Tvrdnutí dělohy

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
455
15.2.12 16:52

Tvrdnutí dělohy

Ahoj holky, jsem ve 23.tt a od pátka mě nějak pobolívalo bříško, ale nějak jsem tomu nevěnovala pozornost. Až v sobotu po dlouhých nákupech to začlo být intenzivnější a v neděli už se to nedalo. V pondělí mi na kontrole můj doktor Evža sdělil, že mi tvrdne děloha. Dostala jsem předepsané Magnesko a dneska jsem zdlábla první. Ulevu tedy moc necítím. Pořád tlak a tvrdé bříško. Máte s tím někdo zkušenosti? Za jak dlouho Magnesko zabírá? A co je vlastně to tvrdnutí dělohy? Co to může způsobit a jak se tomu vyvarovat? Četla jsem na netu, že to chce klid, ale jsem doma na rizikovým a dělám max. domácí práce a třikrát denně dojdu s psíčkem. Větší klid už si tedy nedokážu představit:-/ Předem díky za reakce. pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Tini
15.2.12 17:01

Mně taky tvrdlo, asi se s tím nedá dělat nic jiného než magnesium a klid. Prostě když to cítíš intenzivně, tak lež s knížkou a práce a procházku odlož. Pak mně to přešlo a teď se to vrátilo cca 4 týdny před porodem. Mně bylo řečeno, že štíhlé a drobné ženy to cítí víc a taky můžeš mít víc dráždivou dělohu reagující na pohyb miminka. Ještě jsem taky vyčetla, že by se měla udělat kultivace moči a stěr děložního hrdla, protože stahy můžou být vyvolány bakteriální infekcí.

• Citovat
  • Upravit
24837
15.2.12 17:02

Ahoj, článek o tvrdnutí je třeba tu: http://www.babyweb.cz/…tenstvi.aspx

Mně třeba na tvrdnutí magnésko vůbec nezabíralo, a to jsem jedla 8tablet za den. Tvrdnutí bylo od poloviny těhotenství :zed: Chce to klid, nestresovat se, sama na sobě jsem viděla, že i když jsem odpočívala a rozrušila jsem se, že se tvrdnutí zhoršovalo :zed: Důležité je, jestli tvrdnutí má nebo nemá vliv na děložní čípek. Pokud vliv nemá, je to dobré. Kdyby vliv mělo, určitě by tě na to MUDr. upozornil ;)
Měla jsem to takhle u 3. těhotenství, to jsem se šetřila a klepala se jak ratlík, že předčasně porodím (přenášela jsem), u dalších těhotenství jsem to měla stejně, magnésium jsem nebrala, nešetřila se a taky přenášela. Tím tě nechci k ničemu nabádat, jen píšu, jak to bylo u mě :)

Tak hlavně klid a bude to dobré :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24837
15.2.12 17:04

Tini mi připomněla, že tvrdnutí souviselo s pohyby miminka. Když se začalo mimčo hýbat, bylo to horší…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
455
15.2.12 17:24
fragola píše:
Tini mi připomněla, že tvrdnutí souviselo s pohyby miminka. Když se začalo mimčo hýbat, bylo to horší…

Je fakt, že drobnější postavy jsem a taky je fakt, že to začlo až s prvníma pohybama, což je cca 14dní zpátky. Nejdřív jen občas…hlavně při delší chůzi. Ale ted jak jsou pohyby intenzivnější, tak to tvrdne víc a víc. No budu zobat Magnesko a ještě víc odpočívat (snad se nezblázním :) )a snad bude líp:-)Každopádně díky za uklidnění. papa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4275
5.3.12 19:31

ahoj, jsem v 18tt a dneska ráno mi úplně šíleně ztvrdlo břicho, řekla bych snad i předpisově na to, abych nebyla za plašandu. díky tomu teda přesně vím, pokud mi zrovna sahá děloha ;) jinak mi to posledních pár dní dělá tak jako napůl (tvrdne jen trochu). ale co mě zajímá - jdu na kontrolu až za 3 týdny. mám se objednat dřív? nebo to prostě nic není? všade se mluví o tom, že „pokud to nemá vliv na čípek“, ale jak já to poznám dřív jak za ty tři týdny, jestli nemá?

jsem prvotěhu a doteď jsem si říkala, že mám jakýsi divný štěstí, že se mi nestalo nic, co by mě vyplašilo - no a tady to máte :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
5.3.12 20:03

Já zítra začínám 21 tt a bříško mi tvrdne už 3 týdny, nejprve jen občas, teď už každý den. Dneska jsem byla na pravidelné prohlídce u mého doktora, který mě uklidnil, že prý je to u 40 procent žen normální, vysvětloval mi, proč k tomu dochází, ale nějak to nedokážu rozumně zopakovat. Zkontroloval mi čípek, ten je v pořádku, a dostala jsem na to progesteron, na internetu jsem se dočetla, že pomáhá i magnézko, ale na to můj doktor nevěří. Do práce chodím dál, kdyby to bylo prý příliš silné i pak, tak mu mám zavolat a nechá mě týden doma na odpočinutí.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky