat. Skoro bych Ti poradila, ať ti doktor předepíše Ultrogestan na udržení.
Zdravim drahe zeny.. no jsem asi ve 4tt a zu 3 dny me neuveritelne tvrdne bricho, ale jakoby nahore uprostred, kde se rozestupuji Zebra. zacina to dopoledne kolem 11 a trva to az do vecera. // jsem zjistila az ted 18.7,ale nemyslim si, ze by to byla psychika
k dr jdu az za 2 tydnu. co to muze byt?
Nemáš skřípnutej nějakej nerv? S těhotenstvím to asi souviset nebude, když to lokalizuješ pod hrudní kostí.
Jinak 4tt těhotenství, to musíš mít sotva zaschlý pozitivní těhu test? Ta potichu gratuluji ![]()
@pe-terka diky..jj druha carka je jeste takova opatrna
… fakt nevim co by to mohlo byt. mam fyzicky narocnou praci, zvedam tezke prepravky, tak je mozne, ze jsem neco natahla.
@svycarka píše:
@pe-terka diky..jj druha carka je jeste takova opatrna… fakt nevim co by to mohlo byt. mam fyzicky narocnou praci, zvedam tezke prepravky, tak je mozne, ze jsem neco natahla.
tak to by mohlo být…Ono to uskřinutí nervu může být z přetažení, spotíš se, pak foukne vítr nebo prochladneš…Zajdi k doktorovi, ale nahlas, že jsi těhotná. Máš možnost neschopenky nebo méně náročné práce? At nepotratíš…
Tvrdnutí břicha je výraz pro dráždivou dělohu, tzn. děloha se stáhne, pokud nemáte dělohu pod žebry, tak to nemá s dítětem nic společného.
@krakatice
tak to je mi jasne..nechtelo se mi zakladat novou diskusi, tak jsem to vrzla Sem… @pe-terka no k dr se chystam za dva tydny, driv to asi nema cenu, ale nahlasim to mistrovi v praci.