Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Tvrdnuti břicha se říká když ti tvrdne děloha, kontrakce, poslíčci. Pokud máš tvrdé břicho stále, nejspíš je to normální. Já měla vždycky pocit že mi div neprdne břicho, hodně to pnulo, bolelo. Čím větší miminko, tím se to horsilo. Opravdu pomůže jen porod.
ale jestli máš pochybnosti, určitě to res na gynde.
@xxprincesscz píše:
Tvrdnuti břicha se říká když ti tvrdne děloha, kontrakce, poslíčci. Pokud máš tvrdé břicho stále, nejspíš je to normální. Já měla vždycky pocit že mi div neprdne břicho, hodně to pnulo, bolelo. Čím větší miminko, tím se to horsilo. Opravdu pomůže jen porod.ale jestli máš pochybnosti, určitě to res na gynde.
Na gyndě jsem právě byla v pondělí, dostala Magnosolv a ten pomohl akorát ke střevním potížím
na další kontrolu jdu zase v pondělí, ale právě nevím, jestli to může být hodně nebezpečné počkat do pondělí i když jsem prý čípek měla v pořádku.
Zdravím,
vím, že na toto téma už tu bylo spoustu otázek, ale má otázka zní, jestli tvrdnutí dělohy je to samé jako tvrdnutí celého břicha? Děloha mi tvrdne tak, že se stáhne sval a vystoupne mi tak na 20 vteřin jako kámen, ale ještě k tomu mám permanentně tvrdé celé břicho a hrozně mě pne a táhne a to v jakékoliv pozici, bez úlevy, jako při nadýmání, jsem v 19tt. Nevím zda je to problém či nikoliv a jestli se jedná o jedno a to samé? Děkuji