Nízká váha ve 29. tt. Mám mít bobky?

26.5.15 18:15

Mam mit "bobky" ???

Zdravim vsecky :) Tak dneska jsem byla na pravidelne mesicni prohlidce u gynekologa.Jsem presne 29tt a doktor me dost vystrasil, takze jsem docela rozsekana a potrebuju radu a vypsat se, snad s tim nebudu obtezovat… :oops: Jak uz sem psala jsem 29 tt a za celou dobu tehotenstvi jsem prozatim pribrala jenom 3 kg a navic mam silenej tlak 160 na 83…tak doktor malou kontroloval utz a vazi 1350gramu, ale je pry moc malinka.. :,( dal mi posledni mesic na pribrani a pokud se to nezlepci tak az do konce tehotenstvi spital, mam z toho silenej strach, mam totiz doma 7mi letyho kluka a nemam nikoho kdo by ho tak dlouho hlidal :( jsem total v prd…samozrejme jsem do sebe za cely den nedostala ani sousto…holky myslite ze malicka povyroste? pritom jinak normalne jim jak prasatko zplacam kolikrat „paty pres devaty“…tak proc nepribiram?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3624
26.5.15 18:20

@Janny Jandofkaa To, že jsi přibrala jen 3 kg bych neřešila, na tom není nic špatného, někdo hold nepřibere skoro nic za celé těhotenství. Jinak myslím, že 1300g není na 29tt málo, hold bude mimi asi drobnější, spíš bych řešila ten vysoký tlak, na ten ti doktor nic neříkal??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
26.5.15 18:21

Tlak me přijde OK, bere se spodní a váha mimi me taky přijde v pohodě. Horní tlak mmůže byt z nervozity

Příspěvek upraven 26.05.15 v 18:22

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.5.15 18:21

1350 g je mu v 29. týdnu málo? 8o Magor ne? :think: Spíš bych se zabývala tím tlakem. Já ho měla v podobných hodnotách a musela jsem si doma každý den alespoň třikrát měřit tlak a zaznamenávat a kdyby začal stoupat a držel se, tak k doktorovi a pa mi dyžtak hrozil nemocnicí.
Já na tvým místě bych měla bobky spíš z toho doktora :think:

• Citovat
  • Upravit
3624
26.5.15 18:22

Tak podle toho, co píšou na netu, je váha úplně v normálu a navíc je to jen odhad ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.5.15 18:22

@Korčulka86 Nebere se jen spodní. Jen platí, že když je vysoký ten spodní, tak je to horší, než kdyby byl vysoký ten horní.

• Citovat
  • Upravit
Tunrida
26.5.15 18:23
@Katuskka píše:
Tak podle toho, co píšou na netu, je váha úplně v normálu a navíc je to jen odhad ;)

Jo, ještě k tomu :lol: Může mít klidně necelý 2 kila :lol:

• Citovat
  • Upravit
3624
26.5.15 18:25

@RadkaCh Přesně tak, zdá se mi, že doktor řeší úplně nepodstatné věci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.15 18:32

Holky ja nevim, on tam dnes nemel sestru takze si vsechno delal sam a rekl mi to co jsem psala jako prvni…meril ji tim utz dost dlouho, a furt do toho cumel a mlcel :evil: a s tim tlakem mi rekl to o tom spitale a pak mi ho ani nezapsal do karty, rekl ze to nechame na pristi mesic az tam bude sestra…jen mi nabral krev a rekl jeste ze pokud to bude i priste blby ze me prvne udela nejaky „spesl“testy ale abych byla kdyztak pripravena na nemocnici… :x ani mi nerekl proc mi dnes tu krev bral!?to se bere ve 29tt bezne??? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
26.5.15 18:32

Není doktor trošku magor? Odhad při tento týden je naprosto v pořádku a ze jsi oribrala jen 3 kg? No a co, švagrová probrala 20 kg a dítě 2,5 kg, já 10 kg a dítě taky 2,5 kg, takže kolik priberes na dítě nemá vliv, to mi her. Me by spis delal bobky ten tlak :think:, metis si občas doma?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8112
26.5.15 18:33

@Janny Jandofkaa : ve 30 TT se bere krev normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.5.15 18:36

@myskalucka otazka jak
od blbca, ale proc se bere? No zatim si nemerim nikdy jsem s tim problem nemela, ale asi se domluvim s praktickou jestli k ni muzu obcas zajit se zmerit…a jak casto bych mela chodit? jsem na toto hloupa, pac jsem nikdy takove problemy nemela u prvniho bylo vse „cajk“ a jelikoz mi dr nic poradne nerekl a ani nevysvetlil tak hledam odpovedi zde a na netu…

Příspěvek upraven 26.05.15 v 18:43

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.5.15 18:41
@Janny Jandofkaa píše:
@myskalucka otazka jak od blbca, ale proc se bere?

To už ti já nepovím, ale těmi spešl testy myslí jaterní testy. Vysoký tlak mívá totiž největší vliv na játra. Jaký tlak jsi měla v průběhu od začátku těhotenství? Jestli ti stoupl o dost, tak, bez ohledu na doktora, bych pořídila tlakoměr a každý den měřila, jak jsem psala.

• Citovat
  • Upravit
66815
26.5.15 18:42

@Janny Jandofkaa a co další hodnoty- délka kostí, velikost hlavičky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27692
26.5.15 18:43

Tak pokud ti vyhrožuje nemocnicí kvůli tlaku tak to chápu a bud ráda že budeš pod kontrolou, já měla nastoupit do nemocnice kvůli tlaku a rodila jsem akutním císařem víkend před nástupem, protože se mi tlak zbláznil a už nešel srazit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí