Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
zdravím všechny těhulinky i netěhulinky, jsem 36.týden a přijde mi, že malý vůbec nespí, že mi pořád někam skáče břicho, vybouluje se nožička, ručička, no prostě neposeda.. navíc mě tento týden bolí nějak kříže. Myslíte, že je to všechno v normě ? nebo se mi ten prďola snad chystá brzy na svět ![]()
Ahojky,
já jsem teda teprve ve 27tt,ale můžu říct že mi přijde že ta moje holčička také skoro nespí
Ve dne i v noci,doktor říkal že je to v pořádku.
A u tebe si myslím že už je to „příprava na porod“ co jsem četla tak se tam mimoč vrtí když už se to připravuje ![]()
ahojky, já jsem začala 37.týden. Malá se taky naprosto šíleně hýbe, někdy to vypadá, že chce vyskočit z břicha a v podstatě to tak je celý den. kříže mě bolí taky,ale mě bolí pořád. mám problémy si sednout i lehnout. dnes jsem byla v poradně a všechno v pořádku ani žádné otvírání, takže z toho usuzuju, že to je asi ke konci hold normální:-))
Ahoj, já jsem někdy někde četla, že více pohybů (jako opravdu více než normálně) může znamenat, že má miminko problém. Nechci strašit, ale pokud se Ti to nezdá a myslíš, že to je opravdu opravdu hodně oproti dřívějším dnům, tak klidně zavolej doktorovi nebo rovnou vyraž. Víš co se říká, lepší 100× zbytečně než jednou pozdě
Já třeba rodila 37+5 pro horší průtoky v pupečníku. Vysoký tlak, těhu cukrovka a placenta už zřejmě moc nestíhala. Ono se takto těžko radí, jestli je to opravdu hodně nebo ne, musíš vědět sama ![]()
neřekla bych že to má souvislost s přípravou na porod, některá mimča jsou prostě aktivnější…taky se mi břicho hýbalo, že vypadalo, že někam odcestuje. přeju klidný zbytek těhotenství ![]()
Ahoj, taky to mam tak, ale jsem 31tt. Už 4 dny se mi tam vrtí až je mi to nepříjemný, teď spí, naštěstí, ale celý dopoledne a poledne se tam vrtěl od rána a v kříži mě bolí taky příšerně, občas nevim jak si sednout, lehnout, stát dlouho nemůžu a už se těšim až bude venku. První tak aktivní nebyl, tohle je nějaký živější a chvilky klidu jsou u něj vyjímečný.
Mám stejnou zkušenost, jednu noc jsem celou spala jak na trní, protože od odpoledne se ne a ne uklidnit, tak jsem to pořád hlídala, jestli to právě není moc, jak se píše, ale já si ten akutní stav při hypoxii představuju jako rychlé, trhavé nenormální pohyby, ale tohle bylo prostě jen neposedné dítě, co se jen převaluje, šťouchá a kope, akorát bez přestávky. Takže jsem nikam nejela a ok. Jsem 38. týden a prostě cca posledních 10 dnů ty pohyby cítím víc, asi je už macek a bolí to, nebaví ji, že má málo místa, nevím. Vyvádí hlavně když něco dělám nebo sedím u jídla, u PC. Jak si lehnu do postele, tak je klidnější.
oni to nedělaj naschvál, ale už se tam prostě sotva vejdou
mě by to taky štvalo a pořádně bych si šťouchla ![]()
Ahojky, jsem 36.tt, posledních pár dní se miminko nějak více hýbe, až je to někdy trochu nepříjemné, jakoby skoro nespinká…
Myslíte, že je to v normě?
Nemůže to souviset s vysazováním magnesia? Brala jsem 6 tablet, teď už jen 2, o vík. vysadím úplně… Možná si to namlouvám, ale přijde mi, že to začalo asi den po omezení té dávky.
![]()
Jestli se ti to nezdá, tak bych zajela pro jistotu do porodky
@dani24687 píše:
@hanula23 ja myslim, ze je to normalni.
já taky doufám, ty pohyby jsou normální převalování, šťouchání, kopání… žádné nenormální trhavé, extrémně rychlé… jen jsou dost častější a mnohem intenzivněji je vnímám… někde sem četla, že ke konci se spíš hýbou méně, jak tam mají málo místa, tak mě to překvapilo… ![]()
@hanula23 to kdyby si viděla jak sebou cloumá můj malej, kolikrát mám pocit, že se snaží protlačit břichem ven, samá ruka, noha, kolikrát si řikám kolik těch končetin vlastně má, až to kolikrát i bolí… je to naprosto normální, jsou to fáze jenom, můj se někdy nehýbe vůbec, to mám zase šoky, co se děje, proč se nehýbe, pak začne řádit, tak mám zase šoky, že řádí moc:) takže ničeho se neboj. Kdyby si ale měla bolesti a necítila si se dobře, tak zavolej, popiš jim to a oni už ti poradí co dál ![]()
@Barunka777 píše:
@hanula23 to kdyby si viděla jak sebou cloumá můj malej, kolikrát mám pocit, že se snaží protlačit břichem ven, samá ruka, noha, kolikrát si řikám kolik těch končetin vlastně má, až to kolikrát i bolí… je to naprosto normální, jsou to fáze jenom, můj se někdy nehýbe vůbec, to mám zase šoky, co se děje, proč se nehýbe, pak začne řádit, tak mám zase šoky, že řádí moc:) takže ničeho se neboj. Kdyby si ale měla bolesti a necítila si se dobře, tak zavolej, popiš jim to a oni už ti poradí co dál
díky, to sem potřebovala slyšet
![]()