Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Hezky vecer ![]()
Nevim jak zacit tak to vezmu od zacatku…dnes jsem 21+3tt, od pondeli mam kazdy vecer tvrdnuti bricha a docela silne a caste, pres den se mi bricho zda takove tvrdsi a tuhe nez predtim, dost tuhe je kdyz mam plny mocak, vcera rano jsem vstala a nemohla se ani narovnat dokud jsem nedosla na wc, dneska je to lepsi ale opet vecer a bricho tvrdne, boli me kdyz se ohnu a proste s plnejsim mocakem bricho boli…placentu mam na predni strane a pohyby citim pravidelne
Moje Dr. ma dovcu a do nemocnice se mi nejak extra nechce
mely jste to nektera stejne nb mam radsi jit?
je to moje prvni tehu a jsem z toho jeste takova vyhoukana
takze predem dekuji za pochopeni a rady ![]()
Večer bývá i větší a trošku možná i tužší protože jsi najezená a pila jsi za ten celí den, no prostě večer to takhle bývá a je i děloha aktivnější večer…ale jestli bolí a hodně tvrdne a je v kuse tvrdé tak bych určo šla třeba i na pohotovost
jestli se ti něco nezdá tak neváhej, lepší přijít 100× zbytečně než jednou pozdě
přeji hodně zdraví miminku i tobě a at máš pohodový porod, užívej bříška pak ti ještě bude chybět jako mě ![]()
@Claire Bare Já to tak taky měla, jakmile jsem měla plný močák tak břícho v kuse tvrdnulo. U mě ale to tvrdnutí nic nezpůsobilo, ale u jiné to může být problém. Radši bych zajela na kontrolu na pohotovost ![]()
Mne tvrdlo bricho od ctvrteho mesice asi 50× denne…Neustale me strasili, ze predcasne porodim, ale cipek drzel a mala taky az do konce
U nekoho ale tvrdnuti muze zpusobit zkraceni delozniho cipku a potom by mohl byt problem. Proto bych si byt tebou asi zajela do nemocnice. Plati pry obecne pravidlo, ze pokud tvrdne bricho 10 - 15 x denne a ne v pravidelnych intervalech, je to ok. Pokud je to ale casteji a pravidelne, okamzite jet na pohotovost. Drzim palce ![]()
Ahoj. me taky takhle tvrdne bricho… s tim teda, ze zaclo v 16tt, sla jsem k mudr. dal magnosolv a ten nezabiral, znova kontrola a utz, vse ok, cipek drzi. akorat mi napsal neschopenku, dal vyssi davky horciku. a ted bricho tvrdne vecer, je i takove tuzsi… a je pravda ze zalezi hodne co ten den delam, kdyz nekde porad poletuju a neco porad delam, ze se nezastavim, tvrdne vice, nez kdyz si udelam leharo
no a ted tvrdne trosicku vic zase, mam virozu a neustae zurive smrkam a kaslu
tvuj gyndar ma urcite nejakeho dr. na zaskok, tak si tam klidne zavolej a zkonzultuj popr si tam dojed. aspon zkontroluji ten cipek ![]()
Tohle mam od 14tt. To tvrdlo i 30× denne. Ted ve 23tt je to lepsi, to uz max 10×. taky mam tvrdsi bricho, kdyz mam plny mocak a pak jeste vecer, to je asi normalka. Na pohotovost bych nejezdila, zkus si v lekarne koupit MAGNESII LACTICI a ber 2tbl rano. Mne to pomohlo, je to jen horcik, takze neublizi.